در دو هفته گذشته آییننامه ۳۰ بندی عفاف و حجاب توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به دانشگاه ها ابلاغ و در آن اعلام شد که ضوابط پوشش دانشجویان نیز تدوین می شود.
«غلامرضا غفاری» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش درباره آیین نامه عفاف و حجاب دانشگاه ها اظهار داشت: مباحث ابلاغ شده، آیین نامه نبود بلکه مجموعه ای از فعالیت ها و اقدامات مربوط به عرصه های فرهنگی، آگاهی بخشی، ترویجی و در سطح پایین تر عرصه های انضباطی و انتظامی به دانشگاه ها را شامل می شد.
وی خاطرنشان کرد: این مجموعه برآمده از تلاش معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها بود که به دانشگاه ها ابلاغ شد، البته دانشگاه از گذشته این قبیل فعالیت ها را داشتند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها پیشنهادی برای بازنگری در ضوابط پوشش داشتند که وزارت علوم از ۲ معاونت فرهنگی و دانشجویی مراکز آموزش عالی خواست تا نقطه نظرات خود را برای بازنگری در ضوابط پوشش دانشجویان ارائه کنند.
غفاری در این باره که وزارت علوم توصیه ای برای بازنگری در ضوابط پوشش دارد یا خیر یادآورشد: معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها با حوزه فرهنگی و فضای دانشجویی آشنا هستند و اصول کارشناسی را در این بازنگری لحاظ می کنند.
به گفته معاون وزیر علوم، هر چند این ضوابط تا پایان ترم تحصیلی جاری به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارسال می شود اما نمی توان تصمیم سریع درباره این ضوابط گرفت چرا که ابلاغ با سرعت این ضوابط در دانشگاه ها کارگشا نیست.
بخش هایی از آیین نامه حجاب و عفاف ۳۰ بندی به این شرح است:
۱- درج آیین نامه انضباطی در سایت ثبت نام دانشجویان به شیوه ای که نودانشجویان آن را به صورت کامل مطالعه و پذیرش آن را تایید کنند.
۲- نصب قوانین آیین نامه انضباطی در فضاهای عمومی و آموزشی دانشگاه به صورت ایجابی دانشگاهی
۳- تهیه اقلام تبلیغی و ترویجی مرتبط با مسائل اخلاقی و اجتماعی و نصب آنها در فضاهای دانشگاهی
۴- برنامه ریزی و اجرای کرسی های آزاد اندیشی اعضای هیات علمی و دانشجویان با موضوعات مرتبط با مسائل دینی، اخلاقی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی
۵- برگزاری نشست های معطوف به شایستگی های دانشجویی، مسئولیت پذیری دانشگاهی و اجتماعی
۶- تنظیم و ساماندهی مناسب در خصوص کنترل افرادی که وارد دانشگاه می شوند
۷- ابلاغ ضوابط پوشش دانشگاهی دانشجویان به تمام واحدها و نیز اطلاع رسانی به دانشجویان
۸- آموزش و توجیه کارکنان انتظامات، حراست و کارشناسان در مواجهه و تعامل با دانشجویان
۹- برنامه توجیه مدیران گروه ها، روسای دانشکده ها و روسای پردیس ها در خصوص دقت بیشتر در رعایت ضوابط اخلاق حرفه ای دانشگاه
۱۰- برگزاری دوره آموزشی ارتقاء حرفه ای اعضای هیات علمی و مدیران