یونکر به اعضای اتحادیه اروپا هشدار داد که با روی آوردن به سیاست های حافظ محیط زیست، صنایع سنتی در قاره سبز را به خطر نیاندازند.
وی در گفت وگو با نشریه اشپیگل که روز شنبه منتشر شد، ضمن اشاره به فعالیت های اعتراضی دوستداران محیط زیست گفت: صنایع کهن باید در اروپا باقی بمانند. من از اینکه جوانان به این مسائل اهمیت می دهند خوشحالم اما نمی خواهم ساده لوح باشم؛ بسیاری از آنچه که آنها بطور احساسی خواهان اجرای آن هستند در واقعیت وجود ندارد و یا براحتی دست یافتنی نیست.
یونکر افزود: ما در اتحادیه اروپا کار عظیمی انجام دادیم تا توافق آب و هوایی پاریس به تصویب برسد که بر اساس آن اهداف میان مدت و دراز مدتی تا سال ۲۰۳۰ و ۲۰۵۰ در دستور کار کشورها قرار گرفته است.
به گفته رئیس پیشین کمیسیون اروپا، اگر کسی در زمان حاضر ادعا کند کار خاصی انجام نگرفته و حرکت های اعتراضی جوانان به همین دلیل است، دچار اشتباه شده است.
وی در بخش دیگری از این مصاحبه به تلاش هایش برای جلوگیری از به جریان افتادن برگزیت از سوی دولت «دیوید کامرون» نخست وزیر وقت انگلیس در سال ۲۰۱۶ اشاره کرد و گفت که در آن زمان چندین بار از کامرون برای گفت وگو دعوت کرده است اما وی در نهایت اعلام کرده که برای این کار به مذاکره با اتحادیه اروپا نیازی ندارد.
در پی بیتوجهی سیاستمداران به راهپیمایی های مسالمت آمیز دانش آموزان در شهرهای جهان که مبتکر آن «گرتا تونبرگ» نوجوان شانزده ساله سوئدی است، اعتراضات فعالان محیط زیست در طول ماه های اخیر رفته رفته رنگ و بوی خشونت به خود گرفته است.
این اعتراضات آخرین مورد از پویش جهانی است که خواستار گامهای محکمتر و و سریعتر برای مقابله با تغییرات آبوهوایی است و توسط گروه «شورش انقراض» هدایت میشود. این گروه چند ماه پیش پس از برگزاری تظاهرات در لندن و مختل کردن ترافیک این شهر به مدت ۱۱ روز شهرت جهانی یافت.
گروه شورش انقراض گفته است که انتظار میرود در دو هفته آینده در بیش از ۶۰ شهر جهان از دهلی نو گرفته تا نیویورک، تظاهرکنندگان از حکومتها بخواهند اقدامات جدی برای مقابله با انتشار گازهای گلخانهای انجام دهند تا رشد آن در سال ۲۰۲۵ به صفر برسد.