علی غفوری مقدم روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تقاضای استان از ستاد تنظیم بازار کشور پنج هزار تن برنج بود که با آن موافقت شد و پس از توزیع این میزان برنج، امکان تخصیص بیشتر برنج در این استان باز هم وجود دارد.
وی ادامه داد: به علت وارد نشدن محمولههای جدید برنج به داخل بازار و شبکه توزیع، برنج پاکستانی طی چند هفته اخیر در خراسان رضوی قدری با کمبود مواجه شد.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: همه ساله در راستای اجرای مصوبات ستاد تنظیم بازار کشور و در جهت حمایت از کشاورزان برنجکار داخلی در فصل برداشت برنج، ورود، ترخیص و توزیع برنجهای وارداتی از جمله برنج پاکستانی ممنوع میشود.
غفوری مقدم افزود: امسال نیز ممنوعیت واردات برنج پاکستانی مانند سالهای گذشته اعمال شد و از ابتدای فصل برداشت برنج، ورود یا ترخیص برنج از گمرک ممنوع شد و به همین دلیل هم زمینه ورود برنج پاکستانی تازه به شبکه توزیع استان کم شد.
وی ادامه داد: شرایط خراسان رضوی با سایر استانها متفاوت است و تقاضای برنج در این منطقه زیاد است لذا کاهش توزیع برنج وارداتی در سطح بازار منجر به کمبود آن برای مصرف کنندگان و در نهایت افزایش قیمت آن در بازار شد
اما امیدواریم با توزیع سهمیه جدید برنج در بازار، کمبود این محصول در استان برطرف شود.
کاشت برنج در خراسان رضوی صرفا در حدود دو هزار و ۲۰۰ هکتار از شالیزارهای دو شهرستان کلات و درگز رواج دارد و از کل سطح زیر کشت برنج این استان هزار و ۵۰۰ هکتار آن مربوط به کلات نادری و ۷۰۰ هکتار دیگر آن مربوط به شهرستان درگز است و به طور متوسط در سالهای عادی در استان حدود پنج هزار تن برنج با کیفیت بالا تولید میشود.
پاکستان دوازدهمین تولیدکننده برنج و چهارمین صادرکننده برنج در سراسر دنیاست و به بیش از ۱۰۰ کشور جهان محصول خود را صادر میکند. سالانه تنها دو میلیون تن برنج در این کشور مصرف و چهار و نیم میلیون تن آن به دیگر کشورها صادر میشود.