بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: باید برنامه میان مدت در حوزه کاهش تصادفات بررسی و تدوین شود و با تدوین این برنامه تا سال ۱۴۰۰ براساس اولویت‌ها سیاست‌گذاری خواهد شد.

محمدصادق معتمدیان عصر یکشنبه در دومین نشست شورای راهبری تصادفات استان خراسان جنوبی گفت: بر این اساس تکالیفی برای دستگاه‌های استان در سال جاری و آینده تعیین می‌شود تا  بتوان آن را عملیاتی و اجرایی کرد. 

وی با اشاره به گزارش‌های ارایه شده درخصوص افزایش تصادفات در خراسان جنوبی افزود: عوامل متعددی در بروز تصادفات شناسایی شده که بخشی عوامل انسانی بوده و ناشی از خستگی‌های مفرط، عدم رعایت قوانین و مقررات و ده‌ها تخلف دیگر است. 

استاندار خراسان جنوبی بخشی از علل تصادفات را مربوط به مشکلات زیرساختی استان دانست و اظهار داشت: خراسان جنوبی در مسیر ۲ کریدور اصلی کشور قرار دارد و از سال‌ها قبل پروژه‌‎های مختلف همچون بزرگراه نهبندان - بیرجند، بیرجند - قاین و دیهوک - طبس - بجستان شروع شده که در حال انجام بوده اما به دلایل مختلف از جمله محدودیت‌های مالی این پروژه‌های کلیدی به اتمام نرسیده است. 

وی با اشاره به شرایط نامناسب بخشی از راه‌های استان به خصوص در محورهای طبس گفت: در محوری که از سمت تهران به طبس است بدترین مسیر مربوط به خراسان جنوبی بوده و در برخی نقاط هیچ آثاری از زندگی مشاهده نمی‌شود.

معتمدیان با تاکید بر لزوم ایجاد تابلوها و علایم در قسمت ورودی استان از سمت طبس گفت: به خاطر گستردگی محورها هزینه ایجاد زیرساخت‌ها بالا است و به نظر می‌رسد که باید با تشکیل کمیته‌هایی این مسایل به صورت تخصصی آسیب شناسی شود. 

استاندار خراسان جنوبی بر تشکیل کمیته‌های تخصصی و تدوین برنامه جامع و دارای زمان بندی برای تعیین وظایف دستگاه‌ها و اجرای برنامه‌های مشخص در راستای پیشگیری و کنترل تصادفات جاده‌ای در استان تاکید کرد. 

وی گفت: متاسفانه در بسیاری از محورهای استان با کمبود مراکز رفاهی، استراحتگاه، پایگاه‌های امداد و نجات و بعضا عدم وجود تابلوهای تعیین کننده حوزه استحفاظی استان مواجه هستیم که با احتساب خطای انسانی، مجموعه این عوامل، مهمترین علل وقوع حوادث جاده‌ای در استان هستند. 

معتمدیان افزود: امسال علیرغم اینکه با کمبود منابع و اعتبارات در سطح کشور مواجه هستیم اما با پیگیری و رایزنی‌هایی که انجام دادیم، علاوه بر آغاز فعالیت اجرایی پروژه راه آهن در استان، ۱۶ پروژه راهسازی و دو باند کردن در دست احداث یا در حال اجرای مناقصه و واگذاری به پیمانکار است که مجموع این اقدامات منتج به تسهیل در تردد و ایمن سازی سفرها در استان خواهد شد.

وی بیان کرد: بیش از ۶۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه‌ها از سوی دولت در نظر گرفته شده و ۶ پروژه به پیمانکار واگذار شده و هشت پروژه نیز در مرحله بررسی و تهیه اسناد است که تا چند ماه آینده به پیمانکار واگذار می‌شود. 

نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی با بیان اینکه در حوزه زیرساخت‌ها کارهای به زمین مانده زیاد است گفت: در تکمیل جاده‌ها و بزرگراه‌ها امسال جزو معدود سال‌هایی بود که شاهد تخصیص ۱۰۰ درصدی اعتبارات بودیم. 

وی ادامه داد: سال گذشتته ۶۰ میلیارد تومان در حوزه راه‌ها جذب اعتبار داشتیم اما امسال این رقم به ۱۹۰ میلیارد تومان اعتبار رسیده که تا پایان سال افزایش می‌یابد.

معتمدیان با بیان اینکه در محور نهبندان تا قاین هیچ پروژه بلاتکلیفی نداریم تصریح کرد: یکی از اولویت‌های دولت این است که در محورهای اصلی از همه ظرفیت‌های قانونی برای جذب اعتبارات استفاده کنیم. 

وی گفت: ۵۰ میلیارد تومان تاکنون برای محور بیرجند - قاین جذب شده و  ۵۰ میلیارد تومان دیگر برای محور غربی استان در مسیر دیهوک - فردوس - بجستان با کمک بانک سپه فعال می‌شود تا حداکثر تا پایان دولت بزرگراه‌ها به اتمام برسد. 

استاندار خراسان جنوبی گفت: با ایجاد زیرساخت راه آهن نیز بخشی از مشکلات ترافیکی مدیریت می‌شود که از ۱۵ مهرماه پروژه راه آهن بیرجند به قاینات قطعه ۱۶ آغاز شده و پیمانکار در حال اجرای پروژه است.

وی همچنین با اشاره به نقش مهم تبلیغات و اطلاع‌رسانی بیان کرد: در حوزه فرهنگسازی برای رعایت مقررات همه دستگاه‌ها تکلیف دارند و از همه ظرفیت‌های رسانه‌ای باید استفاده کنند.

معتمدیان افزود: صدا و سیما باید با استفاده از نظرات کارشناسی دستگاه‌های متولی در حوزه گفت و گو با مردم تولید برنامه داشته باشد علاوه بر آن سایر امکانات رسانه‌ای نیز به کار گرفته شود به خصوص فضای مجازی که با ساخت کلیپ‌های آموزشی و هشداردهنده می‌تواند ایفای نقش داشته باشد.

وی خواستار بررسی بیشتر مباحث کارشناسی قبل از طرح در نشست‌های اصلی شد و گفت: برای ساخت مجتمع‌های خدمات رفاهی نیز آمادگی داریم که تسهیلات ارزان قیمت را در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم. 

وی با اشاره به برنامه هلال احمر برای افزایش پایگاه‌های امداد و نجات در پنج نقطه استان افزود: در حوزه اورژانس جاده‌ای نیز باید برنامه‌هایی تدوین شود تا بتوانیم با استفاده از ظرفیت‌های ملی به جذب اعتبارات کمک کنیم تا از این طریف شاهد توسعه زیرساخت‌ها و ایمن سازی در حوزه راه‌ها باشیم.