محمد مهدی سیار با لازم و ضروری خواندن پاسداشت شهدای هنرمند در زمانه فعلی گفت: زیرا در این پاسداشت جامعه با هنرمندانی آشنا خواهد شد که به والاترین گوهر هستی یعنی شهادت زیبنده شده اند که این موضوع خود می تواند چراغ راه و مشعلی برای هنرمندان و کسانی که می خواهند در این راه قدم بردارند، باشد.
وی افزود: نکته مهم دیگری که در مراسم پاسداشت شهدای هنرمند مستور است این است که مشارکت و حمایت مردم ایران در انقلاب اسلامی و سال های پرافتخار جنگ تحمیلی یک حرکت و جریان فرهنگی بوده و چهره های فرهنگی و هنری در این راه پیشگام و پیشقدم بوده اند.
نکته دیگر این است که هنرمندان و چهره های فرهنگی ما در کنج عزلت و خلوت خود محصور و منزوی نبوده اند و با نگاه به تحولات و اتفاقات روز جامعه خود جان خویش را فدای میهن و کشور نموده اند و به جای قلم و دوات و دوربین و حضور در صحنه های خلق اثر هنری، اسلحه به دست گرفته اند و به جهاد و پیکار پرداخته اند.
سیار افزود: بسیاری از بزرگان شعر و ادبیات فارسی نظیر استاد فقید شعر انقلاب زنده یاد قیصر امین پور به دلیل اینکه جنگ به عنوان یه عارضه تاریخی دغدغه و مسئله اش بود با لباس خاکی بسیجی ها به دفاع از کیان این مرزو بوم می پردازد و هم به عنوان یک هنرمند با اشعار خود نشان می دهد که هنرمند شعرش با نبض جامعه می زند و در واقع شعر و کلامش همزبان با جامعه می شود و این دلیلی می شود که شعرش را نسل به نسل می خوانند و زمزمه می کنند و برای همیشه جاوید است.
سیار در خصوص رسالت هنرمندان کشور در خصوص ترویج سیره و زندگی شهدا نیز گفت: هنر و هنرمند باید با زبانی رسا و قوی به دومولفه اصلی و اساسی موضوعات انسانی یعنی مرگ و زندگی بپردازد. ما در مورد بسیاری از هنرمندان شهید با موضوع ادراک این شهدا از زندگی و نوع نگاه این شهدای هنرمند از حیات و هستی مواجهیم. هنرمندان می بایست از این منظر به موضوع نیز نگاه کنند و به شاعرانه ترین و هنرمندانه ترین وجه، شهادت هنرمندان از زاویه نگاه جدیدی نگریسته و آثار اثر بخشی برای انقلاب تولید کنند.
مراسم پاسداشت شهدای هنرمند باعنوان شاهدان شیدایی به همت سازمان بسیج هنرمندان کشور و با مشارکت بسیج وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ۲۷ آبان در تالار اندیشه حوزه هنری باحضور جمعی از خانوادههای معظم شهدا و مسئولان لشکری و کشوری و جامعه فرهنگ و هنر کشور برگزار خواهد شد.