«محمد جعفری» در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا افزود: با فضاهای جدید که اخیرا با حضور وزیر آموزش و پرورش راه اندازی شد و تکمیل ۸۰۰ فضای نیمه کاره ورزشی این سرانه ارتقا می یابد.
وی درباره استاندارد فضاهای ورزشی برای دانش آموزان تصریح کرد: ما نمی توانیم بگوییم میزان استاندارد برای آموزش و پرورش چقدر است، چراکه میانگین را باید وزارت ورزش و جوانان اعلام کن.
وی یادآور شد: ظرفیت های متفاوتی از سالن های مختلف وزارت آموزش و پرورش، جمعیت هال احمر، سازمان بهزیستی کشور و بسیج را دارند اما مهم این است که این فضاها در اختیار آموزش و پرورش قرار گیرد.
مدیرکل دفتر تربیت بدنی و فعالیت های ورزشی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: فضاهای ورزشی این وزارتخانه و تجهیزات و فناوری براساس زیرنظام های مهم سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است، حیاط مدرسه برای فعالیت دانش آموزان در ساعت درس تربیت بدنی و ورزش و فعالیت های فوق برنامه است.
جعفری خاطرنشان کرد: در کل کشور سه هزار و ۳۰۰ اماکن یا سالن ورزشی سرپوشیده وجود دارد که یک هزار و ۲۰۰ مورد آن درون مدارس قرار دارد و مابقی خارج از مدرسه است.
وی خاطرنشان کرد: بخاطر اینکه سرانه فضای ورزشی در مدارس را ارتقا دهیم به همین منظور طرحی تحت عنوان کلاس درس تربیت بدنی ایجاد می کنیم که در سال جاری ۳۰۰ مورد آن را با استان ها تفاهم کردیم که ۲۰۰ مورد آن در ماه گذشته یعنی مصادف با هفته تربیت بدنی به بهره برداری رسید.
مدیرکل دفتر تربیت بدنی و فعالیت های ورزشی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: این طرح با اولویت مدارس ابتدایی دخترانه بوده است که فضاهای کم یا بلااستفاده شامل زیر زمین ها و انباری ها تبدیل به کلاس درس تربیت بدنی می شود تا دانش آموزان دختر بتوانند در یک محیط امن و شاداب فعالیت ورزشی خود ادامه دهند.
جعفری اظهار داشت: هنوز به ایده ال مورد نظر برای ایجاد فضاهای ورزشی مناسب دانش آموزان فاصله داریم و طی توافق نامه ای که در وزارت آموزش و پرورش انجام شده است سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس ایجاد فضاهای ورزشی ۱۸۰ متر مربع کلاس درس تربیت بدنی ویژه مدارس جدیدالاحداث را متقبل شده است که امیدواریم برای جبران کمبود فضاهای های ورزشی چنین اتفاقی رخ دهد.
وی تصریح کرد: در هفته گذشته از فضاهای ورزشی نیمه تمام در کشور که حدود ۸۰۰ فضا است، ۱۴۲ سالن ورزشی و ۱۶ استخر با حضور محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش به صورت ویدئو کنفرانس افتتاح شد که همه این تلاش ها در راستای ایجاد فضای مناسب ورزشی برای دانش آموزان در حال انجام است.
مدیرکل دفتر تربیت بدنی و فعالیت های ورزشی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در راستای تجهیزات ورزشی نیز برای دومین سال پیاپی در قالب پروژه مهر کاروان تجهیزات ورزشی مهر بانشاط را راه اندازی کردیم که هم از ابلاغ اعتبارات وزارت آموزش و پرورش و هم اعتبارات استانی و درآمدهای اختصاصی استان ها و مشارکت خیران با اولویت مدارس محروم و کم برخوردار چنین کاری را انجام دادیم.
جعفری خاطرنشان کرد: در صورت جذب اعتبارات جدید تجهیزات ورزشی با اولویت مدارس محروم اختصاص می یابد.
براساس اعلام وزارت آموزش و پرورش، ۱۵ میلیون و ۱۳۸ هزار و۵۲۳ نفر دانش آموزان در سامانه سناد (سامانه نام نویسی الکترونیکی دانش آموزان) ثبت نام کرده اند که از این آمار، هشت میلیون و ۲۷۸ هزار و ۲۸۲ نفر در دوره ابتدایی، سه میلیون و ۴۳۷ هزار و ۶۷۳ نفر در دوره متوسطه اول و دو میلیون و ۶۸۹ هزار و ۳۴۴ نفر در دوره متوسطه دوم تحصیل می کنند
همچنین از میان آمار کل دانش آموزان ثبت نام شده؛ در دوره پیش دبستان ۷۳۳ هزار و ۲۲۴ نوآموز، در شاخه نظری یک میلیون و ۷۴۴ هزار و ۷۱۹ نفر، در هنرستان های فنی و حرفهای ۴۲۴ هزار و ۲۷ نفر و در هنرستان های شاخه کار دانش ۵۲۰ هزار و ۵۹۸ نفر مشغول به تحصیل هستند.