پایگاه خبری آفریکن نیوز روز امروز/دوشنبه به نقل از موسسه امداد رسانی بین المللی (آکسفام) اعلام کرد که ادامه خشکسالی های چند سال اخیر و قحطی های متعاقب آن در کشورهای جنوب آفریقا موجب شده است که علاوه بر جان بیش از 45 میلیون نفر، محیط زیست جانوری و گیاهی این کشورهای جنوب آفریقا نیز در خطر جدی قرار گیرد.
نیل نیانگوا، مدیر جنوب آفریقای آکسفام گفت که قحطی ناشی از خشکسالی شدید در جنوب آفریقا به ویژه در زامبیا، زیمبابوه و آفریقای جنوبی موجب شده است تا جان بیش از 45 میلیون نفر از شهروندان فقط در این سه کشور در معرض خطر قرار گیرد.
وی از اقدامات جدید آکسفام برای امدادرسانی فوری این نهاد بین المللی برای ارسال آذوقه به بخش های از این سه کشور خبر داد و گفت: کاهش باران های فصلی و افزایش دما در این کشورها موجب شد تا ذخایر آبی در این منطقه از جهان به پایان برسد و مردم و حیوانات اهلی و حتی وحشی هم نتوانند غذای خود را از این محیط زیست تامین کنند.
نیانگوا اظهار داشت: بخش های از زیمبابوه از سال 1981 کمترین بارش های فصلی را تجربه می کند به همین دلیل بیش از 5؛5 میلیون نفر فقط در این کشور در معرض خطر جانی قرار دارند، در حالی که وضعیت در زامبیا که بیشتر تولید ذرت را در این منطقه دارد نیز به دلیل از بین رفتن تولیدات کشاورزی ناشی از خشکسالی طی چند سال نتواند نیاز شهروندان کشورهای منطقه را با این محصول راهبردی تامین کند.
آکسفام و صلیب سرخ جهانی نیز پنج شنبه گذشته در گزارشی اعلام کردند که 2،3 میلیون نفر فقط در زامبیا در معرض خطر تامین آذوقه قرار داشته و وضعیت در مالاوی، آنگلولا، موزامبیک، ماداگاسکار و نامیبیا نیز بهتر از این نیست.
براساس این گزارش، برنامه جهانی غذا سازمان ملل متحد هفته گذشته اعلام کرد که وخامت اوضاع زیستی در این منطقه از جهان موجب شده است تا سازمان ملل مجبور شود امدادرسانی به 11 میلیون نفر جمعیت این منطقه را طی ماه های جاری در دستور کار خود قرار دهد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس ، کایتانو چونگو، دبیرکل صلیب سرخ جهانی در زامبیا اعلام کرد که طوفان های پی در پی در موزامبیک موجب شد بخش گسترده ای از مناطق این کشور در معرض قحطی شدید آب آشامیدنی قرار گرفته و جوامع انسانی و حتی زیستگاه های گیاهی و جانوری این مناطق نیز بتدریج در حال نابودی قرار گیرد.
وی تاثیر خشکسالی بر حیات وحش در کشورهای جنوب آفریقا را نیز بسیار وخامت بار توصیف کرد و گفت که خشکسالی سال جاری موجب شد تا در این مدت 105 راس فیل فقط در زیمبابوه جان خود را از دست بدهند.
چندی پیش بود که سازمان بشر دوستانه و گروه های امداد رسان خواستار امداد رسانی به کشورهای قحطی زده در جنوب آفریقا شده بودند، کشورهایی که بدترین خشکسالی طی 35 سال اخیر را تجربه می کنند.
این منطقه از جهان معمولا تحت تاثیر پدیده آب وهوایی "النینو" که سیستم بارندگی و در نتیجه فعالیت های کشاورزی را تحت تاثیر قرار می دهد، با بدترین خشکسالی 35 سال اخیر خود روبرو هستند.
خشکسالی زندگی بسیاری از ساکنان این منطقه را تهدید می کند چرا که ذخایر غذایی این گروه ها تمام شده و دسترسی آنها به آب آشامیدنی نیز بسیار محدود شده است.
درجنوب آفریقا کشورهای آنگولا، لسوتو، مالاوی، موزامبیک، سوازیلند، زیمبابوه، ماداگاسکار بیشترین آسیب را از خشکسالی دیده اند به طوری که در برخی از نقاط این کشورها، چشمه ها و رودخانه ها خشک شده، زمین های کشاورزی از بین رفته ودامها به علت نبود آب و علف تلف می شوند.
کمیته منطقه ای آژانس های بشردوستانه در جنوب آفریقا اعلام کرد که این کمیته نزدیک به دو میلیارد دلار برای ارائه کمک های اساسی به جمعیت قحطی زده از ساکنان هفت کشور منطقه نیاز دارد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژوهانسبورگ، سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) چندی پیش کمک های کشاورزی فوری 109 میلیون دلاری را برای 10 کشور جنوب آفریقا که با پیامدهای گسترده خشکسالی روبرو شده اند، درخواست کرد.
دوفصل خشکسالی متوالی سال های اخیر در جنوب آفریقا و امسال که به لحاظ کمی بارندگی بدترین دوره در 35 سال اخیر بوده است، زندگی ساکنان این منطقه را به ویژه در مناطق روستایی به شدت مختل کرده و موجب افزایش بهای محصولات کشاورزی پایه به ویژه ذرت شده است که قوت غالب مردم این کشورها است.
چندی پیش بود که "جامعه اقتصادی جنوب آفریقا "موسوم به "سادک- SADC " آثار خشکسالی بر زندگی مردم جنوب قاره آفریقا را بسیار جدی ارزیابی و اعلام کرد که مردم این منطقه از جهان به حدود 2 میلیارد و 200 میلیون دلار بودجه نیاز دارند تا بتوانند با آثار خشکسالی مقابله کنند.
به باور ناظران، روی آوردن به همگرایی و همکاری منطقه ای درقاره آفریقا، نقش موثری درکاستن از اثرات بلایای طبیعی همچون خشکسالی خواهد داشت.