محمد درافشانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه شهر بهتر و زندگی بهتر شعار این رویداد جهانی از سال ۲۰۱۴ است، افزود: حفاظت از میراث فرهنگی، محیط زیست شهری، خدمات ضروری شهری، توسعه اجتماعی و فرهنگی، هوشمندسازی شهری، برنامه ریزی و توسعه مشارکت های سرمایه گذاری از محورهای اصلی جایزه جهانی خشت طلایی به شمار می رود.
وی اظهار داشت: با نظر نهایی کارشناسان و داوران جشنواره بین المللی خشت طلایی، شهرداری قزوین در بخش تامین منابع، سرمایه گذاری، کارآفرینی، اشتغال و اقتصاد شهری با طرح مشارکتی احیای بناهای رها شده و فضاهای خالی در خیابان امام خمینی شهر قزوین که توسط سازمان خدمات طراحی شهرداری قزوین طراحی شده بود، شایسته تقدیر شناخته شود.
درافشان تصریح کرد: در این بخش، از شهرداری شهرهای تهران و مسکو روسیه نیز همراه شهرداری قزوین، تقدیر شد.
گفتنی است در این رویداد جهانی، ۱۹۷ پروژه و تجربه شهری از داخل کشور و ۳۲۲ پروژه و تجربه از ۲۰۷ شهر از تمامی قاره های جهان مشارکت داشتند که اکثر آنها در حوزه معماری، شهرسازی، میراث فرهنگی و بازآفرینی و کارآفرینی شهری بودند.
روز جهانی شهرها در سال ۲۰۱۳ بر اساس پیشنهاد کمیته اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان ملل به منظور همکاری بیشتر شهرهای مختلف جهان برای تقویت زیرساختهای شهری حکمرانی محلی و مدیریت شهری و سایر زمینههای حیاتی برای مقابله با عواقب تغییرات شهرنشینی در جوامع مختلف انتخاب شده است.
جایزه خشت طلایی در سالهای ٩٣ تا ٩۵ برگزار شده بود و امسال نیز با شعار «شهرهایی هوشمند، تابآور و زیستپذیر برای همه» برگزار شد.
آئین اختتامیه چهارمین دوره جایزه جهانی خشت طلایی تهران روز گذشته /11 آبان/ در برج میلاد تهران برگزار شد.