استان‌ها - ایرنا- با گذشت یک روز از وقوع زمین لرزه ۵.۹ ریشتری در آذربایجان شرقی، خبرها از اسکان همه زلزله‌زدگان و تداوم امدادرسانی به اهالی منطقه حکایت دارد و دستگاه‌های خدمات رسان فعال هستند هرچند که تاکنون۱۵۳ پس لرزه در منطقه گزارش شده است.

بر اساس آخرین آمار، ۶ شهر و ۱۴۵ روستا تحت تاثیر این زمین لرزه بودند و سبب مصدومیت ۵۲۹ نفر شد که از این تعداد پنج نفر فوت کردند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی در نخستین روز وقوع این زلزله مجموع اخبار را در قالب خبری با عنوان «موج سرما به مناطق زلزله زده وارد می شود» تجمیع و به مخاطبان عرضه کرد و امروز نیز برای سهولت در دسترسی، در گزارش حاضر آخرین اخبار و رویدادها را ارایه می‌کند:

۲۷۰۰ خانه در مناطق زلزله‌زده احداث یا تعمیر می‌شود

 رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: بر اساس برآوردهای نخستین، حدود یک هزار و ۷۰۰ خانه در مناطق زلزله‌زده آذربایجان‌شرقی ساخته و یک هزار واحد نیز بازسازی می‌شود.

علیرضا تابش در حاشیه بازدید از مناطق زلزله زده شهرستان میانه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: کار ارزیابی واحدهای خسارت دیده از امروز آغاز شده و این کار واحد به واحد از سوی کارشناسان این بنیاد انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه برای واحدهای خسارت دیده پرونده تشکیل می شود، اظهار داشت: برای واحدهای احداثی پرونده جداگانه و برای واحدهای تعمیری نیز پرونده جداگانه ای تشکیل می‌شود.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: پس از اتمام عملیات آواربرداری برای اعطای تسهیلات بلاعوض به حادثه دیدگان و اسکان موقت آنان اقدام لازم از سوی این بنیاد انجام می‌شود.

تابش،  ادامه داد: وضعیت مناطق زلزله دیده به سازمان برنامه و بودجه منعکس می شود تا این هفته در هیات دولت مطرح شود و اعتبارهای مورد نیاز برای احداث، بازسازی و تعمیر واحدهای مسکونی خسارت دیده تخصیص یابد.

نماینده وزیر تعاون: بیمه بیکاری حادثه‌دیدگان زلزله آذربایجان‌شرقی برقرار شد

نماینده ویژه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بیمه بیکاری افرادی که در زلزله آذربایجان‌شرقی با مشکل مواجه شده‌اند با دستور مقام عالی وزارت برقرار شده است.

میرهادی قره سید رومیانی، روز شنبه در حاشیه بازدید از روستای زلزله زده «ورنکش» میانه افزود: از دیروز برای کارگران حادثه دیده در این زلزله فایل مشخصی باز شده و پرونده بیمه بیکاری این افراد بدون انجام آزمون وسع پذیرفته می‌شود.  

وی با اشاره به اقدامات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای خدمات رسانی به آسیب دیدگان زلزله، اظهار داشت: تمام مجموعه های رفاهی و خانه های امید این وزارتخانه در اختیار مردم حادثه دیده است تا آن ها از این مراکز استفاده کرده و از خدمات آن ها بهره مند شوند.

نماینده ویژه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در حوزه های خدماتی و درمانی نیز سازمان تامین اجتماعی با تمام توان خود در خدمت حادثه دیدگان است و در حوزه بانک ها نیز تسهیلات برای این افراد تصویب شده است که بعد از اعلام مدیریت عالی استان این تسهیلات به صورت قرض الحسنه یا بلاعوض پرداخت می شود.

قره سید رومیانی، با قدردانی از تلاش مدیران دولتی، حاکمیتی و نظامی در ارایه خدمات به زلزله زدگان شهرستان های میانه و سراب، ادامه داد: این نهادها همدلی بسیار بزرگی برای خدمت رسانی به مردم این مناطق به نمایش گذاشته اند.  

وی با بیان اینکه پس از ورود به مناطق زلزله زده در ساعات پایانی روز گذشته،  شورای هماهنگی دستگاه های اجرایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تا پاسی از شب برگزار شد، یادآوری کرد: گستردگی دستگاه های ذیل این وزارتخانه موجب شده تا بتوان خدمات بیشتری را برای مردم حادثه دیده در حوزه های کارگری،  رفاهی و تسهیلات بانکی ارایه شود.

نماینده ویژه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: هم اکنون در حال بررسی فنی و کارشناسی خسارت های وارده به مردم هستیم تا در کنار ستاد بحران استان بتوانیم قسمتی از خسارت ها را جبران کنیم.

قره سید رومیانی، افزود: همه همکاران در حوزه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از جمله تامین اجتماعی، درمان تامین اجتماعی، بانک توسعه تعاون، صندوق رفاه، صندوق بازنشستگی و سازمان بهزیستی، جامعه هدف خود را در زیرپوشش قرار داده و وظیفه خود را به نحو احسن انجام می دهند و در کنار آن خدماتی را که از سوی مدیریت استان به ما محول می شود را انجام می دهیم.

بنیاد مسکن تا پایان بازسازی همراه زلزله‌زدگان است

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی گفت: این بنیاد تا پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده در کنار زلزله‌زدگان است.

حافظ باباپور، روز شنبه در بازدید از روستای زلزله زده «ورنکش» شهرستان میانه افزود: آواربرداری و تشکیل پرونده واحدهای مسکونی آسیب دیده روستاهای زلزله زده، هدف اصلی این نهاد در اولین گام بازسازی مناطق زلزله زده است.

وی با اشاره به حضور کارشناسان ارزیاب از اولین ساعات وقوع زلزله در مناطق زلزله دیده استان، اظهار داشت: هم اکنون کارشناسان مراحل ارزیابی،  کارشناسی و برآورد خسارت وارده بر واحدهای مسکونی روستاهای آسیب دیده از زلزله را انجام می دهند.

باباپور، با ابراز تاسف از بروز این زلزله و خسارت به برخی مناطق شهری و روستایی شهرستان های میانه و سراب ادامه داد: به محض تکمیل پرونده واحدهای آسیب دیده از زلزله کار بازسازی آنها از سوی این بنیاد آغاز می شود.

بازسازی خانه‌های آسیب دیده از زلزله به‌زودی آغاز می‌شود

استاندار آذربایجان‌شرقی گفت: به کارشناسان مربوط دستور داده‌ام تا در کمترین زمان کار ارزیابی خسارت‌های وارد شده به روستاها را انجام دهند تا به سرعت مرحله بازسازی خانه‌های روستایی آغاز شود.

محمدرضا پورمحمدی، روز شنبه در بازدید از روستاهای زلزله‌زده «تیرشاب» و «دونیق» از توابع بخش مرکزی شهرستان سراب با تاکید بر اینکه فرمانداران و بخشداران بای به صورت جدی پیگیر رفع مشکلات زلزله زدگان باشند افزود: به اهالی روستاهای زلزله زده اطمینان می‌دهم که نمایندگان فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها با تمام توان نسبت به حل مسائل و مشکلات آنها تلاش خواهند کرد.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه در اثر زلزله بامداد جمعه‌  ۱۳۰ روستا در شهرستان‌های میانه و سراب دچار خسارت شده‌ است، گفت: پیگیر امور همه  روستاهای آسیب دیده هستیم و تلاش می کنیم تا فردا کار آواربرداری تمام و بازسازی روستاها آغاز شود.

پورمحمدی، با بیان اینکه در شهرستان سراب ۲۵ روستا در اثر زلزله دچار آسیب جدی شده و خوشبختانه تلفات جانی در این شهرستان گزارش نشده است، از روستاییان خواست تا در روند آواربرداری و بازسازی خانه‌های روستایی با دستگاه‌های مسئول همکاری کنند.

وی یادآوری کرد: علت اصلی خسارت های ناشی از زلزله، مقاوم نبودن خانه‌های روستایی است که باید با همکاری روستاییان و بنیاد مسکن روند مقاوم‌سازی خانه‌های روستایی با جدیت بیشتری انجام شود.

استاندار آذربایجان شرقی تعداد مصدومان حادثه زلزله در شهرستان های میانه و سراب را ۵۵۰ نفر اعلام کرد و گفت: تنها ۲۸ نفر از این افراد بستری شده‌اند که حال عمومی آنها خوب است و بقیه افراد به صورت سرپایی درمان شده‌اند.

پورمحمدی با اشاره به اینکه عمده نیازمندی‌های مردم در مناطق زلزله‌زده، وسایل گرمایشی، مواد غذایی و لوازم بهداشتی است، از مردم استان خواست کمک‌های نقدی و غیرنقدی خود را به جمعیت هلال احمر تحویل دهند و از مراجعه مستقیم به مناطق زلزله‌زده خودداری کنند.

وی از همدلی همه مسئولان کشور برای کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان استان خبر داد و گفت: روسای سه قوه، معاون اول رئیس جمهوری، وزرای دولت و استانداران از دیروز در تماس‌های تلفنی پیگیر وضعیت زلزله‌زدگان هستند و همه امکانات دستگاه‌ها برای کمک‌رسانی به این مناطق بسیج شده است.

استاندار آذربایجان شرقی با حضور در روستاهای زلزله‌زده تیرشاب و دونیق از توابع بخش مرکزی شهرستان سراب در جریان روند کمک‌رسانی و ارائه خدمات به آسیب‌دیدگان قرار گرفت و از نزدیک با روستاییان ابراز همدردی کرد.

استفاده از سوخت زغال در چادر زلزله‌زدگان جان ۲ نفر را گرفت
محمدباقر هنربر مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان‌شرقی گفت: استفاده از سوخت زغال در چادرهای برپا شده در مناطق زلزله‌زده در روستای شالقون سراب جان زن و شوهر را گرفت.
وی اظهار داشت: در این حادثه حسین عزتی متولد ۱۳۵۴ و سعیده ایرانی متولد ۱۳۵۷ به علت ترس از زلزله و استقرار در چادر و استفاده از سوخت زغالی برای گرمایش، دچار مسمومیت ناشی از منوکسید کربن شده و جان خود را از دست دادند و حال امیررضا عزتی نوزاد ۱۵ روزه آنها وخیم است.
وی افزود: مجموع جان باختگان زلزله بامداد جمعه گذشته در میانه و سراب به ۷ نفر افزایش یافت و ۲۸ نفر نیز در حال حاضر برای مداوا در بیمارستان های تبریز، میانه و سراب بستری هستند.
هنربر گفت: ۱۴ مصدوم در میانه، ۱۲ مصدوم در سراب و ۲ مصدوم نیز در تبریز بستری هستند.



بیمه بیکاری کارگران منطقه زلزله‌زده برقرار می‌شود
معاون پارلمانی و نماینده ویژه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور زلزله‌زدگان آذربایجان‌شرقی، گفت: بیمه بیکاری برای کارگران منطقه زلزله‌زده با پیگیری اداره کل کار استان برقرار می‌شود.
«میرهادی قره سید رومیانی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: پس از وقوع زلزله در آذربایجان شرقی، ستاد ویژه در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل شد و در ساعات اولیه کار خود را با رصد وضعیت زلزله‌زدگان شروع کرد و با توجه به اینکه وزارتخانه مجموعه‌های متعددی دارد، در حال رصد تمام نیازهای منطقه هستیم و اقدامات مقتضی درحال انجام است.
نماینده ویژه وزارت کار اظهارداشت: دیداری نیز با وزیر صنعت، معدن و تجارت داشتیم و آخرین وضعیت زلزله زدگان مورد بررسی قرار گرفت که با توجه به اینکه حجم وسیع زلزله در روستاها بوده، واحدهای کارگری زیادی آنجا مستقر نبودند.
قره سید رومیانی در خصوص اقداماتی که تاکنون انجام شده، گفت: بیمه بیکاری برای کارگران منطقه توسط اداره کل کار استان این موضوع پیگیری و اجرایی می‌شود و دستور داده‌ایم که به راحت‌ترین روش ممکن بطوری که کمترین زحمتی برای مردم ایجاد شود، این کار انجام گیرد.
وی بیان کرد: مکالمات شرکت رایتل در آن منطقه رایگان است و ارتباطات شبکه این اپراتور در مناطق زلزله زده شمال غرب کشور برقرار است.
نماینده ویژه وزارت کار گفت: بهزیستی نیز آماده باش بوده و خوشبختانه در هیچکدام از مراکز شبانه روزی مشکلی پیش نیامده است و افراد مقیم مراکز در سلامتی کامل هستند.
وی ادامه داد: معلولین و خانواده‌های تحت پوشش در شهرستان‌های مذکور هیچگونه صدمه و آسیب جانی ندیده‌اند و براساس برآورده اولیه منزل مسکونی ۲۰ خانواده به صورت جزئی آسیب دیده یا به طور کامل تخریب شده‌اند که در حال جمع آوری و تکمیل اطلاعات هستیم.

مساجد و مدارس روستاهای زلزله‌زده برای اسکان آماده است
ایرج ثقفی فرماندار سراب گفت: با هماهنگی ستاد بحران آذربایجان‌شرقی، تمام مساجد و مدارس روستاهای زلزله‌زده شهرستان برای اسکان مردم آماده شده است.
وی افزود: بر این اساس مساجد و مدارسی که از استحکام لازم و کافی در برابر زمین لرزه های احتمالی برخوردار هستند شناسایی شده و در صورت لزوم روستاییان زلزله زده در این اماکن اسکان داده می شود.
وی اظهار داشت: در کنار این اقدام، چادرهای اسکان موقت نیز در کنار روستاهای زلزله زده آماده شده که در آنها امکانات رفاهی اولیه، وسایل گرمایشی و تغذیه ۷۲ ساعته نیز مهیا است.
ثقفی مجموع صدمه دیدگان زلزله در شهرستان سراب را  ۱۷۸ نفر اعلام و اضافه کرد: این تعداد تاکنون به مراکز درمانی و بیمارستانی شهرستان مراجعه کرده اند که دلیل اصلی مراجعه اغلب آنها ترس و دلهره حاصل از زمین لرزه بوده است.
به گفته وی تعداد ۹۳ نفر فقط به دلیل ترس و دلهره و مشکلات روحی و روانی به بیمارستان ها مراجعه کرده اند و بقیه افراد نیز صدمه های جزیی بدنی داشتند؛ هم اکنون تعداد ۱۳ نفر به دلیل جراحات وارده در مراکز درمانی سراب بستری هستند و یک نفر نیز به دلیل شدت صدمات به تبریز منتقل شده است.
وی با اشاره به اینکه در زلزله اخیر تعداد ۲۵ روستای شهرستان سراب آسیب دیده و خرابی و ریزش ساختمان داشته است، گفت: در همان ساعات اولیه زلزله اقداماتی برای آواربرداری انجام شده که در مرحله اول ساختمان های دارای سکنه شناسایی شده و تعدادی از این اماکن که شاید در جریان پس لرزه ها دچار حادثه شوند، تخلیه شد تا برای آواربرداری و بازسازی آماده شوند.
ثقفی با بیان اینکه در این زلزله تعداد ۲۰۰ دام سبک و سنگین زیر آوار مانده بود، از دفن بهداشتی لاشه های آنها با هماهنگی دامپزشکی استان خبر داد.
وی با تاکید بر اینکه آواربرداری و ساماندهی واحدهای مسکونی و دامی در معرض خطر در اولویت ستاد بحران شهرستان قرار دارد، اظهار داشت: در این راستا تعداد ۲۵ دستگاه لودر و کمپرسی از شهرهای معین سراب درخواست شده است تا در روزهای آینده با جدیت تمام به موضوع آواربرداری و ساماندهی وارد شویم.

شهرک‌های صنعتی میانه از زلزله آسیب ندیده است
سیدمرتضی نیرومنداسکویی مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی آذربایجان‌شرقی گفت: زمین‌لرزه آسیبی به واحدهای صنعتی و تاسیسات عمومی شهرک‌های صنعتی مستقر در میانه وارد نکرده است.
وی اظهار داشت: در پی زلزله اخیر در میانه، اکیپ‌هایی از شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان شرقی در اولین فرصت به منطقه اعزام شدند تا نسبت به ارزیابی آسیب‌های احتمالی وارد شده به شهرک های صنعتی منطقه اقدام کنند.
وی افزود: شهرک های صنعتی ترکمانچای، میانه یک و دو ، کاغذکنان، غیردولتی توسعه عمران میانه و ناحیه صنعتی ترک مورد بازدید قرار گرفتند و مشخص شد که هیچ آسیبی از زلزله ندیده اند.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی گفت: واحدهای صنعتی مستقر در این شهرک ها و نواحی می‌توانند طبق روال به فعالیت خود ادامه دهند.

اعلام عزای عمومی در شهرستان میانه
امام جمعه و فرماندار شهرستان میانه با صدور پیام مشترکی جان باختن ۵ تن از اهالی روستای ورنکش در اثر زلزله روز گذشته را تسلیت گفته و امروز را به منظور همدردی با بازماندگان عزای عمومی اعلام کردند؛ در این پیام آمده است: حادثه تاسف بار و دلخراش زمین لرزه در شهرستان و از دست دادن ۵ نفر و کشته و مجروح شدن جمعی از اهالی روستاهای شهرستان میانه ای موجب تأسف و تأثر شد.
در این پیام اضافه شده است: صبر بر چنین مسائلی گرچه سخت و جانکاه است ولی به شهادت حضرت باریتعالی زمینه صبر بر تلخی مصیبت را هموار می سازد و برای تسکین آلام، مرهمی موثرتر از یاد پروردگار نیست.

۱۳۵۰ دام سبک و سنگین در زلزله آذربایجان‌شرقی تلف شد
فیروز باقرزاده معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: بر اساس آخرین آمارهای موجود تاکنون ۱۳۵۰ دام سبک و سنگین در زلزله شهرستان‌های میانه و سراب تلف شدند.
وی اظهار داشت: طبق این ارزیابی ها در شهرستان سراب واحدهای دامی تعداد ۲۵ روستای متاثر از زلزله شناسایی شده و این بررسی ها همچنان ادامه دارد که بر اساس برآوردها حدود ۱۰۰ واحد دامی بین ۳۰ تا ۱۰۰ درصد خسارت دیده اند و ۵۰ راس دام سنگین و ۳۰۰ راس دام سبک نیز تلف شده است.
باقرزاده ادامه داد: در شهرستان میانه نیز تعداد ۴۰ روستا متاثر از زلزله بوده است که طی آن تعداد ۲۰۰ واحد دامی بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد خسارت دیده و ۳۰۰ راس دام سنگین و ۷۰۰ راس دام سبک نیز تلف شده اند.
وی با بیان اینکه این بررسی ها همچنان ادامه دارد از آسیب دیدن تجهیزات و ادوات کشاورزی روستاییان شهرستان های میانه و سراب خبر داد و یادآوری کرد: بدون تردید آمارهای فوق در روزهای آینده قابل افزایش است.
باقرزاده گفت: جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی برای تامین امنیت دام های زنده نیز اقدام به فنس کشی در جوار روستاهای آسیب دیده کرده است تا در ادامه ستاد بحران استان برای نوسازی و بازسازی واحدهای دامی تصمیم گیری کند.
وی اضافه کرد: تعدادی از واحدهای دامی آسیب دیده بیمه بوده که از صندوق بیمه، خسارات خود را می گیرند و برای بقیه هم که فاقد بیمه هستند توسط ستاد بحران تصمیم گیری می شود.
معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: تا دو روز آمارهای قطعی تلفات دام های سبک و سنگین نهایی و ارایه می شود.

هلال‌احمر زنجان ۲۰۰ تخته چادر به مناطق زلزله‌زده آذربایجان شرقی ارسال کرد
شهرام میرزایی مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: هلال احمر این استان ۲۰۰ تخته چادر و ۲ دستگاه خودروی نیمه‌سنگین به مناطق زلزله‌زده آذربایجان شرقی ارسال کرده است و چهار تیم اسکان و سرپناه اضطراری، چهار تیم آوار بردار، تیم های ارزیاب، جستجو، امداد و کمک های اولیه هرکدام سه تیم آماده اعزام به مناطق زلزله زده هستند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: ۲ تیم درمان اضطراری و یک تیم آنست(سگ های تجسس) نیز در آماده باش کامل برای اعزام به مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی قرار دارند.
میرزایی اظهار داشت: در حال حاضر بسته های سبد غذایی و اقلام زیستی اعم از چادر و پتو آماده است که در صورت نیاز و اعلام سازمان امداد و نجات به مناطق زلزله زده ارسال شود.
وی تاکید کرد: جمعیت هلال احمر استان زنجان با هدف پشتیبانی در امدادرسانی به مناطق زلزله زده، از نخستین ساعات وقوع زلزله در حالت آماده باش قرار داشته و این وضعیت همچنان ادامه دارد.


حضور ۲۱ تیم حمایت روانی بهزیستی در مناطق زلزله‌زده
محسن ارشد زاده مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌شرقی اعلام کرد: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده از امروز شنبه ۲۱ تیم حمایت روانی - اجتماعی در مناطق زلزله‌زده حضور می یابند تا از لحاظ روحی و روانی به مردم آسیب دیده مشاوره ارائه دهند.
وی افزود: این اداره کل ۷ مرکز شبانه روزی در سراب، هشترود و میانه دارد که با وقوع زلزله بلافاصله کارشناسان شان به محل اعزام شدند؛ خوشبختانه هیچ کدام از افرادی که در مراکز شبانه روزی بهزیستی نگهداری می شوند، در زمین لرزه اخیر  آسیب ندیده اند.
ارشد زاده گفت: کنترل مددجویان ساکن در مناطق زلزله زده از اولین ساعات وقوع زمین لرزه آغاز و مشخص شده که خوشبختانه مددجویان ما از لحاظ جانی آسیب ندیده اند، ولی آسیب های مالی به این افراد وارد شده است.
وی اظهار داشت: بر اساس برآوردهای اولیه  ۲۰ واحد مسکونی مددجویان بهزیستی دچار آسیب های جزیی تا ۱۰۰ درصد شده اند.

نیروی انتظامی تا عادی شدن وضعیت در مناطق زلزله‌زده حضور دارد
سردار حسین عبدی فرمانده انتظامی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه یگان‌های انتظامی از ابتدای وقوع زلزله در مناطق آسیب دیده حضور داشتند، گفت: تا برقراری وضعیت کاملا عادی و امنیت کامل، پلیس در منطقه حضور دارد.
وی در بازدید از مناطق زلزله زده میانه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: پلیس به عنوان یگان فوریتی قبل از ساعت سه بامداد دیروز در روستاهای زلزله زده حضور یافت و بلافاصله با استقرار ایست بازرسی و پاسگاه جهت برقرای امنیت در این مناطق مستقر شد و هم اکنون امنیت کامل در مناطق آسیب دیده برقرار است و مشکل خاصی در این زمینه نداریم.
وی با بیان اینکه تردد روان در محورهای مناطق آسیب دیده با حضور موثر ماموران پلیس راهور میسر شده است،افزود: از عموم شهروندان تقاضا می کنیم که در صورت نداشتن کار ضروری از حضور در منطقه خودداری کنند تا گروه های امدادرسان به سهولت رفت و آمد کرده و دستگاه های خدمات رسان نیز در انجام وظایف خود با مشکل مواجه نشوند.

آمادگی کامل وزارت کار برای ارائه خدمات به مناطق زلزله‌زده
میرهادی قره سید رومیانی معاون پارلمانی و نماینده ویژه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور زلزله‌زدگان آذربایجان‌شرقی از آمادگی کامل تمامی دستگاه‌ها و سازمان‌های تابعه این وزارتخانه برای ارائه خدمات به زلزله‌زدگان خبر داد.
وی در حاشیه جلسه اضطراری شورای هماهنگی ادارات و سازمان های تابعه وزارت کار در آذربایجان شرقی به خبرنگار ایرنا گفت: در این نشست مقرر شد تا تمامی خدماتی که توسط دستگاه های تابعه وزارت کار در مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی ارائه خواهد شد، جمع بندی و نحوه توزیع بسیار سریع و مناسب این خدمات نیز مشخص شود.
قره سید رومیان تاکید کرد: تمامی مراکز درمانی تامین اجتماعی آذربایجان شرقی از آمادگی کامل برای پذیرش مصدومان زلزله برخوردار هستند و خدمات بیمه‌ای ویژه برای کارفرمایان و کارگرانی که فعالیت کارگاه آنها براساس زلزله دچار مشکل شده اند، ارائه و بیمه بیکاری نیز برای آنها برقرار می‌شود.
نماینده ویژه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تمام امکانات موجود در شرکت های تابعه وزارت کار در استان آذربایجان شرقی آماده ارایه خدمات به مناطق زلزله زده است و استان های اردبیل و آذربایجان غربی به عنوان استان های معین برای ارائه خدمات به مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی انتخاب شده اند.
قره سید رومیانی گفت: با همت مدیرعامل شستا و مدیرعامل رایتل، مکالمه رایگان بین دستگاهی نیز از امروز در مناطق زلزله زده برقرار شده است.
وی اظهار داشت: تا این لحظه حدود ۲ میلیارد ریال کمک غیر نقدی از سوی بانک توسعه تعاون و یک میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه جزیی از خدماتی است که توانسته ایم تقدیم مردم زلزله زده منطقه کنیم.

تلاش دامپزشکی برای مدیریت لاشه احشام تلف شده در مناطق زلزله‌زده
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌شرقی با اشاره به حضور به موقع کارشناسان این نهاد در شهرستان‌های میانه و سراب جهت جلوگیری از شیوع بیماری های عفونی،گفت: عملیات دفن بهداشتی لاشه احشام تلف شده و سمپاشی جایگاه‌های دامی در مناطق زلزله‌زده آغاز شده است.
امیر حسین بهداد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران از آغاز سریع و به موقع اقدامات دامپزشکی از همان ساعات اولیه حادثه خبر داد و افزود: بر اثر وقوع زلزله در شهرستان های میانه و سراب، تعداد زیادی از احشام مردم این منطقه تلف شدند به طوری که طبق آمار جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در مجموع دو شهرستان، ۱۱۵۰ راس دام سبک و سنگین تلف شده  و به بیش از ۲۷۰ جایگاه دامی خسارت وارد شده است.
وی گفت: همکاران ما در ادارات دامپزشکی شهرستان های میانه و سراب به ارزیابی تلفات دامی و خسارت های وارد شده به جایگاه های نگهداری دام پرداختند و جهت جلوگیری از شیوع بیماری های عفونی در منطقه از سوی اداره کل دامپزشکی استان  موظف به جمع آوری سریع و دفن بهداشتی این لاشه ها شدند.
بهداد ادامه داد: اکیپ های واکنش سریع و فعال دامپزشکی آذربایجان شرقی نیز به کمک نیروهای دامپزشکی شهرستان ها رفته و با حضور به موقع در شهرستان های زلزله زده جمع آوری لاشه ها را آغاز کرده اند که پس از دفن بهداشتی آنها اقدام به سمپاشی کامل می کنند، اما جهت جلوگیری از شیوع هر گونه بیماری عفونی در مناطق زلزله زده، خود اهالی نیز باید با اکیپ های دامپزشکی همکاری نمایند تا هر چه سریع تر عملیات دفن بهداشتی لاشه های احشام تلف شده و سمپاشی جایگاه های نگهداری دام به اتمام برسد.
وی با اشاره به اینکه دام های آسیب دیده در این زلزله نیز توسط دامپزشکی مورد مداوا قرار خواهند گرفت، از مردم مناطق زلزله زده خواست هرگونه تلفات و بیماری های دامی را در سریع ترین زمان ممکن به اطلاع اداره کل دامپزشکی  استان و شهرستان ها برسانند تا اقدامات لازم در اسرع وقت صورت گیرد.

ارتش تا آخرین لحظه مدیریت زمین‌لرزه در کنار مردم است
فرمانده‌ قرارگاه تاکتیکی لشکر ۲۱ حمزه ارتش در آذربایجان، گفت: ارتش تا آخرین لحظه مدیریت حادثه در کنار مردم زلزله‌زده است و تا زمانی که زلزله‌زدگان آرامش خود را به دست آوردند، در مناطق زلزله زده حضور خواهیم داشت.
امیر سرتیپ دوم عیسی میرزایی روز شنبه در حاشیه بازدید از روستای زلزله‌زده ورنکش، در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: از لحظه وقوع زلزله، تیپ ۳۶ میانه، تیپ ۴۰ سراب، تیپ ۳۲۱ مراغه و دیگر یگان های مستقر در مراغه و تبریز در حالت آماده باش قرار دارند.
وی با تاکید بر این‌که بیمارستان‌های ارتش در تبریز و مراغه بعد از وقوع حادثه، به سرعت آماده ارائه خدمات به مصدومان زمین لرزه شدند، گفت: تیم‌های یگان بلیات تیپ ۳۶ میانه و تیپ ۴۰ سراب نیز سریعا به منطقه اعزام شده و در منطقه حضور داریم.
وی یادآوری کرد: تیم های پزشکی شامل جراحان متخصص و روانپزشکان ارتش نیز از لحظه وقوع حادثه سریعا به منطقه اعزام شده‌ و ارائه خدمت کردند.
امیر میرزایی با تاکید بر این‌که هر آنچه از دستمان بربیاید در خدمت مردم زلزله زده خواهیم بود، اضافه کرد: بیمارستان‌های صحرایی ارتش هم آماده استقرار در صورت لزوم هستند.

مدارس آذربایجان شرقی، در زلزله بامداد جمعه آسیبی ندیدند
در پی وقوع زلزله بامداد جمعه در آذربایجان شرقی، معاونین فنی و نظارت و توسعه مدیریت، پشتیبانی و مشارکت‌ های مردمی سازمان صبح جمعه به منظور بازدید از فضاهای آموزشی مناطق زلزله‌ زده به آذربایجان شرقی سفر کردند.در این بازدید که تیم‌ های فنی استان‌ های آذربایجان شرقی و زنجان نیز همراه بودند، فضاهای آموزشی در شهرستان میانه و روستای ورنکش و ترکمنچای که کانون زلزله بودند، مورد بازدید و بررسی‌ قرار گرفت.
همانطوری که انتظار می‌رفت ساختمان‌ های فضاهای آموزشی در این حادثه دچار آسیب نشدند. بر اساس تجارب بدست آمده از زلزله کرمانشاه و تحلیل نقاط آسیب‌ دیده و نوع آسیب ها، نقشه‌های مدارس مورد بازنگری قرار گرفته و بر اساس آخرین ویرایش‌ های ضوابط و آیین‌ نامه‌های اجرایی کشور، باز طراحی انجام شده و با ارائه نقشه‌های جدید، جزئیات اجرایی مناسب تهیه و در مدارس اجرا شد.
در ارزیابی تیم‌ های فنی و مهندسی مشخص شد که ساختمان‌ های مدارس دچار آسیب نشدند و تنها دیوار محوطه ۳ مدرسه قدیمی در روستاهای ورنکش و ترکمنچای دچار آسیب جزئی شدند که ترمیم و بهسازی آنها در دستور کار فوری اداره‌ کل نوسازی مدارس آذربایجان‌ شرقی قرار گرفته و از صبح امروز شنبه عملیات اجرائی ترمیم و اصلاح آنها انجام می‌شود.
همچنین مدارس برای برقراری کلاس‌های درس هیچ مشکلی ندارند و با صلاحدید اداره‌ کل آموزش و پرورش استان دانش‌ آموزان می توانند در مدارس حضور یافته و امر تعلیم و تربیت ادامه یابد.
در همین خصوص وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد: از همکارانم خواستم مثل گذشته مدارس به عنوان پایگاه‌ های امداد و نجات برای خدمت‌ رسانی به مردم در اختیار دستگاه‌های ذی ربط قرار گیرد. برگزاری کلاس‌های درس برای دانش آموزان مناطق زلزله‌ زده در محل‌های اسکان موقت مورد نظر است.
با توجه به پایایی و اطمینان از استحکام ساختمان‌های فضاهای آموزشی، در این زلزله نیز مدارس به عنوان پایگاه‌ های امداد و نجات و مرکز مدیریت بحران مورد استفاده قرار گرفته است.

سپاه به کمک زلزله‌زدگان آذربایجان‌شرقی می‌آید
سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه از دستور ویژه سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به فرماندهان نیروی زمینی و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) و معاون آماد و پشتیبانی سپاه برای کمک به مردم آذربایجان‌شرقی در مناطق زلزله‌زده خبر داد.
سردار سرتیپ دوم پاسدار رمضان شریف گفت: با تشکیل قرارگاه شهید باکری در منطقه زلزله زده آذربایجان شرقی برای مدیریت، ساماندهی و سرعت بخشی به عملیات امداد و خدمت رسانی سپاه به زلزله‌زدگان، فرمانده کل سپاه طی ابلاغی به فرماندهان نیروی زمینی سپاه، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) و معاون آماد و پشتیبانی سپاه به آنان دستور داد با نقش‌آفرینی فعال در قرارگاه مذکور، به گسیل امکانات لازم برای سرعت بخشیدن به عملیات امدادی و خدماتی و رسیدگی به خسارات و وضعیت مصدومان و رفع نیازهای فوری و ضروری زلزله‌زدگان عزیز از جمله اسکان موقت، تغذیه و خدمات بهداشتی و درمانی اقدام نمایند.
سردار شریف افزود: قرارگاه شهید باکری و سایر یگان‌ها و ظرفیت‌های سپاه و بسیج تا پایان عملیات امدادی و خدماتی و عادی شدن وضعیت و زندگی جاری مردم عزیز، در کنار آنان بوده و همراه با سایر دستگاه‌ها و سازمان‌ها در مناطق زلزله‌زده فعال و به تامین امکانات و نیازمندی‌ها خواهند پرداخت.
در پی وقوع زلزله در شهرستان میانه، قرارگاه شهید باکری برای مدیریت و ساماندهی خدمات امدادی سپاه در آنجا تشکیل شد.
 

استاندار آذربایجان‌شرقی: بازسازی مناطق زلزله‌زده نیازمند منابع مالی کافی است
محمدرضا پورمحمدی استاندار آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه منابع مالی کافی برای بازسازی واحدهای مسکونی آسیب‌دیده در زلزله نیاز داریم، گفت: هر چند برخی دستگاه‌ها برای کمک اعلام آمادگی کرده‌اند، اما منابع هرچه بیشتر باشد، بازسازی نیز با سرعت بیشتری انجام می‌شود.
وی اظهار داشت: این حادثه شش شهر و ۱۴۰ روستا در استان ما را تحت تاثیر قرار داد و علاوه بر پنج فوتی بیش از ۵۰۰ نفر نیز مصدوم بر جای گذاشت که این تعداد بیشتر در شرایط اضطرار و اضطراب، دچار صدمه شده بودند و اکنون نیز حدود ۱۰ الی ۱۵ نفر در مراکز درمانی بستری هستند.
وی خاطرنشان کرد: این زمین‌لرزه جزو معدود زلزله‌هایی بود که در دو ساعت اول بیش از ۴۰ پس لرزه خیلی شدید داشت و عصر جمعه هم که زلزله‌ای به قدرت ۴.۸ ریشتر روی داد که قدری نگرانی در مناطق ایجاد کرد البته جای نگرانی نیست و تخلیه شدن انرژی زمین ما را از زلزله‌های بعدی مصون نگه می‌دارد.
پورمحمدی افزود: تعدادی از خانواده‌ها که امکاناتی داشتند و خانه‌هایشان را بازسازی کردند، آسیب جدی ندیدند، اما اغلب خانه‌های تخریب شده کاهگلی و ساکنان آن افراد کم بضاعت هستند.
وی در ادامه با مقایسه تعداد تلفات زمین لرزه میانه با دیگر زمین لرزه‌های رخ داده در کشور، گفت: بزرگ بودن وسعت میانه، کم بودن جمعیت روستایی و پراکنده بودن روستاهای این شهرستان از عمده علل کم بودن تلفاتی زمین لرزه در این منطقه است.
استاندار آذربایجان شرقی اظهار کرد: طبق آخرین آمار ۱۵۰۰ واحد مسکونی و برخی واحدهای عمومی در این زمین لرزه تخریب و تعداد زیادی از احشام نیز تلف شدند که پس از ارزیابی‌ها شروع به بازسازی واحدهای آسیب دیده می‌شود.
وی با اشاره به برطرف شدن مشکلات در حوزه زیرساختی و برقرار بودن ارتباط در مناطق زلزله زده گفت: مشکلات موجود در زیرساخت‌هایی مانند آب، برق و گاز و مشکلات در محورهای مواصلاتی برطرف شده و اکنون ارتباط برقرار است.