دکتر ایرج حریرچی روز یکشنبه در مراسم رونمایی از چهار فرآورده پروبیوتیک نسل جدید در پارک فناوری پردیس افزود: در سال ۹۷ در کشور حدود ۲۳ هزار میلیارد تومان دارو مصرف شده و به عبارتی ۱۷ درصد از کل هزینههای سلامت، مربوط به حوزه دارو است اما در حوزه توزیع، ۶۱ درصد از داروی مصرفی کشور از جیب مردم تأمین میشود.
وی با اشاره به اینکه یکی از دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت، کاهش پرداختی از جیب مردم بوده است، اضافه کرد: از کل هزینههای سلامت، حدود یک سوم از جیب مردم پرداخت میشود، اما در دارو این میزان پرداختی دو برابر و حدود ۶۱ درصد است که باید چاره اندیشی کنیم، توسعهای که از جیب مردم باشد خیلی خوب نیست.
حریرچی بیان کرد: از کل پرداختی از جیب مردم ، ۱۸ درصد مربوط به خدمات بستری است اما دارو و ملزومات مصرفی در بخش سرپایی ۳۳ درصد از کل پرداختی از جیب بیمار را شامل میشود که حدود ۲ برابر هزینههای خدمات بستری است؛ به عبارتی هزینههای کمرشکن را از مردم میگیریم.
وی در بخشی از سخنان خود به اهداف نظام سلامت اشاره کرد و گفت: بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، نظام سلامت چهار هدف دارد که شامل افزایش سلامت مردم، محافظت از مردم در مقابل هزینهها و مخاطرات مالی بیماریها، افزایش رضایت مندی و ارتقای کارایی است. تقاضا دارم تولید کنندگان در حوزه سلامت به این چهار هدف توجه کرده و به تأثیر محصولات خود در سلامت مردم، کاهش هزینهها و افزایش رضایت مندی آنها بیاندیشند.
حریرچی ادامه داد: ظرفیت تولید دارو در کشور در حوزه سلامت چهاربرابر ظرفیت مصرف است، گاهی میبینیم که یک نوع دارو توسط چند شرکت داخلی تولید میشود. بنابراین باید بازار صادراتی برای محصولات تولیدی ایرانی را پیدا کنیم و تقویت و افزایش دهیم.
در این مراسم که با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، فمی لاکت تو پلاس، پایلوشات، لاکتوگام و رژی لاکت تو پلاس؛ چهار فرآورده پرو بیوتیک نسل جدید دارویی رونمایی شدند.