قم-ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم با اشاره به ضرورت تبدیل پهنه صنعتی نیزار به شهرک صنعتی گفت: با تبدیل این پهنه به شهرک صنعتی و افزایش زیرساخت‌ها رضایت و میل به سرمایه‌گذاری درآن بهبود می‌یابد.

مهرداد غضنفری روز پنجشنبه درجلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان قم تاکید کرد: باید نسبت به استفاده مناسب از ظرفیت‌های شکل گرفته استان برنامه‌ریزی دقیقی صورت گیرد.
وی با اشاره به استقرار واحدهای صنعتی جدید در نیزار اظهار داشت: این پهنه صنعتی برغم تامین زیرساختها به دلیل عدم مدیریت واحد سبب روی گردانی سرمایه‌گذاران شده‌است.
وی اضافه کرد: درصورتی که این پهنه صنعتی به شهرک صنعتی تبدیل شود روند ساماندهی و سرمایه‌گذاری درآن وضعیت مطلوبی به خود می‌گیرد.
در حال حاضر ۱۲ واحد تولیدی درپهنه صنعتی نیزار قم به وسعت ۱۰۰ هکتار مشغول به فعالیت هستند؛ این منطقه دربخش سلفچگان قم و در ۳۵ کیلومتری جاده سلفچگان به دلیجان قرار گرفته است.
غضنفری همچنین با اشاره به پیشنهاد افزایش اختیارات بانک‌ها در خصوص سقف تسهیلات حمایتی گفت: این تسهیلات باید با وحدت رویه در بین حوزه اشتغال روستایی، رونق تولید و سرمایه در گردش عملیاتی شود.
وی اضافه کرد: درحوزه کارگروه اشتغال روستای تناسبی بین اختیارات استانی درمعرفی پرونده‌های متقاضی به بانکها و سقف پرداختی توسط بانکهای استان وجود ندارد.
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد،ثامن‌الائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خور آباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.
۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ در قم وجود دارد که بیش از ۹۰ درصد آن مربوط به صنایع کوچک و متوسط است؛ همچنین بیش از ۵۳ هزار تن در واحدهای صنعتی استان فعالیت می‌کنند.
بازار کهنه ظرفیت تبدیل به بازارچه صنایع دستی دارد
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم نیز دراین جلسه با اشاره به طرح مرمت بازار کهنه گفت: درصورتی که وزارتخانه متبوع، ۱۰۰ میلیارد ریال به ساماندهی این بازار اختصاص دهد، ظرفیت‌های گردشگری درآمدزایی و اشتغال مورد نظر استان از این بازار حاصل می‌شود.
حمید یزدانی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه قم یکی از استان‌های اصلی درجذب گردشگر است اما هنوز بازارچه و فضای مناسبی برای عرضه محصولات صنایع دستی درآن شکل نگرفته‌است.
وی اضافه کرد: شرایط برای ایجاد بازارچه صنایع دستی دربازار کهنه قم مناسب است که در صورت تامین اعتبارات می‌تواند در ایجاد اشتغال و ارزش افزوده برای استان مناسب باشد.
بازار کهنه قم با عمر بیش از ۶۰۰ سال دارای ظرفیت‌های فراوان برای جذب توریست و گردشگر است. بازار کهنه در دو سوی هسته اولیه شهر قم یعنی محله عربستان و لب چال قرار دارد.
در هفتمین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به ریاست محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهوری برگزار شد، پیشنهادات استان در مسیر رونق تولید و رفع موانع موجود مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت