"بشار الاسد" در مصاحبه با این خبرگزاری که مشروح آن امروز (دوشنبه) منتشر شد، در پاسخ به این سوال که چرا به غارت نفت کشورش پاسخی محکم نمی دهد، تاکید کرد: طبیعتا ما خشمگین هستیم و همه شهروندان سوری خشمگین هستند و این یک غارت است؛ اما نه ساختاری وجود ندارد و نه قانونی بین المللی تا با این غارتگری واشنگتن مقابله کرد.
وی ادامه داد: غارت نفت سوریه موضوع تازه ای نیست و منحصر به زمان جنگ نبوده است. آمریکایی ها همیشه به روش های مختلف تلاش می کنند کشورهای دیگر را غارت کنند و نه فقط نفت و ثروت های سرزمین ها را بلکه آن ها حقوق سیاسی و دیگر حقوق ملت ها را به یغما می برند. این نقش تاریخی آمریکا دستکم بعد از جنگ جهانی دوم است، بنابراین موضوعی عجیب و جدا از سیاست های پیشین آمریکا نیست، اما هر زمان شکل های مختلفی به خود می گیرد.
اسد تاکید کرد: زمانی که گروه تروریستی "داعش" در سال ۲۰۱۴ شروع به سرقت نفت سوریه کرد و در این راه "رجب طیب اردوغان" رییس جمهوری ترکیه و همدستانش و آمریکایی ها با این گروه همراه شریک بودند. بنابر این کاری که "دونالد ترامپ" رییس جمهوری آمریکا کرد، تنها اعلام حقیقت بود و حتی زمانی که برخی از کردها شروع به سرقت نفت سوریه کردند، آمریکایی ها شریک آن ها بودند.
رییس جمهوری سوریه ادامه داد: نظام جهانی که بعد از جنگ جهانی دوم شکل گرفت، دیگر کارآمد نیست و دیگر جهان تکقطبی مناسب نیست و قدرتهایی مانند روسیه، چین، هند و سایر کشورها وجود دارند، ولی آمریکا در رهبری جهان، هیچ شریکی را نمیپذیرد.
وی در پاسخ به این سوال خبرنگار که آیا دولت سوریه در سال ۲۰۱۳ در "الغوطه" از سلاح شیمیایی استفاده کرده است، افزود: مساله مضحک این است که در همان موقع اولین هیئت بین المللی برای تحقیق در سوریه وارد دمشق شده بود و فقط چند کیلومتر از این موقعیت فاصله داشتند. به طور منطقی اگر فرض کنیم که ارتش سوریه تسلیحات شیمیایی داشت و می خواست آن را بکارگیرد، در آن روز بکار نمی گرفت و دوم آن که آن ها از کشته شدن ۲۰۰ غیر نظامی حرف می زدند، در حالیکه اگر از تسلیحات شیمیایی استفاده شود چه بسا ده ها هزار غیر نظامی در آن منطقه پرجمعیت جان خود را از دست می دادند. سوم آن که این حادثه تنها در افکار مسئولان غربی وجود دارد و از آن به عنوان دستاویز برای حمله به سوریه استفاده کردند. آن ها هیچ دلیل واقعی و مدارک محکمی برای اثبات ادعای خود ارائه نکردند. اما گزارش های بسیاری این ادعاها را رد می کنند و ارتش سوریه قبل از واگذاری تمام زرادخانه های خود به آژانس بین المللی، از سلاح های شیمیایی استفاده نکرده است.