تهران- ایرنا- رئیس دانشگاه الزهرا (س) گفت: تشکیل شبکه‌های علمی و فناوری یکی از راهبردهای توسعه علم و فناوری است که با توسعه این شبکه‌ها زیرساخت‌های توسعه و فناوری نیز فراهم می‌شود. 

دکتر «مهناز ملانظری» روز یکشنبه در مراسم افتتاحیه نشست بانوان و علم و فناوری که در دانشگاه الزهرا (س) در حال برگزاری است، گفت: نشست امروز یکی از پنج استِپی است که امسال در حاشیه جایزه مصطفی (ص) در این دانشگاه برگزار شده است.

وی افزود: بحث مشارکت زنان در علم و فناوری در واقع محوری بود که به دانشگاه الزهرا سپرده شد و در این محور میزبان حدود ۱۰ نفر از اساتید ۹ نفر خانم و یک نفر آقا از ۷ کشور اسلامی هستیم.

ملانظری ادامه داد: در این نشست دانشگاه الزهرا (س) امیدوار است که بتواند از تمامی فرصت‌ها و ظرفیت‌های دانشمندان مسلمان در حوزه علم و فناوری دنیا استفاده کند. در واقع هدف اصلی این است که بتوانیم با مطالعات درون دانشگاهی الزهرا و برقراری ارتباطاتی با این افرادی که در حوزه زنان فعالیت می‌کنند و به فعالیت در حوزه زنان علاقمند هستند، هم افزایی ایجاد شود و بتوانیم ارتباطات مشترک برای مطالعات حوزه زنان داشته باشیم. 
ملانظری با اشاره به محورهای برگزاری نشست استِپ در دانشگاه الزهرا (س) بیان کرد: جایگاه بانوان مسلمان در حوزه علم و فناوری در دنیا، نمونه‌های موفق بانوان دانشمندان مسلمان و تجربه جهان اسلام در ارتقای نقش بانوان در علم و فناوری و افق‌های پیش رو موضوعاتی است که در این نشست به آن پرداخته خواهد شد.
رئیس دانشگاه الزهرا (س) با بیان اینکه هم افزایی و توسعه همکاری‌های علمی منجر به توانمندی و فرصت سازی برای بانوان جهان اسلام می‌شود، عنوان کرد: از میهمانان برجسته این نشست می‌توان به «ایلکی اردوغان» از کشور ترکیه اشاره کرد که رئیس دانشکده داروسازی در دانشگاه قاضی و حوزه فعالیتش سلامت است. ایلکی اردوغان پروژه‌های بسیاری را با سازمان‌های ملی و بین‌المللی به انجام رسانده و سال‌هاست که در حوزه بانوان فعالیت دارد و عضو برخی سازمان‌های فعال در حوزه بانوان و عضو انجمن بانوان کارآفرین در ترکیه است.

ملانظری ادامه داد: اگر بخواهیم دانشگاه‌های ما با دانشگاه‌های خارجی تعامل داشته باشند، توجه به توسعه علمی و ایجاد تبادلات با دانشگاه‌های خارجی و مشارکت با مراکز تحقیقاتی جهان بسیار اهمیت دارد؛ در این راستا دانشگاه الزهرا (س) توسعه همکاری‌های بین‌المللی را یکی از اهداف اصلی خود قرار داده و موفقیت‌های قابل توجهی در سال‌های اخیر به دست آورده است، تشکیل شبکه‌های علمی و فناوری یکی از راهبردهای توسعه علم و فناوری است که با توسعه این شبکه‌ها زیرساخت‌های توسعه و فناوری نیز فراهم می‌شود. 
ملانظری عنوان کرد: برگزاری جایزه مصطفی(ص) و نیز برگزاری نشست‌های استِپ بستری را فراهم می‌کند تا دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کشور از حضور افراد شاخص استفاده کنند و با ایجاد یک شبکه بین‌المللی در توسعه علم و فناوری نقش موثری ایفا کنند. امید است این رویداد علاوه بر تبیین گفتمان علم و فناوری منجر به زمینه‌سازی توسعه همکاری و علم و فناوری در عرصه بین‌المللی شود.

جایزه مصطفی(ص) به عنوان یکی از نمادهای شایستگی و برتری علمی در سطح جهان است که به صورت دوسالانه به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا می‌شود و به اثری نوآورانه در مرزهای دانش تعلق می‌گیرد که توسط افرادی شاخص در حوزه‌های علم و فناوری ارائه شده و زمینه‌ساز بهبود زندگی بشریت باشد. تا کنون دو دوره از این جایزه برگزار شده است.