یوسرن (USERN) شبکه جهانی آموزش و پژوهش علمی است که مخفف Universal Scientific Education and Research Network میباشد و این شبکه در سال ٢٠١٥ تاسیس و اساسنامه آن نوشته شده است.
یوسرن، حدود چهار سال پیش با هدف گسترش آموزش و پژوهش علمی اخلاق محور، بشر دوستانه و پیشرفت علم برای اهداف غیرنظامی و مصالح عمومی در دنیا در تمام رشتههای علمی ایجاد شده است.
چهارمین همایش و جشنواره بینالمللی شبکه جهانی آموزش و پژوهشهای علمی (یوسرن) با حضور دانشمندان، دانشجویان و دانشپژوهان ۲۹ کشور دنیا کار خود را در سالن همایشهای ویگادو وابسته به آکادمی هنر مجارستان آغاز کرد و میزبانی کنگره ۲۰۲۰ یوسرن از دانشگاه سملوایز به دانشگاه علوم پزشکی تهران منتقل شد.
در این جشنواره بینالمللی که برای چهارمین سال متوالی، بیش از ۱۰۰۰۰ دانشمند جوان کمتر از ۴۰ سال در ۵ شاخه اصلی علم (علوم ریاضی و کامپیوتر، علوم فیزیکی و شیمی، علوم زیستی، علوم پزشکی و علوم اجتماعی) نامزد دریافت جایزه شده بودند، پس از داوریهای اعضای هیئت مشاورین یوسرن ۵ نامزد در هر بخش معرفی شدند.
به گزارش دانشگاه علوم پزشکی تهران، لوکاس لاکاس از دانشگاه ملکه ماری لندن (انگلستان) با طرح پلی به پردازش و علوم شبکه در شاخه علوم ریاضی و کامپیوتر، جیولیا گرانچینی از ایتالیا با طرح فروالکتریک ترکیبی چندبعدی نوری در شاخه علوم فیزیکی و شیمی، آجیت کاشیک از آمریکا با طرح دانش بیوتکنولوژی برای شخصیسازی مراقبتهای بهداشتی در شاخه علوم زیستی و بیولوژی، اوجینا مورسلی شیلی با طرح مکانیسم اتوفاژی هیپوتالاموس در چاقی در شاخه علوم پزشکی و دکتر بنجامین ساواکول از دانمارک با طرح عدالت اجتماعی در تغییرات آب و هوا و کمبود انرژی در علوم اجتماعی، به عنوان نفرات برگزیده انتخاب شدند.
در ادامه این مراسم، ایران از بین ۴ نامزد میزبانی همایش سال آتی، به عنوان میزبان منتخب معرفی شد که دکتر نفیسی و دکتر جعفریان به نمایندگی از دانشگاه علوم پزشکی تهران سمبل میزبانی را از دکتر روزیوال از دانشگاه سملوایز مجارستان دریافت کردند.
در افتتاحیه این همایش که به ابتکار شبکه جهانی یوسرن و معاونت بینالملل دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و به میزبانی دانشگاه سملوایز و کالج بینالمللی اویسنا برگزار شد، علاوه بر سخنرانیهای میزبان، دکتر شهریار نفیسی رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکتر نیما رضایی معاون بینالملل دانشکده و رئیس شبکه یوسرن سخنرانی کردند.
نفیسی ضمن معرفی توانمندیهای دانشگاه، با معرفی دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان دانشگاه پیش رو در فعالیت های بینالمللی، آمادگی دانشکده پزشکی را برای فعالیتهای علمی هدفمند اعلام کرد.
رئیس دانشکده پزشکی با اشاره به مشکلات و خطاهای موجود در تولیدات علمی دنیا، تاکید کرد که هدف از انجام فعالیتهای بینالمللی حل مشکلات بشر در زندگی باید باشد و مرزهای جغرافیایی نباید مانعی برای همکاریهای بینالمللی باشد.
در ادامه دکتر رضایی ضمن خوشامدگویی به همه مهمانان همایش گزارشی کوتاه از فعالیتهای شبکه جهانی آموزش و پژوهشهای علمی یوسرن را ارائه داد. این شبکه ۴ سال قبل با شعار "علم بدون مرز" تشکیل شد تا با برداشتن مرزهای جغرافیایی در علم، انجام کارهای بین رشتهای و ایجاد ارتباط علمی بین دانشمندان پیشکسوت و جوان گام های بزرگ و موثری در جامعه علمی برداشته شود.
وی گفت: طی سال های گذشته گامهای ارزندهای در راستای اهداف علمی یوسرن برداشته شده است که از جمله آن ها عضویت بیش از ده هزار عضو از ۹۰ کشور دنیا، و عضویت بیش از ۳۷۰ دانشمند یک درصد برتر و ۱۵ برنده نوبل و ابل به عنوان اعضای هیئت مشاورین یوسرن در ۲۱ شاخه مختلف علم، تشکیل شبکه همکاریهای علمی بین ۱۰۰ مرکز علمی دنیا، تشکیل بیش از ۹۰ گروه آموزشی و پژوهشی، برگزاری بیش از ۵۰۰ رویداد علمی و چاپ بیش از ۵۵۰ مقاله علمی در مجلات معتبر علمی را میتوان نام برد.
پس از سخنرانیهای برندگان جوایز یوسرن، سخنرانی محوری دیگری توسط دکتر علی جعفریان استاد دانشگاه و رئیس سابق دانشگاه با موضوع رفتار حرفه ای در علم ارائه شد.
اهدای استوارنامه به ٨ نفر از سفیران جوان یوسرن از کشورهای مختلف از جمله انگلستان، ایتالیا، مجارستان، تونس، آفریقای جنوبی، فنلاند، آلمان و رومانی نیز بخش پایانی روز اول قبل از برگزاری پنجمین جشنواره بینالمللی نقاشی برای کودکان بیمار بود.
همایش بینالمللی یوسرن، چهارمین همایش و جشنواره اهدای جایزه یوسرن از تاریخ ۱۷ الی ۱۹ آبان ماه امسال در بوداپست مجارستان در حال برگزاری میباشد. در این همایش که بیش از ۵۰ سخنران علمی از کشورهای مختلف حضور دارند، به منظور حمایت از فعالیتهای علمی دانشجویان و جوانان، بخشهای اختصاصی تحت عنوان سخنرانان جوان به صورت ارائه شفاهی یا پوستر در برنامه علمی کنگره در روز دوم و سوم همایش در نظر گرفته شده است که در اختتامیه همایش بهترین ارائه دهنده، مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.