به گزارش سازمان جنگلها، خسرو شهبازی در سیامین جلسه ستاد هماهنگی اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری با اشاره به چهاردهمین نشست کنفرانس اعضای متعاهد کنوانسیون مقابله با بیابانزایی در دهلی نو موسوم به COP۱۴ خاطرنشان کرد: یکی از مفاد قابل توجه این نشست استفاده از پتانسیل زنان جوامع محلی برای کاهش تخریب سرزمین است.
شهبازی افزود: استان سمنان در زمینه بهرهگیری از ظرفیت زنان پیشقدم بوده و نقش زنان در توسعه کشت گیاهان دارویی، زعفرانکاری، زنبورداری و اجرای طرحهای مرتعداری قابل توجه است.
معاون آبخیزداری سازمان جنگلها در ادامه، مشارکت و حضور مردم در انجام طرحهای آبخیزداری را اصلی مهم عنوان کرد و ایجاد پوشش گیاهی و اقدامات جنگلکاری و احیای مراتع را با توجه به شرایط اقلیمی و میزان پراکندگی بارشها، یکی از اولویتها دانست.
به گفته شهبازی اجرای طرحهای آبخیزداری در بسیاری از روستاهای کشور سبب خشنودی مردم محلی شده و کارکردهای این طرح باعث جلوگیری از مهاجرت شده است.
وی گفت: هیچ پروژهای در منابع طبیعی نباید بدون مطالعه و نقش و مشارکت مردم اجرا شود و منابع طبیعی باید با ایجاد انگیزه برای مردم محلی نقش آنان را روز به روز پر رنگ تر کند.
معاون آبخیزداری سازمان جنگلها خاطرنشان کرد: ما نباید کیفیت کار را فدای کمیت کنیم و از این رو باید دقت داشته باشیم در اجرای طرحهای منابعطبیعی از نیروی مردمی استفاده کنیم تا میزان تخریب منابعطبیعی کاهش پیدا کند.
این مسئول آبخیزداری سازمان جنگلها در خاتمه سیامین جلسه ستاد هماهنگی اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری از اعضای ستاد خواست با حضور در استانها از طرحها و پروژههای موفق منابع طبیعی بازدید کرده و رمز موفقیت این پروژهها را به سایر استانها تعمیم دهند.
بر اساس این گزارش در جلسه ستاد هماهنگی اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری مونا پاکزادیان تسهیلگر جوامع محلی و فاطمه رامه مدیر عامل تعاونی زنان روستای آسوران در استان سمنان گزارش جامعی درباره نقش و مشارکت مردم محلی در اجرای طرحهای منابعطبیعی و آبخیزداری ارائه کردند.