سعد حریری همچنان بر لزوم تشکیل دولت فن سالار با حضور افراد متخصص و نیز نمایندگی از "تکاپوی مردمی" تاکید دارد و کنار زدن برخی وزیران در دولت آینده را خواستار است.
به عبارت بهتر حریری اعلام کرده است، چهره های سیاسی که مورد قبول نبوده و تحریک کننده به شمار می آیند، نباید در کابینه آینده حضور داشته باشند و در این خصوص بیشتر نام "جبران باسیل" وزیر خارجه دولت پیشبرد امور مطرح است و باسیل نیز با علم به این موضوع در صدد است بهای کنار رفتن خود را با برخورداری از سهمی متوازن در دولت آینده، بدست آورد.
در این میان حزب الله به تشکیل دولت تکنو-سیاسی اشاره و حسین الخلیل معاون سیاسی دبیرکل حزب الله لبنان در روزهای اخیر با سعد حریری ملاقات و در این خصوص گفتگو کرده است و اکنون منتظر پاسخ نهایی حریری است،به بیان دیگر حزب الله بر تشکیل دولت تکنوکرات با حضور نمایندگی از نیروهای اصلی سیاسی کشور تاکید دارد.
در این میان حریری در تلاش برای معرفی یک نفر به جز خود برای نخست وزیری است و نام "نواف سلام" قاضی دیوان بینالمللی دادگستری و سفیر پیشین لبنان در سازمان ملل متحد را مطرح کرده است، اما پاسخ "علی حسن خلیل" معاون سیاسی "نبیه بری" رئیس پارلمان لبنان و حسین الخلیل این بوده است که حریری در بحران بزرگ کنونی لبنان برای نخست وزیری مناسب تر است و بهتر می تواند جامعه جهانی را خطاب قرار دهد.
در همین ارتباط روزنامه الشرق الاوسط به نقل از منابع سیاسی لبنانی نوشت: سعد حریری پس از نشست با علی حسن خلیل و حسین الخلیل تصمیم نهایی را در خصوص نخست وزیری نگرفته است و همچنان احتمالات را برای رایزنی با متحدانش باز گذاشته است با وجود اینکه حسین الخلیل منتظر شنیدن موضع نهایی او در قبال راه حل هایی است که به عنوان اساس تشکیل دولت مطرح شده است تا حزب الله بتواند بر اساس آن موضع نهایی خود را اتخاذ کند؛ موضعی که پیش بینی می شود در سخنرانی بعدازظهر امروز سید حسن نصرالله اعلام خواهد شد.
به نوشته الشرق الاوسط احتمال موافقت حریری با تشکیل دولت تکنو-سیاسی وجود ندارد، از همین رو برای نخست وزیری شروطی دارد که فراتر از کنار زدن برخی وزیران در دولت آینده است؛ وزیرانی که چهره مطلوبی نیستند و یا از نظر او تحریک آمیز به شما ر میآیند.
"اسعد درغام" عضو فراکسیون "تغییر و اصلاح" در پارلمان لبنان نیز به الشرق الاوسط گفت: در صورت تشکیل دولتی که سعد حریری رئیس آن نباشد بی شک صف بندی های قدیمی بار دیگر زنده خواهد شد و عملا در صحنه عملی شاهد تلاش دشمنان رئیس جمهور هستیم و می بینیم آنان در هر مناسبتی در صدد احیای این صف بندی هستند، اما آنچه در چند هفته اخیر شاهد بودیم ثابت کرد که موفقیت رئیس جمهور یعنی موفقیت تمام طبقه حاکم و شکست او بدون استثنا یعنی شکست همه.
"محمد الحجار" عضو فراکسیون المستقبل نیز در گفتگو با روزنامه الشرق الاوسط گفت: جریان المستقبل در تلاش برای حفظ روابط بین میشل عون و سعد حریری است بر این اساس که حفظ این روابط به نفع منافع عالی کشور است. وی صف بندی مجدد بین جریان ۸ مارس و ۱۴ مارس را به ویژه در شرایط کنونی و اعتراضات مردمی بعید دانست.