به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه لوپاریزین، این تظاهرات به دعوت روسای اتحادیه ها و شخصیت های فرهنگی فرانسه در شهر پاریس برگزار می شود.
در این تظاهرات برخی چهره های سیاسی چپ گرای فرانسه حضور دارند و رفته رفته بر تعداد آنها اضافه می شود.
در روزهای اخیر دهها تن از شخصیت های فرهنگی، مذهبی و روسای اتحادیه ها برگزاری تظاهرات ضد اسلام هراسی در پاریس در تاریخ دهم نوامبر (19 آبان ماه) را خواستار شدند.
این اقدام پس از حمله اخیر به مسجدی در شهر بایون که دو نفر به شدت زخمی شدند و نیز پس از بارها بحث و مذاکره در مورد پوشش حجاب در فرانسه صورت می گیرد.
چهره های سیاسی فرانسه از جمله رؤسای اتحادیه ها و شخصیت های فرهنگی قصد دارند به منظور مقابله با پدیده "اسلام هراسی" و همچنین "بدنام کردن فزاینده مسلمانان"، دهم نوامبر با برپایی تظاهرات به خیابان های پاریس بیایند.
هواداران این اقدام با نوشتن مطلبی در روزنامه لوموند، معتقدند: سالهاست که عزت و کرامت زنان و مردان مسلمان از سوی گروه های نژادپرستی که فضای سیاسی و رسانه ای فرانسه را اشغال کردهاند ، نادیده گرفته می شود و اکنون وقت آن رسیده است تا برای همیشه به پدیده اسلام هراسی در فرانسه پایان داده شود. ".
فعالان سیاسی و فرهنگی با اشاره به "حمله اخیر به مسجدی در شهر بایون و زخمی شدن دو نفر از نمازگزاران"، "تحقیر یک مادر و فرزندش از سوی یک نماینده حزب تجمع ملی در شورای عمومی شهر بورگونی-فرانش-کونته فرانسه" و نیز "سخنرانی های نژادپرستانه ای که روزانه در کمال بی تفاوتی عمومی شنیده می شود"، خواستار پایان دادن به "خشونت ها و حمله به زنان و مردان مسلمانی" شدند
این شخصیت های فرهنگی، مذهبی تاکید کرده اند: دهم نوامبر ( یکشنبه ۱۹ ابان ) به خیابان های پاریس می آییم و پایان دادن به تبعیض نژادی در قبال زنانی را خواستار خواهیم شد که روسری بر سر می کنند و بتدریج در حال رانده شدن از تمامی فعالیت های جامعه هستند.
پیشتر ، روز یکشنبه هفته گذشته، صدها نفر از مردم فرانسه بویژه مسلمانان این کشور در محکومیت اسلام هراسی که از سوی سیاستمداران کشورشان بویژه در رسانه ها مطرح می شود، تجمع اعتراضی برگزار کردند.
یک شهروند فرانسوی 21 سپتامبر ( 30 شهریور ) با خودروی خود به مسجدی بزرگ در شهر «کولمار» در شرق فرانسه حمله کرد و خسارات زیادی را بر جای گذاشت. مهاجم دستگیر شد.
دو هفته پیش نیز یک مهاجم حدودا" ۸۰ ساله درصدد به آتش کشیدن درب ورودی مسجد شهر "بایون" بود که پس از تیراندازی به دو مرد ۷۴ و ۷۸ ساله و زخمی کردن آن ها دستگیر شد؛ اگر چه آمار دقیقی از تعداد حملات به مساجد فرانسه از سوی مقامات این کشور ارائه نشده اما تقریبا" هر سه ماه یک بار فرانسه شاهد چنین حوادثی است.
با توجه به افزایش میزان این حملات در فرانسه، فعالان مدنی بر این باور هستند که مقامات این کشور در مقابل حمله به مسلمانان و مساجد واکنشی نشان نمی دهند؛ اگرچه رئیس جمهوری فرانسه حمله به مسجد بایون را محکوم و تعهد خود نسبت به حمایت از مسلمانان مقیم این کشور را اعلام کرد اما مسلمانان از روند صعودی چنین حملاتی نگران هستند.
شهریور ماه امسال، یک دیپلمات فرانسوی وابسته به جریان راست افراطی به اتهام عضویت در یک گروه افراطی و طراحی عملیات تروریستی علیه مسلمانان دستگیر شد. معاون کنسول پیشین فرانسه در گابُن و معاون کنونی سفیر فرانسه در السالوادور که روز ششم ژوئن به جرم "مشارکت در توطئه جنایی تروریستی" متهم شده بود با ممنوعیت خروج از فرانسه تحت تعقیب قضایی قرار گرفت.
این دیپلمات مظنون به عضویت در یک هسته وابسته به جریان راست افراطی است که پیش از این طراحی حملاتی را بر ضد مسلمانان در فرانسه برعهده داشته است. 9041