شروین بدو روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: با توجه به تحریم ها و مشکلات اقتصادی موجود کمبود دارو و تجهیزات پزشکی ممکن است گاهی رخ دهد اما بعد از چند روز رفع می شود و البته ممکن است بعد از مدتی کمبودهای دیگری ایجاد شود. این وضعیت متغیر است و سعی کرده ایم این کمبودها را به نحوی مدیریت کنیم.
وی ادامه داد: در مورد برخی داروها می توان با مدیریت بهتر جایگزین هایی هم داشت. همیشه گرانترین دارو یا قوی ترین دارو بهترین انتخاب برای بیمار نیست. گاهی بیماری های ساده با داروهای ساده، ارزانتر و عوارض جانبی کمتر می تواند کنترل شود.
بدو اضافه کرد: در این شرایط داروهای گرانتر و قوی تر برای شرایط و بیماری های سخت تر نگهداری و ذخیره می شود، مثلا ممکن است آنتی بیوتیکی باشد که گران و پیدا کردن آن سخت باشد اما در مورد خیلی از بیماری های کودکان حتما می شود با داروهای ساده تر بیماری را درمان کرد و دارو را نگه داریم برای کسی که واقعا به آن نیاز دارد. این رویکرد مختص شرایط تحریم نیست و در همه جای دنیا مدیریت منابع انجام می شود شاید تحریم های دارویی فرصتی است که مدیریت حوزه دارو و تجهیزات پزشکی را تقویت کنیم.
رئیس مرکز طبی کودکان گفت: هیچ کمبود داروی پایداری فعلا نداریم ولی محدودیت ها گاهی وجود دارد، این محدودیت ها البته مانع نشده که کودکی از درمان محروم شود، هر چند گاهی در مورد برخی داروها و تجهیزات دچار کمبود موقتی می شویم که با هماهنگی سایر مراکز نیاز برطرف می شود.
وی افزود: ممکن است بیماری ژنتیکی باشد که فقط به یک داروی خارجی جواب بدهد یا بیمارانی که به یکسری داروها حساسیت داشته باشند و مجبور باشند فقط از یک نوع داروی خاص استفاده کنند، این بیماران ممکن است با کمبود دارو مواجه شوند که البته موارد آن زیاد نیست.
بدو گفت: در مجموع داروهایی که جزو فهرست داروهای تایید شده کشور هستند، بحران جدی در تامین آنها وجود ندارد. گاهی در بازار ممکن است کمبود موردی باشد اما به خصوص در مورد داروهای پرکاربرد مثل داروهای سرماخوردگی یا بیماری های گوارشی کودکان محدودیت و مشکلی وجود ندارد.