زاهدان- ایرنا- دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: بیش‌ از ۵۵۰ تن موادمخدر در هفت ماهه نخست سالجاری در کشور کشف شده که ۲۸ درصد کشفیات یعنی ۱۵۴ تن آن مربوط به سیستان و بلوچستان بوده است.

سردار اسکندر مومنی یکشنبه‌شب در شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر سیستان و بلوچستان اظهار داشت: این استان در خط مقدم مبارزه جهانی با موادمخدر قرار دارد.

وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان بر اساس مسائل راهبردی که دارد در حوزه مبارز با موادمخدر به مانند سایر استان‌ها دیده نمی‌شود بلکه نگاه ویژه‌تری به این منطقه است.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر کشور بیان کرد:یکی از اولویت‌های مهم در سیستان و بلوچستان مقابله و کنترل مرز است که دنبال می‌شود.

وی افزود: معضل موادمخدر مشکلی جهانی است و جزء پنج آسیب اول و مهم کشور شناخته می‌شود.

سردار مومنی تصریح کرد: ایران اسلامی در خط مقدم مبارزه با جنایت علیه بشریت یعنی مبارزه با موادمخدر قرار دارد.

وی بیان کرد: ۳۰۰ میلیون معتاد در جهان وجود دارد که ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در کشور ایران هستند.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر کشور اظهار داشت: میانگین اعتیاد در کشور ۵.۴ دهم و در سیستان و بلوچستان ۵.۷ دهم درصد است.

وی ادامه داد: درحوزه دانش‌آموزی میانگین کشور ۲.۱ و در سیستان و بلوچستان ۱.۷ درصد است.

سردار مومنی راه حل نهایی در مباره با موادمخدر را پیشگیری و بازدارندگی دانست و خاطر نشان کرد: کارهای مثبت بسیاری در این حوزه انجام شده و در دست انجام است.

وی افزود: طرح «یاری گران زندگی» از جمله طرح‌های مهم در حوزه پیشگیری است که بزودی انجام خوهد شد.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر کشور در حوزه ساماندهی معتادان متجاهر گفت: بیش‌از ۶۰ درصد معتادین کشور ساماندهی می‌شوند و سه مرکز در شمال، مرکز و جنوب سیستان و بلوچستان به این امر اختصاص پیدا کرده است.

وی در خصوص بیمه معتادان خاطر نشان کرد: سعی بر آن است بیمه معتادین و سلامت دوباره احیا و توافق با مراکز بیمه در این باره انجام شود.

سردار مومنی آمادگی مردم سیستان و بلوچستان در خصوص مشارکت اجتماعی را بسیار مثبت دانست و افزود: مردم این استان علاقه بسیاری در حوزه مشارکت‌های اجتماعی داشته و آمار ۸۴ درصدی مشارکت در سال ۹۷ و افزایش سازمان‌های مردم نهاد نشان از این امر دارد.