تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۶

اراک - ایرنا - پدر پیوند مغز استخوان ایران گفت: ایران با یک هزار پیوند مغز استخوان تالاسمی، قطب این روش درمانی در جهان است و بزرگترین کشور در این زمینه محسوب می‌شود.

دکتر «اردشیر قوام‌زاده» روز شنبه در آئین تجلیل از خود به عنوان پدر پیوند مغز استخوان که در دانشگاه علوم پزشکی اراک برگزار شد، افزود: ۱۹مرکز پیوند مغز استخوان در کشور وجود دارد که کرمانشاه و تبریز از بهترین مراکز هستند  و حتی برخی مراکز در حال پیش افتادن از بیمارستان شریعتی تهران می باشند.

پدر پیوند مغز و استخوان ایران گفت: تاکنون ۵۰۰ پیوند مغز استخوان اطفال در کشور انجام شده و با سایر پیوندها شمار پیوندهای مختلف مغز استخوان کشور به ۶ هزار و ۳۰۰ می‌رسد.

 قوام‌زاده افزود: بعد از تحصیل در خارج کشور برای خدمت به هموطنان به کشور بازگشتم و در بیمارستان شریعتی تهران بخش پیوند را با موانع متعدد راه اندازی کردم.

وی اظهار داشت: سال ۱۹۶۹ سه پیوند و بعد ۳۰ پیوند و سپس ۴۵۰ بیمار پیوند شدند و تکنیک پیوند سلول درمانی به ایران وارد شد.

پدر پیوند مغز استخوان ایران گفت: آلودگی هوا در بروز سرطان به تنهایی نمی‌تواند علت باشد بلکه سموم موجود در تولیدات کشاورزی نیز باید کنترل شده مصرف شود.

وی افزود: هموتولوژی اکنون در همه استان‌ها فعال است و نیازی به مراجعه بیماران به تهران نیست و تغییر روش‌های پیوند فرصت بیشتری به درمان داده است.

قوام زاده اظهار داشت: امروز از اعضای خانواده برای پیوند مغز استخوان به بیمار برای درمان استفاده می شود.

پدر پیوند مغز و استخوان ایران گفت: ۱۰۰ بیمار که برای پیوند مغز استخوان، دهنده پیوند مناسب نداشتند از ظرفیت افراد خارج کشور استفاده شد که با سفر به ایران از آنان نمونه به عمل آمد.

استاد قوام‌زاده افزود: استفاده از مغز استخوان اعضا خانواده از سلول خون بند ناف بهتر است و هزینه در این حوزه مطلوب نیست.

وی اظهار داشت: پیوند مغز و استخوان از نظر علمی و اقتصادی ارزشمندتر از سایر درمان‌ها در حوزه بیماران سخت درمان است.

پدر پیوند مغز و استخوان ایران گفت: تاکنون ۷۷ درصد پیوندها نتایج مثبت داشته و سلول درمانی، آینده درخشانی در علم پزشکی خواهد داشت.

استاد قوام‌زاده افزود: خودباوری بهترین عامل موفقیت در فعالیت روزانه است و داشتن صداقت نسبت به خود می تواند فرد را در مسیر موفقیت به پیروزی برساند.

اردشیر قوام‌زاده نخستین کسی است که عمل پیوند مغز استخوان را در ایران انجام داده‌است.

او در سال ۱۳۸۹ به عنوان استاد ممتاز دانشکده علوم پزشکی تهران برگزیده شد. همچنین در سال ۱۳۹۰ به عنوان برترین پژوهشگر جهان در زمینه سرطان و بیماری‌های خونی برگزیده شد.

دکتر قوام زاده متولد ۱۳۱۹ در شهر تهران و از خانواده‌ای تفرشی است که در سال ۱۳۳۹ از دبیرستان دارالفنون دیپلم خود را گرفت.

وی مدرک پزشکی خود را از دانشکده پزشکی وین کرایس اتریش در سال ۱۳۵۰ گرفت و ۶ سال بعد مدرک تخصصی خود را از کشور سوئیس گرفت و سپس تحصیلات فلوشیپ خود را در رشته هماتولوژی و پیوند در دانشگاه سوئیس در سال ۱۳۷۰ به پایان رساند.

وی اکنون به عنوان عضو هیات علمی و استاد گروه داخلی در بخش خون و انکولوژی بیمارستان شریعتی مشغول به کار است.

وی ریاست کنگره لنفوم و پیوند مغز استخوان در تهران در سال ۱۳۷۳، ریاست کنگره پیوند مغز استخوان در سال ۱۳۷۹، ریاست انجمن هماتولوژی- انکولوژی ایران در سال ۱۳۷۳، ریاست کمیته بورد هماتولوژی- انکولوژی ایران در سال ۱۳۷۰، ریاست مرکز تحقیقات خون، سرطان و پیوند مغز استخوان از سال ۱۳۷۸ تاکنون را بر عهده داشته‌است.
قوام زاده همچنین ریاست بیمارستان شریعتی، ریاست دپارتمان پزشکی، ریاست بخش خون و سرطان و پیوند استخوان، عضویت در انجمن بین‌المللی پیوند مغز استخوان و عضویت در انجمن بین‌المللی پیوند خون و مغز استخوان اروپا را در کارنامه کاری خود دارد.