منابعی آگاه در جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) امروز (سه شنبه) به روزنامه "الاخبار" لبنان گفتند که "محمد العمادی" نماینده دوحه در نواز غزه این خبر را به گروه های فلسطینی اعلام و به دشواری ادامه پرداخت این کمک ها اشاره کرده است.
قطر ماهانه ۳۰ میلیون دلاربه نوار غزه کمک می کند که حدود ۱۰۹ هزار خانواده را پوشش می دهد و از بخشی از این مبلغ برای پرداخت هزینه برق این منطقه استفاده می شود.
الاخبار افزود: این در حالی است که رهبران حماس روی این مبلغ حساب باز کرده اند و عدم پرداخت آن به معنای خشمی نزدیک به انفجار در مقابل رژیم صهیونیستی است که اولین و آخرین مسؤول محاصره غزه به شمار می آید.
از سوی دیگر آژانس امداد و کاریابی پناهجویان فلسطین (آنروا) به تازگی اعلام کرده است که ۸۰ درصد اهالی نوار غزه بعد از سال های محاصره، اقدامات خصومت آمیز و ناآرامی های سیاسی، وابسته به کمک های بشردوستانه هستند.
قطر در آبان سال گذشته نیز اعلام کرده بود قصد دارد کمک های مالی خود را قطع کند.
نوار غزه پس از پیروزی جنبش حماس در انتخابات پارلمانی فلسطین در سال ۲۰۰۶ تحت محاصره زمینی، دریایی وهوایی رژیم صهیونیستی قرار گرفت و از سال ۲۰۰۷ این محاصره تشدید شده است.
رژیم صهیونیستی در جریان محاصره غزه از واردشدن مواد غذایی و دارو به آن جلوگیری می کند.
بیکاری، کمبود دارو و مایحتاج اولیه، کمبود آب و کالاها و مواد غذایی و ممانعت از خروج بیماران از این منطقه، مشکلات اصلی غزه بوده و سازمان های بین المللی مرتبط هم تاکنون اقدام عملی مشخصی را برای رفع این محاصره ۱۳ ساله انجام نداده اند.
این آژانس با صدور بیانیه ای افزود: یک میلیون پناهجوی فلسطینی در مناطق مختلف برای برطرف کردن نیازهای اساسی غذایی خود وابسته به کمک های غذایی سه ماهه هستند.