در همین رابطه خبرگزاری فرانسه نیز در گزارشی اعلام کرد، طبق برآوردهای شرکت برق این کشور، ساخت هر رآکتور هستهای پیشرفته مدل «ایی.پی.آر»( EPR) براساس نوع ساخت به صورت دوتایی به حدود ۲۰ سال زمان نیاز دارد. ضمن آنکه دستکم ۷.۵ تا ۷.۸ میلیارد یورو هزینه میبرد که بیش از ۲ برابر قیمت اولیه راکتور هستهای نسل سومی «فلمان ویل»( (Flamanville) است.
به نوشته لوموند، برآورد مورد نظر در سندی محرمانه در پایان ماه ژوئیه امسال(تیرماه) به هیات مدیره این شرکت ارائه شده است.
نیروگاه هستهای «فلمان ویل» در شهر «مانش» در شبه جزیره «کوتنتن پنن سولا»(Cotentin Peninsula) در ناحیه «نورماندی» قرار دارد. این نیروگاه دارای ۲ راکتور آب تحت فشار (PWRs) است که هر یک ۱.۳ گیگاوات ساعت برق تولید میکنند و به ترتیب در سالهای ۱۹۸۶ و ۱۹۸۷ به بهرهبرداری رسیدهاند.
این نیروگاه در سال ۲۰۰۵ میلادی ۱۸.۹ گیگاوات برق تولید کرد که چهار درصد از مجموع تولید برق در فرانسه را تشکیل میداد. رقم تولیدی برق نیروگاه در سال ۲۰۰۶ نزدیک به ۳.۳ درصد تولید برق بود.
این اسناد جدید در حالی توسط لوموند منتشر شده که شرکت برق فرانسه در تماس خبرگزاری فرانسه از هرگونه اظهارنظری در این زمینه خودداری کرده است.
وزارت محیطزیست فرانسه به عنوان مسئول این پرونده در پاسخ به خبرگزاری این کشور فقط به تکرار اظهارات «الیزابت بورن» وزیر محیط زیست پرداخت که پیش از این گفته بود، ساخت رآکتورهای ایی.پی.آر فقط «سناریویی بین دیگران» است و تصمیمی تا زمان راهاندازی «فلمان ویل» اتخاذ نخواهد شد.
یک منبع اتحادیهای (مربوط به تولید برق هستهای) نیز در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه، مقادیر اعلام شده از سوی روزنامه لوموند را تایید و در عین حال اصرار داشت به جای آن ارقام، هزینههایی را که در مقایسه با هزینههای کنونی ساخت «ایی.پی.آر» EPR در اروپا دارند، کاهش دهند.
به گفته این منبع که از آن نامی برده نشده، به توصیه هیات مدیره شرکت برق فرانسه، هیچگونه جزئیاتی از آمار و ارقام مرتبط ارائه نشده است.
او گفته، هزینههای اعلام شده برای ساخت راکتورها، جدا از چند صد هزار یورو هزینه ضروری مطالعات برای فرضیههای آتی این راکتورها در فرانسه است. به گفته این منبع، نبود تاکتیک منجر به تحمیل هزینههای مضاعف در نیروگاه «فلمان ویل» در طول دو دهه گذشته شده است.
لوموند به نقل از مدیرعامل شرکت برق فرانسه نوشت، برای ساخت نیروگاههای هستهای جدید، تا زمانی که مقامهای سیاسی فـرانسه تصمیمی در این ارتباط نگیرند اقدامی نخواهد شد.
فرانسه در مجموع ۵۸ رآکتور هستهای دارد که ۲۲ مورد از آنها پیشتر تحت تاثیر تعطیلی یا کاهش تولید در بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ بوده است.
در میان آنها، ۱۲ راکتور هستند که بزودی به سن ۴۰ سالگی میرسند و دولت امیدوار است که حداقل ۱۰ سال دیگر عمر کنند؛ البته این انتظار منوط به پذیرش اداره تنظیم مقررات هستهای (اِیاسان ASN) است.
رئیس جمهوری فرانسه ۲۷ نوامبر ۲۰۱۸(ششم آذرماه سال ۹۷) از تعطیلی ۱۴ راکتورهای هستهای این کشور تا سال ۲۰۳۵ خبر داده بود.
اکنون در اتحادیه اروپا ۱۲۷ رآکتور هستهای فعال وجود دارد که فرانسه با ۵۸ رآکتور در صدر است؛ سه چهارم انرژی برق فرانسه توسط ۵۸ رآکتور هستهای در نیروگاههای هستهای این کشور تولید میشود و از این نظر فرانسه به انرژی هستهای متکی است.
۲۰۲۳