نهاد متولی امور مهاجرت و پناهندگی آلمان پیش بینی می کند در سال جاری میلادی حدود ۲۰ هزار مورد کمتر از پارسال، درخواست پناهندگی از سوی شهروندان خارجی به این نهاد ارائه شود.
خبرگزاری د. پ. آ. آلمان به نقل از اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان (Bamf) اعلام کرد که انتظار می رود در سال جاری میزان درخواست های پناهندگی نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری یابد.
«هانس اکهارد زومر» رئیس Bamf احتمال میدهد تعداد کسانی که برای نخستین بار در آلمان تقاضای پناهندگی میکنند تا آخر سال جاری بین ۱۴۰ تا ۱۴۵ هزار نفر باشد.
این در حالی است که مقام های دولت ائتلافی «آنگلا مرکل» متشکل از احزاب سوسیال دموکرات، دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی توافق کردهاند تعداد متقاضیان پناهندگی در آلمان طی یک سال از ۲۰۰ هزار نفر بیشتر نشود.
پیشتر در سال ۲۰۱۶ و در پی سیاست درهای باز صدراعظم آلمان که در میان محافظهکاران با انتقادهای زیادی روبه رو شد، تعداد متقاضیان پناهندگی این کشور به ۷۲۲ هزار نفر افزایش یافت. با این حال این تعداد دو سال بعد رو به کاهش گذاشته و در سال ۲۰۱۸ به حدود ۱۶۲ هزار نفر رسید.
به گفته رئیس اداره فدرال مهاجرت و پناهندگی آلمان تاکنون حدود ۱۱۰ هزار نفر متقاضی پناهندگی در این کشور بودهاند که تعداد آنها به نسبت بازه زمانی مشابه در سال قبل، نشان دهنده حدود ۱۱ درصد کاهش است.
این در حالی است که عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه نگرانی ها از آغاز موج جدیدی از پناهندگان به سوی اروپا را افزایش داده است.
«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه در واکنش به هشدارهای مرکل صدراعظم آلمان در مورد عواقب حمله به سوریه تهدید کرده است که در صورت ادامه این موضع گیری، بیش از سه و نیم میلیون آواره سوری را روانه اروپا می کند.
برآورد می شود تعداد مهاجران بینالمللی در سال ۲۰۱۹ به ۲۷۲ میلیون نفر رسیده که ۵۱ میلیون نفر نسبت به سال ۲۰۱۰ افزایش داشته است. طبق آخرین برآوردهای سازمان ملل متحد، اکنون مهاجران بینالمللی ۳.۵ درصد جمعت جهانی را تشکیل میدهند که این عدد در سال ۲۰۰۰ حدود ۲.۸ درصد بود.