به گفته متولیان امور کشاورزی در استان کرمان، دولت تدبیر و امید طی سال های اخیر و بدور از هر گونه تبلیغات کاذب اقدامات شاخص و منحصر بفردی را در حوزه کشاورزی این استان با نیاز سنجی های لازم منطقه و شرایط دشوار پیش روی اقلیم و بازار دنبال کرده و به نتایج ملموسی در راستای کمک به بهره برداران دست یافته است .
مسئولان امور کشاورزی کرمان افزودند : توسعه سیستم های نوین آبیاری ، کشت های گلخانه ای ، افزایش سطح کشت های کم آب با صرفه اقتصادی ، فراهم نمودن تسهیلات سرمایه در گردش به امر صادرات محصولات کشاورزی ، آزاد نمودن صدور برخی محصولات کشاورزی ، توسعه صنایع فرآوری و بسته بندی و اقدام در جهت ایجاد کامل زنجیره تولید گوشت مرغ از جمله فعالیت هایی است که دولت تدبیر و امید در راستای تقویت و تحول بخش کشاورزی این استان به سرانجام رسانده است .
افزایش ۶۸درصدی سیستم های نوین آبیاری در دولت تدبیر و امید
به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان تا سال ۱۳۹۲ حدود ۸۹هزار هکتار از اراضی این استان به سیستم های آبیاری نوین مجهز شده بود که با اقدامات انجام گرفته اکنون این میزان با رشد ۶۸درصدی به ۱۵۰هزار هکتار رسیده است.
عباس سعیدی افزود: اجرای بیش از پنج هزار هکتار آبیاری تیپ در مزارع برای نخستین مرتبه در استان کرمان، پروژه توسعه آبیاری میکروتیپ در مزارع، تغییر الگوی کشت و افزایش بهره وری در واحد سطح، تدوین و اجرای برنامه پنج ساله کاشت سطح زیرکشت محصولات با نیاز آبی بالا و جایگزینی با محصولات کم آب و اقتصادی مانند زعفران، گل محمدی، زرشک و عناب از دیگر اقدامات انجام شده در این سازمان است.
رشد ۳۴۰درصدی کشت های کم آب با صرفه اقتصادی
به گفته سعیدی سطح زیرکشت های کم آب و اقتصادی در استان کرمان تا سال ۹۲قریب ۳۶۰۰هکتار بوده که در دولت تدبیر و امید این سطح با افزایش ۳۴۰درصدی به قریب ۱۶هزار هکترار رسییده است .
وی به اجرای طرح توسعه کشت زعفران در استان کرمان اشاره کرد و گفت: سطح زیر کشت این محصول تا سال ۱۳۹۲ حدود ۴۷۰ هکتار با تولید ۲ هزار و ۶۰۰ کیلوگرم بوده که این میزان در حال حاضر به هزار و ۳۸۰ هکتار با تولید ۴۸۶۰ کیلوگرم رسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان افزود: این سازمان در طرح توسعه کشت گل محمدی نیز موفق عمل کرده به طوری که سطح زیرکشت این محصول در سال ۱۳۹۲ ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار با تولید ۵۵۰۰ تن بوده و اکنون این مقدار به سه هزار و ۸۰۰ هکتار با تولید هشت هزار تن رسیده است .
وی همچنین افزود: در توسعه کشت زرشک نیز سطح زیرکشت تا سال ۹۲ حدود ۲۶ هکتار با تولید ۱۹ تن بوده و اکنون این سطح به ۱۷۵ هکتار با تولید ۲۷ تن رسیده است.
سعیدی به توسعه کشت گیاهان دارویی در کرمان به عنوان پروژه ای موفق اشاره کرد و گفت: سطح زیر کشت این محصول تا سال ۹۲ حدود ۶۸۰ هکتار بوده و اکنون به هزار و ۷۰ هکتار با متوسط عملکرد تر ۳.۵ تن در هکتار رسیده است.
افزایش ۶۰درصدی کشت گلخانه ای
وی اظهار داشت: همچنین توسعه کشت های گلخانه ای نیز در استان کرمان تا سال ۹۲ قریب یکهزار و ۵۱۰ هکتار با متوسط عملکرد ۱۰ هزار تن در سال بوده که در حال حاضر افزایش این سطح به ۲هزار و ۴۲۰هکتار با متوسط عملکرد ۳۳ هزار تن سبزی و صیفی و ۹ میلیون گل شاخه بریده در سال رسیده است.
سعیدی گفت: سازمان جهاد کشاورزی کرمان در تولید بذور محصولات اساسی و استراتژیک به خودکفایی رسیده است به طوری که میانگین تولید بذور گندم و جو در سال های قبل چهار هزار و ۲۰۰ تن بوده که به هفت هزار تن افزایش یافته است.
وی به اجرای طرح توسعه کشاورزی حفاظتی در استان کرمان اشاره کرد و افزود: سطح اجرایی کشاورزی حفاظتی در سال۹۲ پنج هزار هکتار بوده و اکنون این مقدار به هفت هزار هکتار رسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان بیان کرد: افزایش سطح زیرکشت سورگوم از ۵۰۰ به هزار و ۲۰۰ هکتار رسیده است.
وی به اجرای طرح های مبارزه و کنترل آفت زنجره خرما، گردو و زنجره خرما در استان کرمان اشاره کرد و گفت: ساماندهی فروشگاه های عرضه سموم کشاورزی یکی از اقدامات شاخص استان کرمان است که در این راستا جهاد کشاورزی کرمان رتبه نخست را دارد.
توسعه ۵۰درصدی صنایع فراوری
سعیدی همچنین گفت : صنایع فرآوری و بسته بندی محصولات کشاورزی موجود در استان تا سال ۹۲ از ظرفیتی قریب ۲۴۰۰هزار تن برخوردار بود که در دولت تدبیر و امید با اختصاص تسهیلات بانکی و حمایت از متقاضیان با افزایش ۵۰ درصدی ۳۶۰۰ هزار تن در سال رسیده است .
وی به اجرای طرح هویت گذاری ۹۳ هزار راس دام سنگین در کرمان اشاره کرد و ادامه داد: با اجرای این طرح سالانه ۵۴ میلیارد تومان عاید استان می شود.
سعیدی گفت: پروژه تولید ترکیبات ژنتیکی جدید گوسفند با افزایش ۳۰۰ راس لاپاراسکوپی به ۱۰ هزار و ۳۰۰ راس در سال جاری و پروژه تولید ترکیبات ژنتیکی بز برای اولین بار در استان کرمان با تلقیح چهار هزار و ۲۰۰ رأس با اسپرم سانن از سال ۹۵ تاکنون از افتخارات این استان است.
وی به اجرای طرح توسعه فعالیتهای شیلات و آبزیان نیز اشاره کرد و اظهار داشت: تولید آبزیان در کرمان در سال ۹۲ ۹۷۰ تن بوده و این رقم در سال گذشته به ۲ هزار و ۷۰۰ تن رسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان اظهار داشت: راه اندازی بزرگترین مرکز تولید و پرورش آرتمیا در کشور از دیگر اقدامات انجام شده در این حوزه است.
تسهیلات سرمایه در گردش برای شتاب بخشی به روند صدور محصولات کشاورزی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان از فراهم نمودن تسهیلات سرمایه در گردش به امر صادرات محصولات کشاورزی و باغی توسط دولت اشاره کرد و گفت : برای نخستین بار در دولت تدبیر و امید خط اعتباری به صورت شناور در کشور برای صادرات محصولات اساسی فراهم شده است .
سعیدی ادامه داد: از سال 1394تاکنون قریب 4500میلیاردریال از تسهیلات در استان کرمان جذب و در اختیار صادر کنندگان قرار گرفته است .
وی به پرداخت تسهیلات ویژه صادرات محصولات کشاورزی و راه اندازی بورس محصولات کشاورزی برای اولین بار در استان اشاره کرد و افزود: بورس پسته در شهرستانهای زرند و سیرجان راه اندازی و در حال فعالیت است و در دو شهرستان رفسنجان و کرمان در حال راه اندازی است.
سعیدی تاکید کرد: راه اندازی بورس خرما در شرق استان کرمان در حال پیگیری است.
وی به برنامه های اقتصاد مقاومتی بخش کشاورزی در استان کرمان اشاره کرد و بیان کرد: تدوین سند اجرایی اقتصاد مقاومتی (شناسایی پروژه های اولویت دار و تدوین برنامه اجرایی پنج ساله، تهیه فرمت نیپا برای پروژه های اقتصاد مقاومتی به تفکیک شهرستانها، بررسی، تدوین و تهیه ۴۰۰ پروژه شهرستانی و ابلاغ جهت اجرا، احداث صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی و احداث و تکمیل سردخانه ها از دیگر اقدامات انجام شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: راه اندازی صندوقهای اعتبارات خرد زنان روستایی از دیگر اقدامات شاخص انجام شده در جهاد کشاورزی کرمان است به طوری که تا پایان سال ۱۳۹۲ تعداد ۳۴ صندوق در کرمان فعال بود و در دولت تدبیر و امید به این تعداد ۶۶ صندوق اضافه شد و هم اکنون ۲۲ صندوق در حال راه اندازی است.
گشودن دریچه صدور محصولات کشاورزی و خرسندی کشاورزان جنوب کرمان
خشکسالی ها و قیمت پایین محصولات کشاورزی طی سال های اخیر همچون ابر سیاهی بر کشاورزی جنوب کرمان سایه انداخته بود و این مساله باعث کم رونقی و افزایش مشکلات کشاورزان و اقتصاد مردم هفت شهرستان جنوبی استان کرمان شده بود اما هم اینک با تدبیر صادراتی دولت، شاهد خوشحالی کشاورزان منطقه هستیم.
نماینده پنج شهرستان جنوبی استان کرمان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پیگیر رفع مشکل افت قیمت محصولات کشاورزی بودیم، گفت: خوشبختانه شاهد بودیم که با پیگیری های انجام شده و حمایت دولت، صادرات محصولات کشاورزی پیاز، گوجه و هندوانه آزاد شد.
احمد حمزه افزود: با توجه به کاهش قیمت این محصولات کشاورزی و ضرر و زیان کشاورزان، وزیر صنعت، معدن و تجارت مجوز صادرات این محصولات را صادر کرد.
صدور مجوز صادرات محصولات کشاورزی با تدبیر دولتمردان
فرماندار جیرفت نیز گفت: با تدبیر و حمایت دولتمردان تدبیر و امید مجوز صادرات محصولات کشاورزی صادر و این خبر باعث خوشحالی کشاورزان شد.
ابوذر عطاپور وزیری افزود: افت قیمت محصولات کشاورزی ناراحتی کشاورزان را رقم زده بود ولی این مساله با رصد نمایندگان دولت تدبیر و امید برطرف شد.
وی به نامگذاری امسال به نام 'رونق تولید' از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: صادرات محصولات مازاد بر نیاز داخل، تحقق شعار رهبری است و دولت در همین راستا مجوز صادرات محصولات کشاورزی را صادر کرد.
افزون بر ۲,۰۰۰ میلیارد تومان محصول کشاورزی از جنوب کرمان صادر شد
نماینده مردم شهرستان های جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی هم گفت: طی هفت ماه گذشته ۲ هزار و ۶۴۸ میلیارد تومان انواع محصولات کشاورزی از هفت شهرستان جنوبی کرمان صادر شده است.
یحیی کمالی پور افزود: با پیگیری های به موقع با وزرای کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت در زمینه صادرات محصولات جنوب کرمان، به ویژه سیب زمینی، پیاز و خرما و همچنین هماهنگی های صورت گرفته با سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در خصوص تسهیل خروج ناوگان از مرزها، امسال شاهد رشد قیمت محصولات منطقه جنوب کرمان بودیم و کشاورزان از اقتصاد بهتری نسبت به سال گذشته برخوردار شدند.
نایب رئیس کمسیون حقوقی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سالانه چهار و نیم میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در جنوب استان کرمان تولید می شود اظهار داشت: این ظرفیت تولید نیاز به توجه بیشتر مسئولان کشور و استان در حوزه ایجاد صنایع تبدیلی برای ایجاد ارزش افزوده، بازاریابی مناسب، فروش مستقیم، صادرات و کنترل قیمت نهاده های کشاورزی دارد.
وی ادامه داد: با پیگیری های انجام شده، این مهم با ایجاد مراکز لجستیک کشاورزی که مجوز آن توسط وزیر وقت راه و شهرسازی صادر و با صدور مجوز اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای جنوب کرمان قابل حل است.
کمالی پور گفت: با توجه به اینکه بیش از ۹۰ درصد اقتصاد این منطقه بر پایه کشاورزی استوار است، اهتمام بنده به عنوان نماینده مردم، به همین میزان صرف این بخش و حل مشکلات کشاورزان منطقه می شود.