بررسیهای جداول آماری نشان میدهد که در فصل مورد بررسی، در میان بخشهای خدمات در کشور، کمترین تورم سالیانه مربوط به بخش «خدمات مستغلات، اجاره و فعالیت های کسب و کار» با ١٨.٢ درصد و بیشترین آن مربوط به بخش «خدمات هتل و رستوران» با ۴۸.۵ درصد است.
همچنین نرخ تورم تولید بخش خدمات کل کشور نسبت به تابستان (تورم فصلی) به ۷.۳ درصد رسید که در مقایسه با تورم فصل در بهار ۱.۴ درصد افزایش داشته است.
کمترین تورم فصلی به ترتیب مربوط به بخشهای «خدمات واسطه گریهای مالی (بیمه)» با ۰.۸ درصد ، «خدمات آموزش» با ۱.۴ درصد و «خدمات مستغلات، اجاره و فعالیتهای کسب و کار» با ۵.۲ درصد است. بیشترین تورم فصلی تولید نیز مربوط به «خدمات بهداشت و مددکاری اجتماعی» با ۱۰.۵ درصد است.
نرخ تورم تولیدکننده بخشهای خدمات کل کشور نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) در تابستان ١٣٩٨ به ۳۰.۹ درصد رسید که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه در بهار امسال، ١.٧ واحد درصد کاهش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط ارایهدهندگان خدمات به
ازای تولید خدماتشان در داخل کشور، در فصل تابستان١٣٩٨ نسبت به فصل تابستان١٣٩٧، ٣٠.٩ درصد افزایش دارد.
همچنین در بخشهای خدمات کمترین نرخ مربوط به بخش «خدمات آموزش» با ۱۸.۴ درصد و بیشترین نرخ مربوط به بخش «خدمات هتل و رستوران» با ۵۷.۳ درصد است.
نرخ تورم تولیدکننده (شاخص بهای تولیدکننده) از جمله شاخصهای قیمتی است که در بررسی روند سطح قیمتها بررسی میشود و یکی از معیارهایی است که برای سنجش عملکرد اقتصادی، از سطح عمومی قیمتها محاسبه و منتشر میشود. از این رو، تاثیر قابلتوجهی بر تصمیمگیری صاحبان صنایع، سرمایهگذاران و حتی سیاستمداران خواهد داشت.
هدف از محاسبه نرخ تورم تولیدکننده، اندازهگیری تغییرات قیمتهایی است که تولیدکنندگان در ازای فروش کالاها و خدمات خود دریافت میکنند. به عبارت دیگر میتوان گفت که این شاخص، قیمت کالاها در کارخانه و مبدا تولید را در نظر میگیرد. با بررسی این شاخص میتوان از سطح تغییر قیمتها در بازار کالا و خدمات مصرفی یا تورم اطلاع کسب کرد. به بیان دیگر، هر افزایش یا کاهش قیمت در شاخص بهای تولیدکننده با یک وقفه زمانی در شاخص بهای مصرفکننده نیز مشاهده میشود.