امیرعلی امیر باقری امروز (یکشنبه ) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: هفته گذشته در بازار معاملات، یک سری از نمادها شاهد غلبه تقاضا بر عرضه بودند و بازار جو متعادل رو به مثبتی را پشت سر گذاشت، هر چند که حجم معاملات در مقایسه با هفته پایانی مهر ماه چندان مورد قبول نبود اما تا حدودی از ضرب عرضه و روند نزولی شاخص بورس گرفته شد.
وی ضمن یادآوری گروه پالایشی، پتروشیمی، معدنی، فلزی و نمادهای بزرگ و شاخص ساز بازار، تاکید کرد: براساس پیشبینیهای صورت گرفته به نظر میرسد که در وضعیت کنونی این روند ادامه دار باشد و در نمادهای بنیادی باید شاهد تقاضای بیشتر از عرضه و به تبع آن رشد قیمت سهام در نمادها را شاهد باشیم.
امیر باقری معتقد است، عمده نمادهایی که بر شاخص کل تاثیرگذارند، در نیمه دوم سال به عنوان لیدر بازار تلقی خواهند شد و با توجه به واگرایی که در شاخص کل و شاخص هم وزن مشاهده میشود، انتظار نمی رود که شاخص کل و شاخص هم وزن به روال گذشته همسو با یکدیگر حرکت کنند،
همچنان انتظار اصلاح شاخص هم وزن وجود دارد و در کنار آن شاخص کل میتواند اصلاح اندکی را تجربه کند که در نهایت به شکل متعادل به مسیر خود ادامه خواهد داد.
وی اضافه کرد: فاکتورهای مختلفی برروند بازار تاثیرگذارند و در واقع همواره فاکتورهای درونی و بیرونی بر بازار نقش دارند و اکنون فاکتورهای بیرونی پررنگتر ازدرونی است.
به گفته این کارشناس، صلح تجاری که بین چین و آمریکا اتفاق افتاد موجب تثبیت قیمتها و افزایش تقاضا در بازار جهانی برای کالاهای اساسی شد که اثر خود را بر سهام بزرگ کامودیتی محور و شاخص کل بورس خواهد گذاشت.
امیر باقری خاطرنشان کرد: عده ای اعلام کرده بودند که قرار است مالیات بر عایدی سرمایه اخذ شود، زمانی که این خبر غیررسمی در بازاری که از حجم معاملات بالایی برخوردار نیست، مطرح می شود بازار را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث می شود تا شاخص بورس وارد مرحله اصلاحی و تثبیتی شود.
به گفته وی، دولت به منظور کسری بودجه نباید به هر سیاستی دست خود را آلوده کند و به اقتصادی که به تازگی برخی از پارامترهای آن به رشد و شکوفایی رسیده، ضربه بزند.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه مالیات در عرصه کسب و کار و در عرصه سرمایه توام با یکدیگر تاثیرگذارند، گفت: مالیات در عرصه کسب و کار تاثیر خود را در سودآوری شرکت ها می گذارد و در عرضه بازار هم در جریان سرمایه آزاد تاثیر گذار است.
وی با بیان اینکه اکنون مهمترین نیاز بازار برای رشد،آرامش است گفت: توصیه اکثر فعالان بازار این است که به منظور جلوگیری از التهاب بازار تا زمانی که جمع بندی همه جانبه در چارچوب قانون مالیات های مستقیم، ارزش افزوده و یکپارچه شدن آنها نهایی نشده، اطلاع رسانی نشود.
امیر باقری پیش بینی خود از روند معاملات بازار را اینگونه تشریح کرد که انتظار معاملات متعادل و به نسبت مثبتی از بازار وجود دارد و نمادهای بزرگ بر شاخص کل تاثیرگذارند.
وی خاطرشان کرد: انتظار می رود تا اصلاح در یک سری از نمادها که رشد چشمگیر داشتند، ادامه دار باشد ولی در میان مدت و بلندمدت روند صعودی بازار به قوت خود باقی خواهد ماند.