بیرجند - ایرنا - معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با اشاره به وجود هفت سد مخزنی در استان گفت: با توجه به پیش‌بینی بارندگی‌های سال آبی جاری، تمامی سدهای استان آمادگی مهار روان آب و سیلاب‌های احتمالی را دارد.

سید سعید پورجعفر روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از مجموع ۵۸ میلیون مترمکعب ظرفیت سدهای استان ۴۰ میلیون مترمکعب آن (حدود ۷۵ درصد) خالی و برای فصل بارندگی و مهار روان آب‌ها آماده است.

وی بیان کرد: در حال حاضر سد حاجی آباد زیرکوه و شهید پارسا سرایان هر کدام با ظرفیت ۴.۵ میلیون مترمکعب به طور کامل خالی است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین از ۲۴ میلیون مترمکعب ظرفیت سد رزه درمیان ۱۷ میلیون مترمکعب و از هشت میلیون مترمکعب ظرفیت سد فرخی قاین ۶ میلیون مترمکعب خالی است.

پورجعفر تصریح کرد: از مجموع ظرفیت ۴.۷ میلیون مترمکعبی سد نهرین طبس اکنون سه میلیون مترمکعب خالی است و همچنین یک میلیون مترمکعب دیگر به منظور تامین آب شرب شهروندان طبس در حال تخلیه شدن است، سد دره بید این شهرستان نیز چهار میلیون مترمکعب ظرفیت خالی دارد.

وی یادآور شد: با توجه به پیش‌بینی‌های انجام شده امسال مشکلی در خصوص سدها نخواهیم داشت اما نمی‌توان سدها را به طور کامل تخلیه کرد لذا در خصوص تخلیه سدها با برنامه جلو می‌رویم.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با اشاره به پروژه در حال ساخت سد سیاهو سربیشه گفت: این سد اکنون بیش از ۹۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در صورتی که مشکل اعتباری پیش نیاید تا پایان امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی با بیان اینکه سد سیاهو اکنون نیز امکان مهار آب را دارد افزود: تاکنون ۴۰ میلیارد تومان برای احداث این سد هزینه شده اما مجوز آبگیری کامل داده نشده است و برای اتمام آن ۱۵ تا ۱۶ میلیارد تومان اعتبار تا پایان سال مالی حداقل نیاز است.

پورجعفر با اشاره به وجود پنج سد تغذیه مصنوعی در استان تصریح کرد: در مکان‌هایی که سدهای تغذیه مصنوعی احداث شده است هیچ مشکلی برای مهار آبهای سطحی وجود ندارد.

وی با اشاره به سه سد تغذیه مصنوعی در حال ساخت در استان گفت: سد تغذیه مصنوعی بندان شهرستان نهبندان تاکنون ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در صورت تامین اعتبار تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این سد را حداقل ۱۰ میلیارد تومان دانست و گفت: با توجه به کمبود اعتبار، پروژه در حال حاضر متوقف شده است.

وی ادامه داد: سدهای تغذیه مصنوعی گزیک و آهنگران نیز به دلیل کمبود اعتبار متوقف شده‌اند که هر کدام ۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد اما تمرکز بر اتمام سد بندان نهبندان است.