دهلی نو-ایرنا- بر اساس آمار رسمی اعلام شده از سوی هند و بنگلادش، تلفات انسانی طوفان حاره ای موسوم به "بولبول" در این دو کشور به ۲۴ نفر افزایش یافته است در حالی که حدود ۳ میلیون نفر نیز از مناطق ساحلی در این دو کشور تخلیه شده اند.

نشریه "تایمز او ایندیا" روز دوشنبه نوشت: طوفان بولبول روز یکشنبه ایالت بنگال غربی هند را در نوردید. به گفته مقامات این ایالت، طوفان خسارات زیادی را در سه منطقه این ایالت به جای گذاشته است و دستکم  ۱۰ نفر را نیز به کام مرگ کشانده است.

همچنین بیش از ۴۶۰ هزار نفر در ایالت بنگال غربی تحت تاثیر این طوفان قرار گرفته اند و به ۶ هزار خانه مسکونی صدمه وارد شده است.

یک مقام پلیس گفت: تلفات این طوفان می تواند افزایش یابد زیرا یک قایق ماهیگیری با ۸ سرنشین در آب های ساحلی واژگون شده است و از سرنوشت ماهیگیران خبری در دست نیست.

مامتا بانرجی سروزیر ایالت بنگال غربی به مقامات دستور داده است تا تمام اقدامات لازم برای کمک به آسیب دیدگان را انجام دهند.

نارندرا مودی نخست وزیر هند نیز اعلام کرده است که نیروهای امدادی و ارتش این کشور برای کمک به آسیب دیدگان در حالت آماده باش قرار دارند.

این درحالی است که طوفان بولبول  عصر روز یکشنبه وارد بنگلادش شد و در این کشور نیز خسارات زیادی بر جای گذاشت.

رسانه بنگلادشی " بی دی نوز ۲۴" روز دوشنبه در گزارشی اعلام کرد که تلفات این طوفان در کشور بنگلادش به ۱۴ نفر افزایش یافته است.

اینامور رحمان وزیر امداد رسانی و مدیریت بلایای طبیعی بنگلادش گفت:  طوفان و باد شدید در مناطق ساحلی در جنوب غرب بنگلادش به بیش از ۵ هزار خانه مسکونی آسیب رسانده است. همچنین ۱۴ نفر در این مناطق به دلیل سقوط درخت، برق گرفتگی و سقوط سقف خانه جان خود را از دست داده اند.

وی افزود: یک قایق ماهیگیری با ۲۸ سرنشین در آب های ساحلی بنگلادش غرق شده است.  سرنشینان این قایق ماهیگیری همچنان مفقود هستند. مقامات بنگلادشی در مجموع ۲. ۶ میلیون نفر را از مناطق ساحلی تخلیه کرده و به ۶ هزار اردوگاه نجات منتقل کرده اند.

فصل توفان های جنوب آسیا معمولا در اواخر ماه آوریل آغاز شده و تا ماه دسامبر ادامه می یابد. در این دوره همه ساله صد ها هزار نفر از مناطق پر خطر تخلیه می شوند و توفان سبب  تلفات انسانی و خسارت مالی گسترده ای می شود.

در سال ۲۰۱۳ وقوع یک توفان شدید در ایالت اودیسا  سبب کشته شدن بیش از ۱۰ هزار نفر در این ایالت شد.