ساری - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت که نمایشگاه کتاب و مطبوعات استان امسال برای نخستین بار به طور همزمان اواخر آبان ماه در ساری برگزار می‌شود.

عباس زارع روز یکشنبه در نشست خبری زمان برگزاری این نمایشگاه را ۲۶ آبان ماه و مکان برگزاری را هم سالن نمایشگاهی آرین سینا اعلام کرد و افزود : البته نمایشگاه کتاب در یک سالن و نمایشگاه مطبوعات هم در سالن جداگانه دیگر ولی هر دو در یک مکان برگزار می شود و تا اول آذر ماه هم برای بازدید علاقه مندان فعال خواهند بود.

وی علت ادغام دو نمایشگاه کتاب و مطبوعات استان را ایجاد جاذبه برای افزایش تعداد بازدید کنندگان از این دو رویداد فرهنگی یاد کرد و گفت : پارسال با وجود این که حدود ۶۰۰ هزار نفر از نمایشگاه کتاب در استان بازدید داشتند، آمار بازدید از نمایشگاه مطبوعات بسیار پایین بود ، در حالی که ادغام دو رویداد فرهنگی از لحاظ زمانی و مکانی می تواند آمار بازدیدکنندگان هر دو رویداد را افزایش دهد و به رونق مطبوعات و کتاب در این خطه شمال کشور کمک کند.
جشنواره تئاتر در کمرکش آبان  
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران همچنین گفت که فرایند برگزاری سی و یکمین جشنواره تئاتر استانی هم با حضور ۲۲ گروه نمایشی ثبتی مازندران آغاز به کار کرد که در پایان ۱۲ گروه برای حضور در مرحله مسابقات انتخاب شدند و یک گروه مهمان ویژه هم در این رویداد حضور خواهد داشت.
وی افزود : این جشنواره نیز بیستم آبان ماه آغاز می شود و به مدت سه روز ادامه خواهد داشت.
زارع مزیت جشنواره تئاتر سال جاری را نسبت به دوره های گذشته افزایش تعداد آثار راه یافته به مرحله نهایی اعلام کرده و گفت که در این دوره بر خلاف دوره های گذشته تعداد گروه شرکت کنندگان دو رقمی شد.
وی هیأت داوران جشنواره تئاتر استان مازندران را هم شامل  «بهزاد صدیقی» ، «اصغر خلیلی» و «فاطمه مکاری» معرفی کرد.

در استان مازندران ۲۷ گروه نمایشی تئاتر دارای مجوز رسمی از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت دارند.

پردیس سینمایی امید در نور 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران از صدور مجوز ساخت پردیس سینمایی امید در نور از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یکی از ۲۰ پردیس کشور خبر داد و گفت که بزودی عملیات ساخت آن شروع خواهد شد.
وی افزود : پردیس سینمایی امید در مقیاس کوچک با سه سالن ۱۲۰، ۸۰ و ۶۰ نفره ساخته می شود و طبق برنامه بهار سال آینده همزمان با ۱۹ پردیس دیگر سینمایی به بهره برداری می رسد.
در صورت تکمیل پردیس سینمایی نور ، این دومین پردیس سینمایی پس از شهر ساری است که در استان مازندران راه اندازی می شود.
پردیس سینمایی شهر ساری در ساختمان سینما سپهر این شهر وابسته به حوزه هنری چندی قبل پس از چندین سال بلاتکلیفی به بهره برداری رسید.
مازندران با وجود داشتن ۲۲ شهرستان و ۵۸ شهر، تنها ۱۷ سالن سینمایی با حدود پنج هزار و ۷۰۰ صندلی دارد.
تدوین برنامه فرهنگی برای هفته مازندران 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران  همچنین از برنامه ریزی متفاوت با سال های گذشته برای گرامیداشت روز مازندران خبر داد و گفت که در سال جاری برای نخستین بار برنامه ۱۴ آبان به عنوان روز مازندران با رویدادهای فرهنگی و اجتماعی به منظور ایجاد نشاط اجتماعی در این خطه شمال کشور در قالب هفته تدوین و اجرایی می شود.
زارع افزود : برنامه محور روز مازندران در شهر کجور در غرب این استان پیگیری و برنامه هفتگی نیز از ۱۳ آبان شروع می شود و تا ۲۰ آبان همزمان با تولد نیما یوشیج شاعر پرآوازه و پدیر شعر نو خاتمه می یابد.
وی ادامه داد: بر اساس هماهنگی با فرمانداران  شهرستان های ۲۲ گانه مازندران ، رویدادهای فرهنگی و اجتماعی روز مازندران در تمام این شهرستان ها با حضور مردم پیگیری می شود.
بر اساس بخشنامه سال ۱۳۸۸ سازمان میراث فرهنگی کشور مبنی بر انتخاب روزی با عنوان روز مازندران ، پژوهشگران و فعالان حوزه فرهنگ و تمدن استان با هم اندیشی و همفکری ۱۴ آبان را به خاطر بیعت مردم این استان با حسن بن زید علوی بنیان گذار نخستین حکومت شیعی علوی به نام روز مازندران انتخاب کردند .
بیعت مردم مازندران با حسن بن زید علوی در ۱۴ آبان سال ۲۴۳ شمسی مطابق با عید سعید فطر ۲۵۰ هجری قمری رخ داد.
پیش از این نامگذاری ، اجرا و احیای برخی رسوم و سنت ها به برخی ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ها و تعدادی موسسات خلاصه می شد اما این روند با تغییر اکنون به یک جریان منسجم مبدل شد .
تشکیل مجمع خیرین فرهنگی
 مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران یکی از مشکلات حوزه فرهنگی در کل کشور و از جمله مازندران را کمبود منابع مالی دانست و گفت : بودجه فرهنگی مازندران در سال جاری حدود ۱۲ میلیارد ریال است که ۲ هزار میلیارد ریال آن برای هدیه حدود ۹۰۰ خبرنگار استان  و بقیه نیز برای سایر فعالیت های فرهنگی هزینه خواهد شد و نیمی از همین اعتبار نیز باید در اختیار تشکل های فرهنگی قرار گیرد.
زارع افزود : با حدود نیم میلیارد ریال اعتبار فرهنگی و ۲۲ اداره شهرستانی ، به طور عملی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قدرت مانوری برای کارکردهای فرهنگی ندارد و ما برای جبران کمبودها بودجه فرهنگی، مجمع خیرین استان را تشکیل دادیم تا بتوانیم با کمک خیرین بخشی از کارهای فرهنگی بر زمین مانده را عملیاتی کنیم.