تهران- ایرنا- رییس کمیته ملی المپیک تبعیض را ویروسی دانست که مسیر جامعه را از عدالت و امنیت دور و جامعه را دچار چالش می کند.

سید رضا صالحی امیری روز دوشنبه در سومین نشست کمیسیون فرهنگی در تشریح جامعه اخلاقی با برشمردن شاخص های آن اظهار داشت: اعتماد یکی از سنجش‌های جامعه اخلاقی است و تامین منافع گروهی بر فردی هم در همین زمره قرار می گیرد.

وی افزود: در جامعه اخلاقی، چالش جامعه چالش همه انسان‌ها است. در این جامعه همه سازگار هستند و با این شاخص بر سر کوچکترین مساله چالش نمی کنند. در حالی که وجود ۱۴ میلیون پرونده در قوه قضاییه مغایرت با جامعه اخلاقی را نشان می دهد.

رییس کمیته ملی المپیک گفت: در جامعه اخلاقی انسان محور توسعه است نه ثروت. بنابراین با ریل گذاری باید محور توسعه را از توسعه انسانی آغاز کرد.

وی اضافه کرد: شاخص دیگر جامعه اخلاقی عدالت و احساس امنیت است که شامل امنیت فکر، مالی، جانی،  خانوادگی، ذهنی و سایر  موارد می شود. امنیت مختص جامعه اخلاقی است. برابری و نبود تبعیض یکی از شاخص های جامعه اخلاقی است. مفهوم تبعیض ویروسی است که مسیر جامعه را از عدالت و امنیت دور می کند.

رییس کمیته المپیک شفافیت را از دیگر معیارهای جامعه اخلاقی برشمرد و گفت: شفافیت یکی از کانون های تحقق اصلی عدالت در جامعه اخلاقی است و نبود شفافیت محصول تبعیض های گذشته و تاریک خانه هاست.

صالحی امیری فضیلت محوری را در زمره شاخص دیگر جامعه اخلاقی عنوان می کند و می گوید: این نقطه مقابل رذیلت است.

وی سیاست اخلاقی را هم در ذیل جامعه اخلاقی بیان می کند که از منظر وی احساس هویت مشترک نیز در این جایگاه تعریف می شود.

رییس کمیته ملی المپیک ادامه می دهد: خانواده در ایران مهمترین رکن تولید و بازتولید جامعه اخلاقی است و باید در استحکام خانوادگی در کشور تلاش کرد. جامعه اخلاقی جامعه ای است که حریم انسانها باید محترم شمرده شود.

رییس هیات اجرایی کمیته المپیک معتقد است: گفت و گو معجزه ای است که می تواند رفع چالش ها و ایجاد سازگاری بیشتر جامعه را فراهم آورد.

صالحی امیری گفت: ورزش ایران برای حرکت به سمت قله باید در حوزه فرهنگ قوی باشد و باید روح اخلاق در ورزش دمیده شود. اخلاق جوهر فرهنگ است.