هیأت داوران سیوششمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، متشکل از مهدی روشنروان، یزدان سلحشور و حمیدرضا منایی از میان ۶۵۰ داستان رسیده به دبیرخانه، آثار زیر را (به ترتیب حروف الفبای عنوان داستان) به عنوان نامزد معرفی کرد:
برفِ نو / ترانه دلاوری
پاسبانهای بطنم / رقیه کبیری
توتفرنگیهای یخی / سعیده کامرانی
جَنگِ مِهر / ندا رسولی
در سکوت مطلق طهماسب شرفی / مریم محمدی کلهری
درستش هِرات است / علی اکبری
سکوت / نسیم نعمتاللهی
شکار تنهایی / اردوان نیکنیا
شکلِ عبری کلمات / خسرو عباسی خودلان
گنجنامه / حجت مهرعلیزاده
ماه منظر / حدیث ناظری
میدان / علی جلائی
اسامی برگزیدگان «مسابقه داستان کوتاه برای اقتباس» که حاصل همکاری بنیاد شعر و ادبیات داستانی و انجمن سینمای جوان ایران است، در مراسم اختتامیه سیوششمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران اعلام خواهد شد.
بر اساس فراخوان این مسابقه، به نفر اول ۵۰ میلیون ریال، نفر دوم ۳۰ میلیون و نفر ۲۰ میلیون به عنوان جایزه اهدا خواهد شد و علاوه بر سه نفر اول، انجمن سینمای جوان ایران حقوق تصویری ۹ اثر منتخب دیگر را نیز هر کدام به مبلغ ۱۰ میلیون ریالخریداری میکند.
مرور آثار امینیتیرانی و لکزاده در جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران
بخش «مرور آثار» به منظور ایجاد فضایی برای تبادل تجربیات فیلمسازان در جشنواره برگزار میشود. امسال در این بخش منتخبی از آثار امینیتیرانی و لکزاده نمایش داده خواهد شد.
مسعود امینیتیرانی، در سال ۱۳۶۴ وارد انجمن سینمای جوانان ایران شد و تا سال ۱۳۶۸ اولین آموزشها و تجربههای سینما را با ساخت چهار فیلم کوتاه داستانی ۸ میلیمتری آغاز کرد. وی فارغالتحصل رشته سینما از دانشکده سینما تأتر دانشگاه هنر تهران است و چهار فیلم داستانی دیگر به نام «شب»، «داوود»، «یونس»، «این راه همیشه بود» را کارگردانی کرد. امینیتیرانی از سال ۱۳۷۸ به شکل جدی به مستند روی آورد که نتیجه این سالها کارگردانی فیلمهای کوتاه و بلند مستندی چون «زارچ»، «فیروزآباد»، «هزار و یک روز»، «در جستجوی گوهر شب چراغ»، «خاک حافظه»، «ملالی نیست»، «دور مشو» و چند مجموعه تلویزیونی مستند را میتوان نام برد. این سینماگر علاوه بر کارگردانی، مدیریت فیلمبرداری بیش از ۳۰ فیلم کوتاه و بلند سینمایی و مستند را برعهده داشته است. وی مدرس رشتههای سینمایی و برای بیش از چهار دوره عضو هیأت مدیره انجمن فیلم کوتاه ایران بوده و اکنون عضو هیأت رئیسه انجمن عالی هنرها و فنون سینمایی ایران در خانه سینما است.
کریم لکزاده، فارغالتحصیل رشته کارگردانی تلویزیون از دانشکده صدا و سیما بوده و نویسندگی و کارگردانی ۱۰ فیلم کوتاه همچنین دو فیلم بلند داستانی را در کارنامه دارد. دریافت جوایزی چون تندیس بهترین بازیگری جشنواره فیلم پروین اعتصامی، جایزه هیأت ویژه داوران از جشنواره فرایبورگ سوئیس، جوایز بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه، بهترین تدوین از هفدهمین جشن خانه سینما، جایزه بهترین فیلم کوتاه جشنواره بیروت و بهترین کارگردانی از جشنواره اورسیای روسیه، از موفقیتهای لکزاده در این عرصه به شمار میرود.
جایزه ۳۰ میلیون تومانی جشنواره فیلم کوتاه
سایت «سینما تیکت» از تولید اثر بعدی کارگردان فیلم برگزیده تماشاگران به مبلغ ۳۰ میلیون تومان حمایت مالی خواهد کرد.
این سایت از فردا سهشنبه ۱۴ آبان، برای صاحبان آثار راهیافته و ازچهارشنبه ۱۵ آبان برای عموم مردم باز خواهد شد تا علاقهمندان بتوانند بلیتهای خود را تهیه کنند.
ایسفا؛ مسؤول انتخاب «بهترین فیلم از نگاه تماشاگران» جشنواره سیوششم
انجمن صنفی فیلم کوتاه ایران (ایسفا) به روال سالهای گذشته، هر شب در طول برگزاری جشنواره بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را انتخاب و معرفی خواهد کرد. ایسفا همچنین برگزاری «جلسات نقد و بررسی» را در جشنواره فیلم کوتاه تهران برعهده خواهد داشت.
برپایه این گزارش، طوفان نهانقدرتی مسؤولیت برگزاری بخش «بهترین فیلم از نگاه تماشاگران» و سیدوحید حسینینامی مسؤولیت برگزاری «جلسات نقد و بررسی» را بر عهده خواهند داشت.
تیم نهایی برگزارکننده هر دو بخش متعاقبا معرفی و دستورالعملهای اجرایی با جزئیات بیشتر منتشر خواهد شد.
معرفی طراح پوستر سیوششمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران
الهه کشاورز؛ گرافیست جوان قزوینی، طراحی پوستر سیوششمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران را برعهده داشته است.
انجمن سینمای جوانان ایران طی یک فراخوان از هنرمندان طراح و گرافیست سراسر کشور برای شرکت در مسابقه طراحی پوستر سیوششمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران دعوت کرد که از میان ۲۱ اثر رسیده، طرحی از الهه کشاورز به عنوان پوستر نهایی این دوره از جشنواره انتخاب شد و روز گذشته در نشست رسانهای جشنواره، رونمایی شد.
الهه کشاورز، دانشآموخته ارتباط تصویری (گرافیک) ساکن شهر قزوین و مدرس نقاشی است. او در ۱۰ سال اخیر علاوه بر تدریس به طراحی گرافیک از جمله طراحی پوستر نیز مشغول بوده است.
پیشفروش بلیتهای جشنواره از طریق سایت «سینماتیکت» از روز ۱۴ آبانماه برای فیلمسازان راهیافته و از ۱۵آبانماه برای عموم آغاز میشود.
در ایام برگزاری جشنواره به صورت روزانه و حضوری نیز از طریق گیشه بلیت فروخته خواهد شد.
سیوششمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران از ۱۸ تا ۲۴ آبانماه در پردیس سینماگالری ملت برگزار خواهد شد.