نرخ تورم تولید کننده برق در تابستان امسال به رقم ۱۳۴.۳۲ رسید که نسبت به فصل مشابه سال قبل (۱۳۶.۲۶) ۱.۴۲ درصد کاهش یافته است، نرخ تورم تولیدکننده بخش برق در ساعات اوج بار در تابستان امسال به ۱۲۸.۷۲ رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ٠.٩٥ درصد کم شده است.
درصد تغییرات میانگین تورم برق در ساعات اوج بار، در چهار فصل منتهی به تابستان امسال نسبت به دوره مشابه سال گذشته (میانگین تورم سالانه)، ۰.۷۵ درصد کم شده است.
نرخ تورم تولید برق در ساعات میانبار در تابستان سال ١٣٩٨ به عدد ١٣٠,٩٧ رسید که نسبت به شاخص فصل مشابه سال قبل (١٣٢.٥١)، ١.١٦ درصد کاهش یافت.
درصد تغییرات میانگین شاخص کل بخش برق در ساعات میانبار، در چهار فصل منتهی به فصل تابستان سال ١٣٩٨ نسبت به دوره مشابه سال قبل (میانگین تورم سالیانه) نیز ۴.۵۵ درصد کم شده و نرخ تورم تولیدکننده بخش برق در ساعات کمبار در اتابستان امسال ١٤٧,٧١ بود که در مقایسه با فصل مشابه سال قبل (١٥١.٢٦) ٢.٣٥ درصد کاهش نشان می دهد.
درصد تغییرات میانگین تورم برق در ساعات کمبار در چهار فصل منتهی به تابستان سال ١٣٩٨ نسبت به دوره مشابه سال گذشته (میانگین تورم سالیانه) ۳.۳۶ درصد کاهشی شد.
نرخ تورم تولیدکننده (شاخص بهای تولیدکننده) از جمله شاخصهای قیمتی است که در بررسی روند سطح قیمتها بررسی میشود و یکی از معیارهایی است که برای سنجش عملکرد اقتصادی، از سطح عمومی قیمتها محاسبه و منتشر میشود. از این رو، تاثیر قابلتوجهی بر تصمیمگیری صاحبان صنایع، سرمایهگذاران و حتی سیاستمداران خواهد داشت.
هدف از محاسبه نرخ تورم تولیدکننده، اندازهگیری تغییرات قیمتهایی است که تولیدکنندگان در ازای فروش کالاها و خدمات خود دریافت میکنند. به عبارت دیگر میتوان گفت که این شاخص، قیمت کالاها در کارخانه و مبدا تولید را در نظر میگیرد. با بررسی این شاخص میتوان از سطح تغییر قیمتها در بازار کالا و خدمات مصرفی یا تورم اطلاع کسب کرد. به بیان دیگر، هر افزایش یا کاهش قیمت در شاخص بهای تولیدکننده با یک وقفه زمانی در شاخص بهای مصرفکننده نیز مشاهده میشود.