به گزارش گروه دانشگاه ایرنا، ICPC مخفف international Collegiate Programming Contes (مسابقات بین المللی برنامه نویسی دانشجویی) است که هدف آن ایجاد فضایی علمی، پرشور، شاداب و پویا برای رقابت و یادگیری در زمینه طراحی الگوریتم و برنامه نویسی است.
این مسابقات تا سال ۲۰۱۸ از سوی انجمن ماشینهای محاسب و با پشتیبانی شرکتهای بزرگی چون IBM برگزار میشد و دانشگاههای ایتمو، دولتی مسکو و سن پترزبورگ (هر سه از روسیه) در سالهای اخیر جزء برترین دانشگاههای جهان در مسابقات برنامه نویسی جهانی بودند.
در ایران نیز سالانه برنامه نویسانی از دانشگاههای مختلف ایران در این مسابقه شرکت میکنند. در این بین دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر در راستای اهداف مسابقات اصلی ICPC و برای انتخاب برترین تیمهای دانشگاه از سال ۱۳۸۰، سالانه یک مسابقه کشوری رسمی برای اعزام دانشجویان برتر به مسابقات غرب آسیا برگزار میکند.
دانشگاههای سراسر کشور به خصوص دانشگاههای صنعتی شریف، تهران، علم و صنعت، خواجهنصیر، شهید بهشتی، الزهرا و... در نوزدهمین دوره مسابقات بین المللی برنامه نویسی دانشجویی که امروز جمعه ۱۷ آبان ماه در دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر در حال برگزاری است، حضور دارند.
مسابقات برنامهنویسی دریچهای برای ورود به آینده است
«نیلوفر اصغری» دانشجوی مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفت و گو با ایرنا در این خصوص گفت: این مسابقات دانشجو را برای آینده و ورود به بازار کار آماده میکند تا چالشهایی مانند ارتقاء در سرعت و بالا بردن توانایی در حل مسئله و روحیه تیمی را بهبود بخشد.
به گفته اصغری مسابقه به صورت تیمی به دانشجویان کمک میکند درآینده بتوانند برای بهبود روند کاری خود استراتژی مناسبی در نظر بگیرند. علاوه بر این مسابقات سبب میشود دانشجو برای ورود به بازار کار بهتر آماده شده تا سرعت و استراتژی خود را بهبود بخشد. البته این مسابقات در افزایش ذهن ریاضی دانشجویان نیز تاثیر به سزایی دارد.
دانشجوی مهندسی کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر درباره اینکه چند درصد از دانشجویان پس از فارغ التحصیلی وارد بازار کارمیشوند؟ اظهارداشت: نمیتوان درصدی درباره این موضوع ارائه داد. اما بیشتر دانشجویانی که فقط به دنبال کسب مدرک نیستند و با علاقه ادامه تحصیل دادهاند، جذب بازار کار شده و در پستهای خیلی خوبی کار میکنند.
اصغری خاطرنشان کرد: دانشگاهها بیشتر در سطح منطقه میتوانند کمکهای لازم را به دانشجویان ارائه دهند. البته امکانات لازم برای چنین مسابقاتی برای دانشجویان فراهم است.
مسابقات؛ آزمونی برای دانشجویان جدید الورود
«آرمین گودرزی» دانشجوی مهندسی کامپیوتر امیرکبیر نیز به خبرنگار ایرنا گفت: این مسابقات برای ورودیهای ۹۷ به بعد برگزار میشود و دانشجویان سال سوم و چهارم اجازه حضور را ندارند. البته به نظرم هدف مسابقات بیشتر برای ورودیهای جدید است که با جو مسابقات آشنا شوند.
وی افزود: تجربه دانشجویان ورودی سال ۹۸ نسبت به دانشجویان سالهای قبل کمتر است تا این مسابقات سبب شود دانشجویان جدید الورود کسب تجربه کرده و برای سالهای بعد آماده شوند.
دانشجوی رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر با اشاره به اینکه رشته کامپیوتر بازار کار خوبی دارد، افزود: با توجه به ارتباط خوب صنعت با دانشگاه امیرکبیر، فارغ التحصیلان آن به خوبی میتوانند جذب بازار کار شوند.
گودرزی در خصوص تفاوت سطح علمی این مسابقات با دانشگاههای روسی و چینی بیان کرد: سطح درسی دانشگاه امیرکبیر با سایر دانشگاههای بین المللی تفاوت چندانی ندارد و دانشجویان ایرانی در مسابقات برون مرزی هم توانستند مدال طلا، نقره و برنز کسب کنند.
خیز دانشگاه امیر کبیر برای قرار گرفتن در جمع ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا
«نهانی ظاهری» دیگر دانشجوی شرکت کننده در مسابقات نیز به خبرنگار ایرنا گفت: نوزدهمین دوره مسابقات برنامه نویسی کامپیوتر با هدف یادگیری کار گروهی و انجام برنامه نویسی پیشرفته است. البته دانشگاه امیرکبیر در تلاش است در چهار سال آینده جزو ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان شود و امیدواریم با برگزاری چنین مسابقاتی این اتفاق رخ دهد.
«امیررضا رجبی» دانشجوی مهندسی امیرکبیر باتاکید بر اینکه سطح مسابقات بالا است به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به اینکه تیم ما دانشجوی سال اولی این رشته است، چالش خوبی است تا خود را محک زده و بتوانیم برای دورههای بعدی آماده شویم.
«محمد شالچیان» دیگر دانشجوی شرکت کننده نیز به ایرنا گفت: این مسابقات به عنوان رقابتهای برنامه نویسی درون کشوری بسیار مهم و دارای اعتبار است که منتخبان آن به رقابتهای جهانی راه پیدا میکنند.
وی افزود: سوالات فکری و چالشی سطح مسابقات را بالا برده و باعث می شود افراد مستعد به بازار کار معرفی شوند. البته اگر دانش آموزان از سنین دبیرستان بتوانند خود را با حضور در دورههای تخصصی آماده کنند، نتیجه بهتری در مسابقات علمی دانشگاهی کسب خواهند کرد.