تهران- ایرنا- مطالعات اخیر نشان می‌دهد بلند کردن و حمل اشیای سنگین بر سلامت قلب و عروق تاثیر منفی دارد.

به گزارش پایگاه خبری مدیکال نیوز، بر اساس مطالعات قبلی انجام تمرین‌های ورزشی شدید و استفاده از وزنه برای سلامت قلب مفید است؛ مطالعات جدید نشان می‌دهد بلند کردن و حمل اجسام سنگین به صورت روزمره بر سلامت قلب تاثیر منفی دارد و این موضوع بیشتر در افرادی دیده می‌شود که به دلیل شغلشان به طور مستمر مجبور به حمل اشیای سنگین هستند.
محققان فرانسوی و استرالیایی با بررسی وضعیت سلامت ۱۰ هزار فرد ۵۰ تا ۷۵ ساله به مدت ۱۰ سال دریافتند گرچه فعالیت بدنی یکی از مهم‌ترین عوامل موثر بر سلامتی است؛ ولی برخی فعالیت‌های بدنی برای بدن مضر است. یکی از این فعالیت‌ها بلند کردن و حمل اشیای سنگین به طور روزمره است که علاوه بر سلامت استخوان‌ها و اسکلت، ‌سلامت قلب و عروق را نیز تهدید می‌کند.
محققان به منظور بررسی تاثیر حمل اشیای سنگین بر سلامت قلب، شریان‌های کاروتید گردن داوطلبان را با تصویربرداری سونوگرافی بررسی کردند. از طرفی شاخص دیگری به نام رفلکس بارورسپتور مورد بررسی قرار گرفت که واکنش شدید غیر ارادی نسبت به تغییرات فشار خون است.
نتایج نشان داد فعالیت‌های بدنی منجر به تقویت مکانیسم رفلکس بارورسپتور می‌شود و از این طریق احتمال بروز بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. از طرفی فشار بدنی در محل کار و حمل مداوم اشیای سنگین تاثیر منفی بر این مکانیسم دارد و به سختی شریان‌ها و مشکلات قلبی منجر می‌شود.
نتایج این مطالعه در نشریه Hypertension منتشر شده است.