اراک - ایرنا - فرمانده انتظامی استان مرکزی گفت: ماموران پلیس فتا این استان ۲ هکر حرفه‌ای که با استفاده از نرم‌افزارهای مخصوص هک، از پنج هزار و ۵۰۰ نفر در نقاط مختلف کشور سرقت اطلاعاتی کرده بودند را شناسایی و دستگیر کردند.

سرهنگ «حسن مفخمی شهرستانی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: هکران ضمن سرقت اطلاعات حساب بانکی افراد با دسترسی غیرمجاز به سیستم‌های رایانه‌ای، طراحی و ایجاد درگاه بانکی و سوء استفاده از عنوان پلیس فتا، از شهروندان اخاذی می‌کردند.

وی در توضیح جزئیات این خبر گفت: مدتی قبل، یکی از شهروندان اراکی با مراجعه به پلیس فتا استان مرکزی با بیان اینکه وب سایتش از سوی افرادی ناشناس هک شده، خواستار بررسی موضوع از سوی کارشناسان امر این پلیس شد.

فرمانده انتظامی استان مرکزی ادامه داد: بررسی این موضوع در دستور کار ماموران پلیس فتا قرار گرفت و در روند تحقیقات پلیس، سرنخ‌هایی از ۲ هکر سایبری به دست آمد.

سرهنگ مفخمی شهرستانی عنوان کرد: در مراحل تکمیل تحقیقات مشخص شد که این ۲ هکر فعالیت‌های مجرمانه زیادی در فضای مجازی دارند و کلاهبرداری‌ها و اخاذی‌های مختلفی از سوی آنان در سطح کشور در حال انجام است.

وی گفت: کارشناسان پلیس فتا استان مرکزی با کار و تلاش شبانه‌روزی، محل فعالیت هکرها را در ۲ استان کشور شناسایی و در عملیاتی غافلگیرانه هر ۲ نفر با هماهنگی مقام قضایی دستگیر و به پلیس فتا استان مرکزی منتقل شدند.

فرمانده انتظامی استان مرکزی افزود: در فرایند رسیدگی به این پرونده و با توجه به اسناد و مدارک به دست آمده، ۲ فرد دستگیر شده به سرقت اطلاعات حساب پنج هزار و ۵۰۰  نفر در کشور اعتراف کردند و مشخص شد تاکنون در حدود یک میلیارد ریال از حساب افراد مختلف به صورت غیرمجاز برداشت کرده‌اند.

سرهنگ مفخمی شهرستانی عنوان کرد: متهمان پرونده به جرایم مختلف در خصوص دسترسی غیرمجاز به سیستم‌های رایانه‌ای، طراحی و ایجاد درگاه بانکی و سوءاستفاده از عنوان پلیس فتا و اخاذی از شهروندان اعتراف کرده‌اند و این افراد با تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی تحویل مقام‌های قضایی شدند.

وی در خصوص برخی از روش‌های هکران دستگیر شده نیز گفت: این افراد در بسیاری از موارد ابتدا اقدام به حملات سایبری به سایت‌های کاربران کرده و پس‌ از آن با عناوین مختلف خود را فروشنده نرم‌افزارهای ضد هک معرفی و اقدام به اخاذی از کاربران می‌کردند.

فرمانده انتظامی استان مرکزی ادامه داد: کاربران مراقب باشند و به هر برنامه‌ای که در فضای مجازی تبلیغ می‌شود اعتماد نکنند، زیرا افراد سودجو از طریق این نرم‌افزارها کاربران را به درگاه‌های جعلی کشانده و اقدام به سرقت از آن‌ها می‌کنند.

سرهنگ مفخمی شهرستانی گفت: مردم در صورت نیاز به مشاوره یا ارایه گزارش موارد مشکوک می‌توانند با مراجعه به سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir با کارشناسان این پلیس در ارتباط باشند.