«محمد الهیاری فومنی» در گفت و گو با ستاد خبری دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران گفت: جشنوارهها فرصتی هستند برای شبکهسازی فرهنگی و اتصال گروههای مختلفی که در نهایت منجر به ایجاد یک شبکه ملی شود. اینجا یک سری کنشهای فرهنگی میان هنرمندانی که از بخشهای مختلف در این جشنواره حضور پیدا کردند، در حال شکلگیری است. ضمن اینکه این کنش فرهنگی موجب آشنایی با آداب و رسوم و سنتها میشود.
وی افزود: این اتصال فرهنگی که در طی این ٤ روز شکل می گیرد، دست مایه ارتباط هنرمندان با یکدیگر در طول سال خواهد شد و از طرفی باعث آشنایی مردم کرمان با دنیای فرهنگهای مختلف می شود که نشان دهنده این است که آسمان فرهنگی ما رنگارنگ است.
الهیاری افزود: از طرفی برای هنرمندانی که از خارج از کشور به این جشنواره پا گذاشته اند، این رویداد نشانگر این است که موسیقی نواحی ما تولید محتوا دارد و این تولید محتوا قابلیت جاگیر شدن در بستر فرهنگی را داراست. ما در دنیا با صنعت تولید محتوا مواجه هستیم و رقابت بین کشورها بر سر همین صنعت وجود دارد. موسیقی نیز از آنجایی که زبان مشترک ملل است قابلیت تولید محتوا را دارد و میتواند از همین راه جهانی شود.
او تاکید کرد: هرچقدر بتوانیم جشنواره را قاعدهمندتر کنیم و بر ابعاد بین المللی آن بیفزاییم امکان رسیدن به شبکهسازی بین المللی در راستای هنر مقدورتر خواهد بود. با توجه به اینکه این فستیوال طی چندین دوره متوالی در شهر کرمان در حال برگزاری است، مسئولان به تجارب خوبی در این زمینه دست پیدا کرده اند و اشکالات دوره های پیشین تا حد زیادی مرتفع شده است.
مدیر کل دفتر موسیقی معتقد است: مردم استان کرمان به این جشنواره خو پیدا کرده و در تقویم فرهنگی خود تاریخ برگزاری این جشنواره را حفظ کردهاند و همچنین شاهد این بودیم که مردم کرمان برای حضور در این جشنواره آمادگی کامل داشتند. مسئولان نیز هم در کرمان و هم در تهران هردو به یک تقسیم کار مشترک و هدفمند دست پیدا کرده اند، اگرچه سن جشنواره ١٢ بوده و عدد نسبتا بالایی محسوب نمیشود و برای بهتر شدن و به تکرار نرسیدن فضا وجود دارد.
الهیاری گفت: این جشنواره ٤ روزه است و از یک جشنواره با این مدت کوتاه برای برگزاری باید به همین اندازه توقع داشت. یک جشنواره زمانی میتواند تاثیرگذار باشد که ما برای موضوع نواحی استراتژی و برنامهریزی بلند مدتی داشته باشیم و برای هنرمندان نواحی در طول سال برنامهریزی کنیم.