گزارش روابط عمومی استانداری گیلان به ایرنا حاکیست؛ ارسلان زارع استاندار گیلان در جلسه شورای پدافند غیرعامل استان با اشاره به اینکه طرح جامع پدافند غیرعامل گیلان حداکثر تا سه ماه آینده به اتمام می رسد، افزود: طی سالجاری؛ ۳۱۱ برنامه شامل رزمایش، نمایشگاه، مانور و بازدید در استان گیلان پیرامون موضوع پدافند غیرعامل برگزار شد.
زارع تصریح کرد: گیلان استانی با فرصتها و قابلیتهای بسیار در حوزه های مختلف است و بر این اساس امکان مواجهه با تهدیدات بیشتری وجود دارد که اهمیت توجه به پدافند غیرعامل را دوچندان میکند.
وی مصون سازی و کاهش آسیب پذیری زیر ساخت های اصلی کشور در راستای افزایش امنیت و حفاظت از مردم در برابر انواع تهدیدات را از مهمترین رویکردهای پدافند غیر عامل برشمرد و گفت: این راهبرد؛ انواع تهدیدات در حوزه های زیستی، سایبری و فرهنگی و پایش و تشخیص آنها قبل از وقوع را شامل میشود که باید بیش از پیش جدی گرفت.
استاندار گیلان با بیان اینکه تدوین طرح جامع پدافند غیرعامل گیلان توسط شرکت مهندسان مشاور در حال انجام است، گفت: این طرح از نیمه دوم سال گذشته تاکنون ۵۷ درصد پیشرفت داشته و باید حداکثر تا سه ماه دیگر به اتمام برسد.
وی تصریح کرد: در هفته پدافند غیرعامل امسال، ۱۰ پروژه با هزینه ای بالغ بر پنج میلیارد تومان به بهره برداری می رسد.
وی با اشاره به اینکه حفاظت از زیرساخت ها همواره مورد تأکید است، افزود: برگزاری رزمایش قطع و وصل برق و مولدهای اضطرارای در فرودگاه رشت، ساختمان چند فرمانداری، صدا و سیما و تصفیه آب و فاضلاب در این راستاست.
استاندار گیلان تصریح کرد: یکی از مهمترین مولفه های قابل توجه در بخش پدافند غیرعامل، مقوله پایداری انرژی است؛ چراکه این امر ارتباطی مستقیمی با تمامی شهروندان دارد.
زارع با بیان اینکه پدافند نوین و یا تهدیدات شیمیایی و میکروبی یکی از تهدیدات پدافندیست که نه تنها گیلان بلکه دنیا را با تهدید روبرو کرده ، اظهار داشت: به دلیل وجود چندین کارخانه، شرکت شیمیایی و داروسازی، جایگاه سی ان جی و سوخت در گیلان می بایست توجه و نظارت دقیقی به پدافند نوین شیمیایی و تروریستی در گیلان شود و در این راستا از ظرفیت همه شهرداری و دهیاری ها باید استفاده کرد.
وی تصریح کرد: اداره کل پدافند غیرعامل استانداری در تعامل نزدیک با سایر دستگاه های متولی، باید نسبت به شناسایی تهدیداتی که در بخش های مختلف متوجه استان است از جمله تهدیدات طبیعی و تهدیدات زیستی، برنامه ریزی عملیاتی داشته باشد و در راستای آموزش و آگاهی بخشی در بخش پدافند غیرعامل گامهای موثرتری بردارد.
معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل کشور نیز در این نشست با اشاره به مزیت نسبی تولید برق در استان گیلان اظهار داشت: باید از وضعیت هزاران مگاوات برقی که در این استان تولید می شود، ارزیابی صورت گیرد و راهبردهای شرایط حساس آن را مد نظر قرار داد.
سردار محمدعلی مطیعی گفت: فعالیت هایی که در حوزه آب و انرژی در گیلان انجام شده بسیار خوب است و مدیریت صحیحی از توجه به شرایط بحرانی در استان را ارائه می دهد.
وی وابستگی گیلان به انرژی هایی در بخش برق و گاز را یکی از تهدیدات برشمرد و تاکید کرد: دستگاه های عضو شورای پدافند باید پایداری خود را در این زمینه بسنجند چون ما اکنون در تولید و توزیع برق شرکت های خصوصی دچار مشکل هستیم.
مطیعی اقدامات غیر نظامی در افزایش پایداری پدافندی را نیز حائز اهمیت عنوان و خاطر نشان کرد: دولت در این تهدیدات باید مقاوم باشد و پایداری خود را در بخش گاز، سوخت، برق و سایر انرژی ها بسنجد.
هفته بزرگداشت پدافند غیرعامل از هشتم آبان ماه آغاز و تا چهاردهم آبان ادامه دارد.
جلسه شورای پدافندغیرعامل گیلان با حضور سردار مطیعی معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل کشور در سالن اجتماعات استانداری و به صورت ویدئو کنفرانس با سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور برگزار شد و آخرین وضعیتهای پدافندی در پنج بخش شامل اقدامات انجام شده و آسیب شناسیهای زیرساختی مورد بررسی قرار گرفت.
پدافند غیرعامل یا دفاع غیرعامل به مجموعه اقداماتی گفته می شود که به استفاده از جنگ افزار نیاز ندارد و با اجرای آن می توان از وارد شدن خسارت های جانی و خسارت های مالی به تجهیزات و تاسیسات حیاتی و حساس نظامی و غیرنظامی جلوگیری کرد و یا میزان این خسارت ها را به حداقل ممکن کاهش داد. پدافند غیرعامل به معنای کاهش آسیب پذیری درهنگام بحران، بدون استفاده از اقدامات نظامی و صرفا با بهره گیری از فعالیت های غیرنظامی، فنی و مدیریتی است و اقدامات پدافند غیرعامل شامل پوشش، پراکندگی، تفرقه و جابه جایی، فریب، مکان یابی، اعلام خبر، قابلیت بقا، استحکامات، استتار، اختفا، ماکت فریبنده و سازه های امن است.