تهران- ایرنا- رئیس قوه قضائیه گفت: امروز استقلال اقتصادی ما و اقداماتی که در حوزه تولید انجام می شود، بهترین مصون سازی را می تواند داشته باشد؛ چراکه دشمن به دنبال فلج کردن تولید ما است.

حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی روز سه شنبه در افتتاحیه هشتمین همایش ملی پدافند غیرعامل در سالن همایش های بین المللی صدا و سیما اظهار داشت: باید مشکلات و راهکار برون رفت از آنها را بشناسیم و معتقدیم تمام راهکارها در درون کشور و به دست جوانان متخصص است.

وی با اشاره به اقتصاد فضای مجازی و اقتصاد دریا اظهار داشت: ۵۰ درصد درآمد ناخالص ملی برخی از کشورها از دریا به دست می آید و ما با وجود این امکان، می توانیم تولید را در کشور بیش از گذشته فعال کنیم.

رئیسی رونق تولید را در گرو امنیت اقتصادی دانست و افزود: امنیت اقتصادی نیز در گرو مبارزه با فساد اقتصادی است و اگر امنیت اقتصادی مختل شود، تولید با مشکل روبه رو می شود. بنابراین همه مدیران توجه و حساسیت لازم را در این زمینه داشته باشند. اولین حساسیت سازوکارهای ضد فساد است تا اگر کسی اراده فساد داشت، نتواند آن را عملی کند.

وی اضافه کرد: ما باید بتوانیم در نظام پولی، مالی بانکی، واردات و صادرات سازوکارهای ضد فساد ایجاد کنیم چراکه برخورد با مفسد یک طرف قضیه است.

اولین تهدید در درون انسان است
رئیس قوه قضاییه با تسلیت شهادت امام حسن عسکری علیه السلام و گرامیداشت آغاز دوره امامت حضرت ولی عصر (عجل الله) از دست اندرکاران پدافند غیرعامل به ویژه سردار جلالی و افراد بی نام و نشانی تجلیل کرد که در جهت اتقان امور و ایجاد زیرساخت های لازم و مصون سازی کشور تلاش می‌کنند.
وی افزود: زندگی انسان همواره با تهدیدهایی روبرو است که هشدارهایی نیز داده شده تا افراد ضمن پیش‌بینی و پیشگیری در این زمینه برخورد متناسب را داشته باشند ولی باید توجه داشته باشیم که اولین تهدید در درون انسان است و قرآن در این زمینه می فرماید "من شر الوسواس الخناس".
رئیسی افزود: امام عسکری در روایتی فرمود که برای مصون سازی هوای نفس باید از راهوار شب کمک گرفت و اگر انسان فرصت مناجات را در شب از دست ندهد، خود را از مشکلات مصون ساخته و امیر نفس می شود و اگرچه انبیا و ائمه معصومین نسبت به تهدید درونی هشدار داده‌اند ولی گاهی تهدیدهای بیرونی ما را از این تهدید غافل می کند.
رئیس دستگاه قضا با برشمردن برخی از تهدیدهای بیرونی اظهار داشت: آفات و بلایای طبیعی، سیل، زلزله و بیماری های صعب العلاج از این نوع تهدیدها هستند که انسان همواره از آن نگران بوده و تلاش کرده تا مصون سازی کند که این مصون سازی در واقع قانون موجود در طبیعت را دارد؛ در حالی که مصون سازی نفس به واسطه قوانین تکوینی است.
وی افزود: سیل، زلزله و همه آفات راهکار دارد و در روایات بیان شده که خدا هیچ بلایی را قرار نداده مگر اینکه درمان آن را در طبیعت قرار داده است ولی باید با فکر و اندیشه این قوانین را کشف کرد. مثلاً اگر مسیرهای سیل را لایروبی کنیم، باران سیل آسا به یک نعمت در جهت آبادانی تبدیل می شود.
رئیسی مجهز شدن به آخرین روش‌های علمی و دانش بنیان را برای مقابله با این آفات ضروری دانست و اظهار داشت: امراض صعب العلاج هر روز افزایش می‌یابد و زندگی انسان ها را تهدید می کند که به خاطر بعضی بی دقتی ها و منافع زودگذر برخی افراد است و باید توسط دستگاه های بهداشتی مردم را مصون کرد.

تهدیدهایی از نوع خصمانه
وی اعلام کرد: امروز به خاطر اهداف بلند جمهوری اسلامی با خواسته هایی از سوی مستکبران مواجه هستیم که البته این مستکبران در طول تاریخ با روحیه استکباری خود استقلال، آزادی و دین را خلاف روحیه مستکبرانه خود دانسته که جلوه هایی از این استکبار را می توان در تبعید امام خمینی (ره) در سال ۴۳، شهادت دانش آموزان در سال ۵۷ و تسخیر لانه جاسوسی در ۱۳ آبان سال ۵۸ دید. 
رئیسی افزود: خودخواهی های آمریکا و استکبار نمی‌گذارد که ملتی روحیه استقلال داشته باشد و این تهدیدها همواره نسبت به مردان و زنان بزرگ و ملت‌های آزادیخواه وجود دارد اما بیشتر، تهدید سخت بوده که در جلوه نظامی پدیدار شده  است. 

به گستردگی داشته هایمان تهدید می شویم
رئیس قوه قضاییه اضافه کرد: امروز بابت انسان های کارآمد، دانشمندان فرهیخته، نوآوران و افراد خلاق در سطح جهان، داشته های صنعتی و کشاورزی، فناوری های روز، نانوتکنولوژی و بسیاری دیگر از داشته‌های مادی و معنوی تهدید می شویم. یعنی به گستردگی همه داشته هایمان تهدید اقتصادی، فرهنگی، زیستی و اقتصادی می‌شویم و ما باید از همه این داشته‌ها صیانت کنیم. یعنی هم پیشگیری و هم پیش‌بینی کنیم تا در صورت وقوع حادثه، برخورد سریع و به موقع داشته باشیم و کسی نمی تواند عذری بیاورد که نمی‌دانسته است.
وی ادامه داد: باید خدا را شکر کنیم که تشکیل سازمان پدافند غیرعامل بر قلم مبارک رهبر انقلاب جاری شد تا این سازمان بتواند با همکاری سایر سازمان ها مصون سازی را در دستورکار خود قرار دهد و همه دستگاه ها را نسبت به داشته های خود حساس کند.
رئیسی از ضرورت انجام کار علمی و فنی بر اساس دانش پایه سخن گفت و افزود: در این زمینه گام هایی برداشته شده ولی ضرورت دارد این مصون سازی نسبت به مردم و کشور سرعت بگیرد و باید صیانت بخشی را در مقابل تهدید در بخش‌های مختلف و به ویژه تهدیدهای نرم داشته باشیم تا اگر دشمن به میدان آمد، نتواند کاری کند.

با وجود تهدیدها و تحریم ها با قدرت عمل می کنیم
وی با اشاره به تهدیدهای اقتصادی دشمن اظهار داشت: کشور ما توانمندی های جدی دارد و امروز کشور ما با وجود همه تهدیدها و تحریم‌ها نسبت به اشخاص و سازمان ها با قدرت، کار خود را پیش می‌برد و اگر تلاش و دلسوزی همه افراد و کارگزاران به صورت مضاعف ظاهر شود، شاهد عبور از این شرایط خواهیم بود.
رئیس دستگاه قضا از رونق تولید، مقاومت و اقدامات بازدارنده به عنوان راهکارهای ارائه شده توسط رهبر انقلاب یاد کرد و ادامه داد: ما به عنوان دستگاه قضا وظیفه خود را تعامل با همه بخش ها می دانیم تا این صیانت بخشی انجام گیرد و با وجود همه کارشکنی های دشمن در جنگ روانی و رسانه‌ای می‌توانیم به خوبی از این شرایط عبور کرده و قله های ارزشمندی را برای کشور فتح کنیم و ما این روز را نزدیک و افق را بسیار روشن می‌بینیم.

اجرای عدالت بهترین روش برای برخورد با تهدیدهای اقتصادی است
وی راه برخورد با تهدیدهای اقتصادی را اجرای عدالت دانست و گفت: این موضوع یکی از بندهای مهم گام دوم انقلاب است. اقدامات عادلانه می تواند مصون سازی را به دنبال داشته باشد و باید در جهت اتقان کارها مانند اتقان در ساختمان سازی، اتقان در نگهداری اسناد، اتقان در مقابله با تهدیدهای فضای سایبری پیش برویم.

مسئولان نهادها مصون سازی را به صورت جدی دنبال کنند
رئیس دستگاه قضا از اهمیت امنیت فضای سایبری سخن گفت و اضافه کرد: مسئولان باید در حوزه‌های مختلف حس مصون سازی مجموعه خود را به صورت جدی در دستورکار داشته باشند. 
وی تاکید کرد: همکاری دستگاه قضا با دولت، مجلس شورای اسلامی، نیروهای مسلح و همه دستگاه ها یک امر ضروری است که با پیگیری پدافند غیرعامل دنبال خواهد شد.

بخش هماهنگ دفاعی تشکیل می شود
در ابتدای این همایش سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: پدافند غیرعامل به عنوان عنصر دفاعی و عنصر مکمل دفاعی کشور در برابر تهدیدات و حوادث و همچنین دفاع از زیرساخت های کشور در بخش های اجرایی کشور شکل گرفته است و بعد از انقلاب اسلامی و حتی بعد از جنگ شاهد چنین نقیصه ای بودیم که رهبر معظم انقلاب مکررا آن را مطالبه می کردند. 
وی درباره تاریخچه تاسیس این سازمان اعلام کرد: در هشتم آبان ۸۲ ساختار پدافند غیرعامل به فرمان رهبر معظم انقلاب در ستادکل نیروهای مسلح شکل گرفت تا این مطالبات رهبر انقلاب را در بخش های اجرایی و مردمی کشور سازماندهی و هدایت کند.
جلالی افزود: امسال تلاش می‌کنیم تا با هماهنگی ستادکل نیروهای مسلح، بخش هماهنگ دفاعی را سازماندهی کنیم.

تجلیل از برگزیدگان پدافند غیرعامل
در این مراسم از بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت، محمد اسلامی وزیر راه، انوشیروان محسنی بندپی استاندارد تهران، مرتضی براری رئیس سازمان فضایی، جواد جاویدنیا سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور، نستهن مقدم شهردار یاسوج و مسیح الله معصومی مهندس به عنوان مسئولان دستگاه هایی تجلیل شد که در یک سال گذشته بیشترین و بهترین همکاری ها را با سازمان پدافند غیرعامل داشتند.
رحیم مبینی مشاور و نماینده رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در کمیسیون عالی کمیته دائمی پدافند غیرعامل، حمیدرضا خالدی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، سرهنگ احمد عربی رئیس اداره مقابله با تهدیدات فیزیکی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، شهلا فارسی معاون آزمایشگاه مرجع سلامت کشور و محمد راستاد معاون وزیر و رئیس سازمان بنادر دریانوردی از دیگر برگزیدگانی بودند که در این مراسم تجلیل شدند. 
همچنین از فرشید گلیج مدیرکل پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شرکت فرودگاه ها و ناوبری هواپیمایی ایران، افضل باقرزاده دبیر کمیته پدافند غیرعامل مجلس شورای اسلامی، علی ثروتی مدیرکل پدافند غیرعامل استان خراسان شمالی، مسعود یزدیخواه مدیرعامل شرکت ذوب آهن و محمدصادق طهماسبی مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری یزد در این برنامه تجلیل شد.
احمد تجری مفرد مدیرکل پدافندغیرعامل استانداری گلستان، حسین قاسمی مدیرکل امور مرزی و پدافند غیرعامل وزارت کشور، سیدمحمدباقر مرتضوی مشاور وزیر و مدیرکل پدافند غیرعامل وزارت نفت، مسعود میرزا عسگری مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق بیستون و داود فرخ زاد مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق کوثر از دیگر برگزیدگان پدافند غیرعامل بودند.