شیراز-ایرنا-برخی از والدین بروز تکرر ادرار در کودکشان را به سردی نسبت می‌دهند و برای درمانش فورا به سراغ نبات داغ می‌روند در حالیکه در اکثر مواقع با این کار خود، مرگ را به کودکشان هدیه می‌کنند.

متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا، دوشنبه با بیان این مطلب در گفت و گو با ایرنا افزود: یکی از اشتباهات رایج نسبت دادن پُر ادراری به عفونت ادراری است که البته با پیگیری می‌توان منشا بیماری را مشخص کرد.

زهرا پور منتصری اظهار داشت: کودکی که قبلا شب‌ها تا صبح راحت می‌خوابیده اما پس از مدتی هر ۲ ساعت از خواب بیدار شده و به دستشویی می‌رود و در روز هم احتمالا پُر ادرار است، ممکن است این دستشویی رفتن‌های پی در پی از دید مادران پنهان بماند.

وی ادامه داد: پُر ادراری یکی از نشانه‌های دیابت است که والدین باید نسبت به آن هوشیار باشند و به‌ موقع برای درمان مناسب اقدام کنند.

پورمنتصری بیان کرد: بسیاری از خانواده‌ها، تکرر ادرار کودک را به سردی نسبت می‌دهند در حالیکه اگر در این مواقع به کودک نبات داغ بدهند سبب افزایش بیشتر قند کودکشان می‌شوند و با این عمل خود کودک را در شرایط بسیار بدی قرار می‌دهند.  

وی اضافه کرد: میزان طبیعی کالری مورد نیاز کودک مبتلا به دیابت با کودک غیر دیابتی تفاوتی ندارد اما والدین باید سعی کنند از مواد غذایی که قند ساده دارد کمتر مصرف کنند و مصرف این قندها به سه یا چهار وعده تقسیم شود.

این پزشک متخصص اضافه کرد: کودکان دیابتی هم می‌توانند مانند کودک سالم که خانواده‌هابه تغذیه‌ آنها اهمیت می‌دهند، غذا و تنقلات مصرف کنند اما مصرف شیرکاکائو و کیک به عنوان صبحانه حتی برای فرزندان سالم هم توصیه نمی‌شود.

پورمنتصری ادامه داد: نشانه‌های افت قند، رنگ پریدگی، لرزش، تغییر در خلق، عصبانبت، تاری دید و گرسنگی است که اگر ادامه پیدا کند ممکن است کودک را تا مرز تشنج یا کُما برساند.

وی، با بیان اینکه افت قند خون به‌ طور ناگهانی ظاهر می‌شود اظهار داشت: ممکن است کودک‌ در حالی‌ که مشغول بازی فوتبال است، قندش به یک باره پایین بیاید و حتی ممکن است نیمه شب و به دور از چشم والدین دچار افت قند خون شده و به طور ناگهانی از خواب بیدار شود.

این متخصص گفت: اگر قند کودک تا حد زیادی پایین آمد، به گونه‌ای که کودک هوشیاری خود را از دست داد، نباید به زور مواد قندی و شیرینی‌ را در دهانش بگذارید بلکه باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.

 پور منتصری افزود: در زمان افت قند خون اگر کودک هوشیار بود باید فورا برایش مواد قندی که سریع جذب می‌شود آماده کنید، می‌توانید ۶ یا هفت حبه قند را در یک لیوان آب حل کرده و به او بدهید و اندکی بعد که حال کودک بهتر شد غذا برایش مهیا و هر نیم ساعت قند کودک را کنترل کنید تا از طبیعی شدن سطح قند خونش مطمئن شوید.