بجنورد- ایرنا- رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: ارزش اقتصادی زعفران تولیدی در استان حدود ۲ هزار میلیارد ریال است که بیش از ۱۵ درصد ارزش اقتصادی تولیدات محصولات باغی این خطه را شامل می‌شود.

عبدالله یوسفی روز یکشنبه اظهار داشت: در دو دهه اخیر توسعه کشت و تولید زعفران در خراسان شمالی سیر صعودی داشته است بطوری که از سطح ۳۴۳ هکتار با تولید حدود ۶ تن در سال ۱۳۸۶ به سطح سه هزار و ۸۵۰ هکتار و  تولید حدود ۱۸ تن در سال جاری رسیده است.

وی با اشاره به اینکه برداشت زعفران از اواخر مهر در این استان آغاز می شود و تا پایان آبان ماه ادامه دارد، افزود: زعفران در هشت شهرستان استان کشت می شود و شهرستان فاروج با سطح بیش از ۲ هزار هکتار و  تولید سالانه حدود ۱۲ تن  جایگاه نخست را داراست و شهرستان های شیروان و  اسفراین در رتبه های دوم و سوم تولید قرار دارند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به اینکه کشت و تولید زعفران اشتغال خوبی ایجاد می کند گفت: هر هکتار زعفران در مراحل کاشت، داشت و برداشت و فرآوری یک شغل مستقیم و حدود ۱۸۰ تا   ۲۰۰ شغل غیر مستقیم و فصلی ایجاد می کند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۵ واحد فرآوری و بسته بندی زعفران در شهرستان های فاروج و شیروان فعال است که  این واحدها برای ۲۸ نفر اشتغال ایجاد کرده است.

یوسفی گفت: به منظور حمایت از زعفران کاران، خرید حمایتی این محصول در استان آغاز شده است و این خرید حمایتی منحصرا براساس شرایط کیفی محصول انجام می شود.

وی گفت: خرید حمایتی از سوی سازمان تعاون روستایی انجام می گیرد و قیمت خرید حمایتی انواع زعفران به ازای هر کیلوگرم شامل زعفران ممتاز رشته ای بریده(نگین) ۱۰۵ میلیون ریال، رشته ای بریده ممتاز(شبه نگین) ۹۵ میلیون ریال، رشته ای درجه یک (پوشال مرغوب) ۹۰ میلیون ریال و زعفران رشته ای درجه ۲ (پوشال معمولی) ۸۲ میلیون ریال است.

یوسفی به مسائل و مشکلات پیش روی توسعه زعفران اشاره و تصریح کرد: ضعف دانش فنی در محیط تولید، احتمال طغیان آفات و بیماری های خاص با توجه به سرعت توسعه کشت، نابسامانی بازار و نبود برنامه های صادراتی مشخص، صادرات فله ای، مسائل نظارت پس از برداشت و فرآوری محصول زعفران بخصوص تولید و فرآوری زعفران تقلبی ایرانی از مشکلات پیش روی توسعه زعفران در استان است.