روز گذشته درگیری های شدیدی بین ارتش سوریه و نیروهای وابسته به ترکیه در شمال شرقی سوریه اتفاق افتاد که در پی آن دست کم 4 سرباز سوری کشته شدند. پس از حمله ترکیه به مناطق شمالی سوریه برای عقب راندن شبه نظامیان کرد، ارتش سوریه برای عقب راندن نیروهای وابسته به ترکیه وارد میدان شدند.
به رغم توافق آنکارا با مسکو و میانجیگری روسیه برای کاهش تنش ها، درگیری میان دو طرف همچنان ادامه دارد. خبرگزاری سانا گزارش کرد که در درگیری های دیروز از تسلیحات سنگین استفاده شد.
در این درگیری ها که در استان حسکه اتفاق افتاد، ارتش سوریه یک روستای تحت تصرف ترکیه را آزاد کرد. به گزارش خبرگزاری سانا، یگانهای ارتش عربی سوریه روستای «ام شعیفه» را از وجود نیروهای ترکیه و عناصر وابسته به آن آزاد کرده و در حال تعقیب عناصر باقیمانده آنها به سمت روستای المحمودیه در راس العین است.
این منطقه از نقاطی است که ترکیه برای ایجاد منطقه امن در شمال سوریه در حدفاصل شهرهای راس العین و تل ابیض تصرف کرده بود.
وزارت دفاع ترکیه اما در بیانیه دیروز خود بدون اشاره به درگیری ها بین دو طرف، تنها به نقض آتش بس از سوی شبه نظامیان کرد اشاره کرد. در بیانیه وزارت دفاع ترکیه آمده که "نیروهای کرد با موشک و راکت حمله کرده اند"، اما این بیانیه اشاره ای به محل درگیری ها نکرده است.
این در حالیست که در اوایل روز شنبه پیش از تلاش های ارتش سوریه برای آزادسازی روستای ام شعیفه در استان حسکه، روسیه و ترکیه سومین گشت زنی مشترک را در قامیشلی واقع در شمال حسکه به پایان رساندند. براساس گزارش ها، این اقدام در چارچوب توافق سوچی با همراهی پهپادها و در منطقه ای میان قامیشلی و دریک صورت گرفت.
17 مهرماه ترکیه برای ایجاد منطقه امن و عقب راندن شبه نظامیان کرد در شمال سوریه به خاک این کشور حمله کرد. پیش از این عملیات، نیروهای نظامی آمریکا از مناطق شمالی سوریه تخلیه شده و موقتا وارد خاک عراق شدند. انتقال موقت نیروهای آمریکایی پیشتر توسط دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور صورت گرفته بود. اما گزارش های اخیر نشان می دهد که آمریکا نیروهای خود را به منطقه بازگردانده و پایگاه های جدیدی را نیز در استان دیرالزور ایجاد کرده است.
برخی رسانه ها گزارش داده اند که عقب نشینی نظامیان آمریکایی اقدامی تاکتیکی بود تا نقشه حضور آنها در سوریه تغییر کند و در مناطقی که میادین نفتی سوریه در آن قرار دارد استقرار گسترده تری داشته باشند. واشنگتن ادعا می کند که اعزام دوباره نظامیان آمریکایی برای حفاظت از چاه های نفت سوریه و عدم تعرض گروهک تروریستی داعش به این مناطق است.
مولود چاووش اغلو وزیر امور خارجه ترکیه روز شنبه نسبت به این اقدام آمریکا انتقاد کرد و گفت که فقط سوریه حق استفاده از ذخایر کشور را دارد. وی افزود: آمدن از هزاران کیلومتر آنطرفتر و گفتن اینکه از ثروت و ذخایر نفتی کشور (سوریه) استفاده می شود، خلاف قوانین بین المللی است. این ذخایر متعلق به مردم سوریه است و باید به سود مردم سوریه مورد استفاده قرار گیرد.
با عقب نشینی نظامیان آمریکایی از پایگاه هایش در الرقه، منبج و عین العرب، تنها نظامیان این کشور در منطقه سرشار از نفت دیرالزور و پایگاه های مستقر در میادین نفتی الحسکه باقی ماندند. طبق گزارش آناتولی، آمریکا نظامیان خود را فقط از پایگاههای تل البیدر، صوامح، صباح الخبیر و الوزیر در الحسکه و الطبقه، حاوی الهوا، معمل السکر و عین عیسی در الرقه و خراب العشق، الجلبیه، السبت، مشتی نور و صرین در عین العرب و السعیدیه، الدادات و الصوامح در منبج خارج کرده است.