اصفهان- ایرنا- معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان گفت: میزان بارش‌ها از آغاز سال آبی جاری(مهر۹۸) تاکنون در سرشاخه‌های زاینده‌رود۴۲ درصد در مقایسه با متوسط بلند مدت(۴۴ سال) کاهش داشت و این آمار خوبی برای منطقه نیست.

حسن ساسانی روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا میزان بارش‌ها را ۵۹ میلی متر اعلام کرد و افزود: این رقم در متوسط بلند مدت ۱۰۰ میلی‌متر و در مدت مشابه سال قبل ۷۳ میلی‌متر بود، همچنین بررسی آمار از کاهش ۲۲ درصدی بارش نسبت سال ۹۷ حکایت می‌کند.

وی با اشاره به شرایط نامطلوب منابع آبی و افت این ذخیره‌های ارزشمند، اضافه کرد: بارش‌های امسال متفاوت و کمتر از پیش‌بینی‌ها بوده است و امیدواریم طی روزهای آینده جبران شود و شاهد بارش موثر و فراگیر باشیم.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان مقدار ذخیره کنونی در سد زاینده رود را ۴۲۹ میلیون متر مکعب اعلام و تصریح کرد: پارسال در چنین روزهایی ۱۲۹ میلیون متر مکعب در پشت سد ذخیره شده بود.

ساسانی ادامه داد: اگرچه ذخیره امسال نسبت به سال قبل بیشتر است، اما در مقایسه با متوسط بلند مدت با افت روبه رو هستیم.

به گفته وی ورودی فعلی به این مخزن ۱۲ و خروجی از آن ۲۴ متر مکعب در ثانیه گزارش می‌شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه‌ای درباره افزایش خروجی سد به و رهاسازی حجم بیشتر آب برای کشت پاییزه کشاورزان این منطقه اظهارداشت: جلسه مرتبطی فردا(جمعه) برگزار خواهد شد تا درباره زمان و مقدار آب تخصیصی به کشاورزی تصمیم گیری شود.

ساسانی بر مصرف بهینه آب تاکید و تصریح کرد: تمامی بخش‌ها برای اصلاح الگوی مصرف خود باید برنامه‌ریزی و مشارکت کنند، زیرا کمبود منابع آبی و عواقب آن دامنگیر همه خواهد بود.

زمین‌های کشاورزی اصفهان حدود ۵۶۳ هزار هکتار معادل ۳.۵ درصد از مساحت استان را تشکیل می‌دهد که با توجه به محدودیت‌های منابع آب در سال‌های اخیر، تنها حدود ۲۹۰ هزار هکتار آن زیر کشت زراعی و باغی قرار گرفته است.

در سال زراعی ۹۶- ۹۷ حدود ۲۱۰ هزار هکتار از مجموع زمین‌های کشاورزی استان به کشت محصولات زراعی اختصاص داشت که ۱۹۰ هزار هکتار آن زراعت آبی و ۲۰ هزار هکتار مربوط به زراعت دیمی بوده است.

میزان تولید انواع محصولات زراعی در استان اصفهان با توجه به بروز پدیده خشکسالی و کاهش سطوح زیر کشت حدود سه میلیون و ۲۵۰ هزار تُن برآورد شد و این در حالی است که بیش از ۱۸۰ هزار نفر در این بخش در استان مشغول به کار هستند.

سد زاینده رود به عنوان یکی از اصلی ترین سدهای مرکز کشور و تامین کننده آب آشامیدنی و بهداشت، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران، در سال ۱۳۴۹ با ظرفیت ۱.۴ میلیارد مترمکعب بهره برداری شد، این سد قوسی شکل در۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.