اسحاق آل حبیب روز پنج شنبه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد که در موضوع مخالفت با تحریم های یکجانبه آمریکا علیه کوبا بحث می شد، افزود: امروزه شاهد آن هستیم که رویکرد توسعه طلبانه و متکبرانه یک دولت خاص، بزرگترین تهدید و چالش برای صلح و امنیت جهانی است.
وی ادامه داد: توسعه رو به رشد اقدامات قهریه یکجانبه، یکی از علائم بارز یکجانبهگرایی همراه با یک سیاست خارجی مداخلهگرانه، ناقص و کوتاهبینانه است.
معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد اضافه کرد: در این میان، ممنوعیتهای یکجانبه و تحریمهای قهریه، به عنوان ابزاری برای دستیابی به اهداف سیاست ملی، تاثیر جدی بر ارتقای صلح در سطح منطقهای و بین المللی می گذارد.
آل حبیب تاکید کرد: آنها نه تنها مانع اساسی ایجاد صلح و رفاه جهانی بلکه مانع یک نظم بینالمللی عادلانه و برابر هستند که پیش نیاز اساسی برای توسعه پایدار محسوب می شود.
وی با بیان اینکه تحریم های غیرانسانی و محاصره تحمیل شده توسط آمریکا علیه کوبا تقریباً به مدت ۶ دهه، ناعادلانه ترین و طولانی ترین سیستم مجازاتهای یک جانبه اعمال شده علیه هر کشور است، گفت: این اقدامات تهاجمی، نقض فاحش هنجارها و اصول اساسی در نظم روابط بین الملل را تشکیل میدهد.
وی یادآور شد برخلاف مخالفت جامعه جهانی در سال گذشته، تحریمهای یکجانبه آمریکا همچنان ادامه دارد و افزود: متاسفانه، وزارت خارجه آمریکا در مناسبتهای مختلف تحریمهای متعددی را علیه "لیست محدود نهادهای کوبا" گسترش داده که این امر به دلیل ارعاب جامعه تجاری بین المللی، خسارت قابل توجهی به اقتصاد این کشور وارد کرده است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد ادامه داد: در حقیقت، ایالات متحده به تحریم های یکجانبه علیه کشورهایی که از سیاست های متناقض و استعماری آن پیروی نمی کنند یا تسلیم نمی شوند، معتاد شده است.
آل حبیب اضافه کرد: در واقع، ایران و کوبا برای مقاومت و اصرار بر استقلال خود از سیاستهای استعماری ایالات متحده، هزینه پرداخت میکنند. ایران از پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون، تحریمهای غیرقانونی ایالات متحده را تجربه کرده است.
وی یادآور شد: در طی چهار دهه گذشته ، ایالات متحده اقدامات قهری یکجانبه را علیه مردم ایران تحمیل کرده است به حدی که دولت فعلی ایالات متحده، برخلاف هنجارهای موجود، حتی واردات دارو و تجهیزات پزشکی را نیز هدف گرفته است.
معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد تاکید کرد: بنابراین، بیماران، زنان و کودکان، پناهندگان، فقرا و اقشار آسیب پذیر بر خلاف تمام اصول حقوق بین الملل، به هدف اصلی تروریسم اقتصادی نسل کشی ایالات متحده تبدیل شده اند.
آل حبیب تصریح کرد: دولت آمریکا میخواهد جهان باور کند که نگران مردم ایران است. با این حال، در نخستین تحریمهایی که بازگرداند، مجوزهای فروش بیش از ۲۰۰ فروند هواپیمای مسافربری را به بهانههای پوچ لغو کرد و ایرانیان عادی را به خطر انداخته است. وی تاکید کرد: ریاکاری ایالات متحده هیچ حدی ندارد. جنگ اقتصادی که ایالات متحده تحت عنوان "فشار حداکثر" از طریق اعمال تحریمهای جدید آغاز کرده است، نه تنها مردم ایران را هدف قرار داده بلکه پیامدهای مضر برای ملل سایر کشورها به همراه دارد و وضعیت تجارت جهانی را مختل کرده است.
معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد خاطرنشان کرد: پیام جلسه امروز تایید دوباره این واقعیت است که زمان سیاستهای مداخله جویانه و دخالت در امور دورترین نقاط جهان به پایان رسیده است.
آل حبیب با بیان اینکه ایران همکاری با شرکای خود را ادامه خواهد داد تا محیط جدیدی بر پایه احترام متقابل ایجاد کند که ملتها بتوانند منافع خود و تعهدات بین المللی را دنبال کنند، اظهار کرد: ما همچنان برای جبران تحریمهای غیرقانونی ایالات متحده و از بین بردن اعمال فراسرزمینی مقررات داخلی آمریکا تلاش می کنیم.
وی از جهان خواست تا در برابر چنین مداخلات مخرب و یکجانبه گرایی آمریکا راه حلهایی بیابد و تاکید کرد: ایران به شدت به همکاری با کشورهای دوست از جمله کوبا برای اتخاذ تدبیر درباره این چالش ادامه میدهد و اجازه نخواهد داد دولت آمریکا با اعمال سیاست خارجی محروم از هرگونه اصول، به اهداف نامشروع خود برسد.