زاهدان- ایرنا- استاندار سیستان وبلوچستان با بیان اینکه حجم تولید موادمخدر در افغانستان به ۹ هزار تن رسیده است افزود: با تمام مشکلاتی که در حوزه موادمخدر وجود دارد کشفیات این استان ۳۵ درصد نسبت به پارسال افزایش یافته است.

احمدعلی موهبتی یکشنبه‌شب در شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر سیستان و بلوچستان که با حضور دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر کشور در سرسرای اجتماعات استانداری این استان برگزار شد اظهار داشت: مقابله با موادمخدر جنبش همگانی می‌خواهد و همه اقشار مردم در همه سطوح جامعه باید کمک کننده باشند.

وی ادامه داد: با پدیده شوم اعتیاد همچون گذشته نمی‌توان مقابله کرد و این امر نیاز به فکر جدید با توان مضاعف دارد.

استاندار سیستان و بلوچستان با بیان این مطلب که سن مصرف موادمخدر در حال کاهش است افزود: امروزه سن اعتیاد کاهش پیدا کرد و به مدارس رسیده که این امر زنگ خطری برای همگان است که در راه مقاله با این پدیده شوم مبارزه کنند.

وی بیان کرد: تمام امکانات کشور در امر مبارزه و مقابله با موادمخدر باید در سیستان و بلوچستان متمرکز شود چراکه این استان خط اول مبارزه با این پدیده خانمان سوز است.

موهبتی گفت: امیدواریم سفر مسئولان ستاد مبارزه با موادمخدر کشور به سیستان و بلوچستان سبب گشایش بیشتر در حوزه اعتبارات و امکانات در موضوع پیشگیری و مقابله در این زمینه شود.

فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان نیز درخصوص طرح پاکسازی و ارتقا امنیت اجتماعی در این استان گفت: هر ماه ۲ طرح در مناطق آلوده با محوریت برخورد باخرده فروشان و معتادین متجاهر در این حوزه انجام می‌شود.

سردار محمد قنبری ادامه داد: نیروی انتظامی سیستان و بلوچستان این آمادگی را دارد که در صورت داشتن مکانی برای نگهداری طی یک هفته تمام معتادین این استان را جمع آوری کند.

وی بیان کرد: بیش‌از ۶۰ درصد جرائم در سیستان و بلوچستان به صورت خرد است که بالای ۵۰ درصد مرتکبان این جرائم افراد معتاد هستند.

فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: این استان خط مقدم مبارزه با موادمخدر در کشور محسوب می‌شود اما از کمترین امکانات بازرسی و منابع برخوردار است.

وی در خصوص حق کشف ماموران گفت: پاداش آنی یکی دیگر از پیشنهاداتی است که در صورت تحقق باعث انگیزه بیشتر مامورانی که با جان خود بازی می‌کنند خواهد شد.

معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان نیز گفت: ۹۲ سازمان مردم نهاد این استان در حوزه موادمخدر فعالیت دارند که ۶۹ سازمان در حوزه فرهنگ، ۲۱ سازمان در حوزه درمان و کاهش آسیب اجتماعی و ۲ سازمان در حوزه صیانت اجتماعی مشغول هستند.

محمد هادی مرعشی بیان کرد: برپایی نمایشگاه‌های مختلف، همایش، جشنواره، جلسات متعدد، کمیته‌های مشترک، ایجاد کارگاه‌های مختلف در حوزه توانمندسازی و اشتغال، اعطای تسهیلات اشتغال به بهبودیافتگان، آموزش‌های فنی به بهبود یافتگان و موارد بسیار دیگر از جمله اقداماتی است که در حوزه موادمخدر در سیستان و بلوچستان انجام شده است.

وی نداشتن آب و برق در برخی از برجک‌ها و پاسگاه‌ها، وضعیت راه نامناسب، نداشتن لوازم الکترونیکی مجهز و انسداد فیزیکی را از جمله مشکلات مهم در حوزه انتظامی سیستان و بلوچستان دانست و افزود: افزایش خودروهای آبرسان، اعطای موتور برق تا رسیدن برق به مراکز، اعطای اعتبار در خصوص ساخت راه مناسب، خرید و نصب لوازم الکترونیکی و موارد دیگر از جمله پیشنهاداتی است که در این حوزه باید انجام شود.