قزوین - ایرنا - سفیر افغانستان در ایران گفت: احیای راه ابریشم بدون ایجاد صلح و ثبات در کشور ما و همچنین منطقه ممکن و فراهم نیست.

عبدالغفور لیوال روز یکشنبه در همایش بین المللی جاده ابریشم جاده صلح و توسعه که در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) برگزار شد،افزود: در این شرایط که در خصوص احیای راه ابریشم صحبت می شود قبل از هرچیز دیگری باید به بازگرداندن صلح و زندگی در منطقه بیاندیشیم.

وی اضافه کرد: زمانی در کشور چین وقتی با دوستان پاکستانی خود در خصوص احیای راه ابریشم صحبت می کردیم، چینی ها معتقد بودند بدون صلح در افغانستان احیای راه ابریشم امکان پذیر نیست و برنامه جهانی یک راه، یک کمربند بزرگترین ضرورتی است که برای تکمیل آن، صلح منطقه ای احساس می شود.

لیوال ادامه داد:صلح منطقه ای زمانی مقدور است که  به جای سرمایه گذاری در جنگ های نیابتی یکدیگر به مناسبات اقتصاد محور باور داشته باشیم.

وی گفت: درهمین راستا حکومت افغانستان راه های بدیل ترانزیتی را با توجه به اولویت های سیاست اقتصادی خود معرفی کرده و همچنین ما شراکت بزرگ اقتصادی با جمهوری اسلامی داریم.

لیوال اظهار داشت: با توجه به همین نیاز با تلاش های افغانستان بندر چابهار از تحریم های بین المللی معافیت پیدا کرده است.

وی همچنین گفت: هر تلاشی برای احیای راه ابریشم از راه برقراری صلح واقعی در منطقه می گذرد و ما می توانیم با کمک مناطق آزاد تجاری و اقتصادی با رویکرد  برد-برد اقتصادی این راه تاریخی و با ارزش را احیا کنیم.

سفیر افغانستان در ایران افزود: مردم، حکومت و به ویزه نسل جوان افغانستان که بسیاری از آنها در ایران حضور دارند با ملل دوست و برادر این منطقه در این تعهد همراه و همگام خواهند بود.

همایش جاده ابریشم جاده صلح و توسعه تا فردا دوشنبه در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) ادامه دارد.

طرح احیای راه ابریشم جدید یا طرح یک کمربند و یک جاده، یک طرح سرمایه‌گذاری در زیربناهای اقتصادی بیش از ۶۰ کشور جهان و توسعهٔ دو مسیر تجاری کمربند اقتصادی راه ابریشم و راه ابریشم دریایی است که توسط چین در سال ۲۰۱۳ ارائه شده‌است.دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) از اعضای اولیه و یکی از پنج دانشگاه ایرانی عضو شبکه دانشگاه های جاده ابریشم است.

جاده ابریشم یک مسیر تاریخی و گذرگاه کاروان های تجاری بوده که ملل و تمدن های مختلف بر سر راه خود را به هم پیوند می داده است. 

در برخی کتب تاریخی آمده دلیل نام گذاری این جاده، حمل ابریشم از چین به کشورهای دور دست از جمله  حوزه ی دریای مدیترانه بوده است.

همچنین برخی منابع طول این جاده را با قدمت سده دوم قبل از میلاد تا حدود ۱۰ هزار کیلومتر از چین تا امپراطوری روم توصیف کرده اند