تهران- ایرنا- کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در واکنش به تصمیم آمریکا برای کاهش سهم خود در پذیرش پناهجویان، هشدار داد که این مسأله، نهاد مزبور را به دردسر انداخته و آسیب‌پذیرترین آوارگان را در شرایط پرمخاطره‌ای قرار می‌دهد.

به گزارش روز شنبه تارنمای خبری کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، آمریکا امسال برای سومین سال متوالی اعلام کرد که از تعداد پناهجویان برای اسکان مجدد در خاک خود در سال پیش رو می کاهد.

اسکان مجدد به تغییر مکان یا جابجایی افرادی اشاره دارد که بالاجبار از کشورهای خود رانده شده اند اما همچنان در کشورشان در معرض خطر قرار دارند و به کشوری ثالث برای برخورداری از وضع امن و سالم نیازمند هستند.

سقف پذیرش ۱۸ هزار نفری پناهجویان در آمریکا، هزاران پناهجوی آسیب پذیر را در شرایط خطرناکی قرار می دهد و حاوی پیامی مخرب برای کشورهای دیگر در مورد پذیرش آوارگان است؛ ضمن آنکه راهکار مقابله با مشکل پناهجویان را با شکست مواجه می کند.

«فیلیپو گراندی» کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل گفت: در برهه بی خانمان شدن بی سابقه افراد در جهان، پذیرش تعداد کمتری از پناهجویان، توان کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل برای عمل به مسؤولیت حمایت خود از مهاجران را محدود و قدرت مذاکراتی بشردوستانه این نهاد در سطح بین‌المللی را کاهش می دهد.  

وی افزود: از آنجا که این کمیساریا از طرف مجمع عمومی سازمان ملل برای هدایت و هماهنگی پاسخ بین المللی به مسأله پناهجویان مسؤولیت دارد، کمیساریا به واسطه رویه موجود در آمریکا و کشورهای دیگر، به طور طبیعی به دردسر می افتد.

گراندی تأکید کرد که تنها حدود نیمی از یک درصد از ۲۶ میلیون پناهجو در سراسر جهان شامل قربانیان شکنجه، زنان و دختران در معرض خطر و افراد آسیب پذیر در کشوری اسکان داده می شوند. این مسأله صرفاً به واسطه غربالگری شدید و قدرت تصمیم گیری کشورهای پذیرای مهاجران است.

وی با اشاره به بالا بودن تعداد افراد و خانواده های بی خانمان در سراسر جهان، گفت که برای اسکان این افراد، مکان هایی بیش از آنچه دولت ها بدین منظور اختصاص داده اند، مورد نیاز است.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل تأکید دارد که مسأله اسکان پناهجویان، ‌یک انتخاب انسانی و نه یک الزام قانونی است که هر روز جان انسان ها را نجات می دهد.۹۱۰۹

به همین منظور، کمیساریای مزبور خواستار اختصاص مکان های بیشتری برای اسکان مجدد این افراد شد و همچنین از کشورهای بیشتری خواست قدم پیش نهند و به تمهیدات مربوط به این چالش بشردوستانه ملحق شوند.