مسکو – ایرنا – استاد دانشگاه دولتی مدیریت روسیه با اشاره به تحریم‌های اخیر آمریکا در مورد ایران خاطرنشان کرد: این اقدام علاوه بر اینکه آمریکا را در دنیا منزوی‌تر خواهد کرد و نتیجه سیاست تحریم ایران تنهاتر شدن واشنگتن در جهان را به دنبال دارد، اظهار داشت: سیاست تحریم آمریکا علیه دیگر کشورها هرگز به پایان نمی‌رسد و در آینده نیز در مورد ایران و البته روسیه ادامه خواهد داشت.

پروفسور «فائل ایبیاتوف» روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در مسکو با بیان این مطلب افزود: ادامه سیاست‌های تحریمی آمریکا نشان می‌دهد که همکاری‌های ایران و روسیه باید بیشتر شود و دو کشور ساختار همکاری‌های اقتصادی و صنعتی خود را متنوع‌تر کنند تا بخش‌های بیشتری شامل این همکاری‌ها شود.
به گفته ایبیاتوف، ایران و روسیه ظرفیت‌های بزرگی در بخش‌هایی همچون احداث نیروگاه‌های تولید برق و انرژی، پتروشیمی، کشتی‌سازی، ساخت هواپیما و بخش‌های علوم و فناوری‌های پیشرفته دارند و باید در پاسخ به تحریم‌ها ساختار همکاری‌های خود را متنوع‌تر کرده و امکان حضور و مشارکت در بازارهای دیگر را نیز بررسی کنند.

به اعتقاد وی، واشنگتن در یک دهه اخیر تحریم را به اصلی ترین ابزار خود برای پیشبرد سیاست خارجی تبدیل کرده است و تحریم گسترده کشورهای مستقل، آمریکا را به شریکی نامطمئن درجهان تبدیل کرده است.

ایبیاتوف با بیان اینکه ایران و روسیه امروز جزو کشورهایی هستند که پی درپی از سوی آمریکا تحریم می‌شوند، ادامه داد: در مورد این دو کشور تاکنون دهها بسته تحریمی به بهانه‌های گوناگون وضع شده که نشانگر تلاش واشنگتن برای منزوی کردن آنها و ایجاد مانع در همکاری مسکو و تهران با کشورهای دیگر است.

وی معتقد است که سیاست تحریم کشورها که به محور سیاست خارجی آمریکا تبدیل شده است به وجهه این کشور در عرصه بین‌المللی ضربه می‌زند زیرا خودداری از مذاکره و تحریم کشورها آن چیزی نیست که جامعه جهانی می‌خواهد.
ایبیاتوف ادامه داد: حتی نزدیک‌ترین متحدان آمریکا یعنی اتحادیه اروپا نیز از سیاست تحریم واشنگتن مصون نیستند و امکان اعمال تعرفه‌های اضافی بر کالاهای اروپایی چیزی جز تحریم نیست.
استاد دانشگاه دولتی مدیریت روسیه به این نکته اشاره کرد که هر روز از تعداد کشورهای همسو با سیاست‌های آمریکا کاسته می‌شود چرا که بسیاری از متحدان آمریکا نیز از سیاست تحریم واشنگتن به بهانه‌های مختلف به ستوه آمده‌اند.

وی این را هم گفت که تحریم به تحریم‌کنندگان نیز ضربه می‌زند چرا که امکان همکاری آنها را هم کاهش می‌دهد و باعث می‌شود آمریکا سالانه میلیاردها دلار از دست بدهد.

ایبیاتوف به عنوان مثال به تحریم روسیه از سوی اتحادیه اروپا اشاره کرد و افزود: بر اثر این تحریم‌ها، کشورهای اروپایی در پنج سال اخیر بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار از دست داده‌اند.

وی گفت: ایران نیز بازار بزرگی است که در صورت قرار نداشتن در تحریم، می‌تواند باعث گسترش مبادلات بازرگانی اروپا شود اما با اقدامات آمریکایی‌ها، دست اروپایی ها از این بازار قطع شده است.

به گفته ایبیاتوف، کشورهای اروپایی به شدت به توسعه همکاری‌ها با ایران و روسیه نیاز دارند و محروم کردن آنها از چنین همکاری‌هایی به اقتصاد این کشورها و امکانات و توانمندی‌های اقتصادی آنها ضربه می‌زند ضمن اینکه همه می‌دانند اقدامات آمریکا غیرقانونی و بر خلاف تجارت آزاد است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در حالی که پیشتر دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی را در لیست تحریمی قرار داده بود، این بار اسامی مشخصی را از این عنوان کلی، تحت تحریم قرار داد.

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا(اوفک) روز دوشنبه با صدور اطلاعیه‌ای علیه ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و ۹ شخص حقیقی دیگر که از منصوبان رهبر معظم انقلاب اسلامی در مشاغل مختلف هستند، طرح جدیدی را در راهبرد تروریسم اقتصادی علیه مردم ایران، به اجرا گذاشت.

این تحریم‌ها در شرایطی وضع می‌شود که مردم ایران در سالروز اشغال لانه جاسوسی آمریکا در ۱۳ آبان ۱۳۵۸، راهپیمایی گسترده‌ای را در سراسر کشور علیه سیاست‌های خصمانه آمریکا برگزار کردند.