تهران- ایرنا- کاشته‌های «لیونل مسی» در دیدار مقابل سلتاویگو هنوز جان دارد و از این رو در مقاله‌ای اختصاصی که در نشریه اسپورت منتشر شد به این موضوع اشاره شده است که سه اسطوره چطور نقش معلم خصوصی را برای مرد آرژانتینی بازی کردند.

لیونل مسی تا اینجای دوران حرفه‌ای خود ۵۲ ضربه ایستگاهی را تبدیل به گل کرده که چهار مورد آن در فصل جاری بوده است.

مرد آرژانتینی در پیروزی چهار بر یک آبی اناری‌ها مقابل سلتاویگو با به ثمر رساندن ۲ گل از روی ضربات ایستگاهی که به شکل عجیبی هم از لحاظ فاصله تا دروازه و هم از لحاظ زاویه هدف‌گیری و حتی واکنش دروازه‌بان با هم شباهت داشتند؛ جهان فوتبال را انگشت به دهان کرد.

با توجه به اینکه پنج بار برنده توپ طلای جهان از چنین مسافتی ضرباتی شبیه به هم را روانه دروازه کرده و گویی از روی نقطه پنالتی گلزنی می‌زند، بسیاری مجبور شدند تا اذعان کنند که مسی مبارزه‌ای جدید را برای خود تعریف کرده است: به چالش کشیدن جایگاه اسطوره‌هایی همچون «جونینیو پرنامبوکانو» و «آندره‌آ پیرلو» به عنوان بزرگ‌ترین کاشته‌زنان تاریخ فوتبال.

بر این اساس، مطابق آنچه در مقاله‌ای با عنوان «یک درس دیگر از مسی در مورد توپ‌های مرده» که در نشریه اسپورت منتشر شده است، در صورتی که معلم‌های خصوصی وی وجود نداشتند، نقاشی‌های مرد ۳۲ ساله نمی‌توانست تا این اندازه بی‌نقص باشد.

صدور دستور فروش «رونالدینیو» و «دکو» در ابتدای به دست گرفتن سکان هدایت آبی اناری‌ها توسط «پپ گواردیولا» در سال ۲۰۰۹، نخستین حرکت تعجب برانگیز مرد اسپانیایی بود؛ البته او برای این کار توجیه داشت؛ در حقیقت به اعتقاد وی شب‌زنده داری‌های این ۲ تاثیر بدی روی جوان مستعد آن روزهای کاتالان‌ها می‌گذاشت.

در واقع تنها با رفتن آنان عصر طلایی «تیکی تاکا» بارسا با رهبری مسی می‌توانست شکل بگیرد.

در دورانی که مسی در لاماسیا در حال شکوفایی بود و چنین مسئولیت‌هایی (ضربه آزاد) به وی واگذار نمی‌شد، تنها «جوآنجو کلوسی» و «ویکتور واسکز» از حیث ضربات خارج از حوطه جریمه نسبت به مرد آرژانتینی برتری داشتند.

با این حال بر اساس اظهارات «داوید سالیناس» ورزشی‌نویس نشریه اسپورت با بازی کردن در کنار رونالدینیو و دکو، «مسی شروع به لمس توپ با پای برهنه کرد و برای تاثیرگذاری روی توپ و قدرت بخشیدن به آن، ضربات خود را تحت کنترل در آورد.»

وی ادامه می‌دهد: لئو مسی با استعدادی عظیم متولد شده است تا با نور خود در فوتبال بدرخشد؛ این موضوع از زمان کودکی و بازی در باشگاه نیو اولدبویز آرژانتین همین طور بود اما او زمانی که با بزرگان فوتبال، متخصصان و جادوگران کار با توپ همچون برزیلی‌های بارسا احاطه شد، روی پیشرفت خود تمرکز کرد.

بدنبال جدایی این افراد، مسی از توصیه‌های مرد افسانه‌ای فوتبال آرژانتین یعنی «دیگو آرماندو مارادونا» نیز بهره‌مند شد، کسی که شاید به همراه مسی بهترین آرژاتینی‌هایی باشند که تا به حال بند کفش‌های فوتبالی خود را بسته اند.

مارادونا در دوران حضور روی نیمکت تیم ملی آرژانتین که با سر و صدای زیاد ناشی از شکست تحقیرآمیز مقابل آلمان در جام جهانی ۲۰۱۰ به اتمام رسید، نقش یک آموزگار را برای مسی ایفا کرد.

براساس اظهارات «فرناندو سیگنورینی» مربی بدنسازی وقت تیم ملی آرژانتین، «مارادونا خطاب به مسی می‌گفته: توپ را اینجا بکار و خوب به من گوش کن؛ خیلی زود و سریع به توپ ضربه نزن چون در آن صورت او نخواهد فهمید که خواسته تو چیست

و از آن زمان به بعد، دانش‌آموز تبدیل به استاد شد؛ مردی که چه در بارسا و چه در آلبی‌سلسته رهبری بی‌چون و چرا بوده و تاکنون ۵۲ ضربه ایستگاهی را تبدیل به گل کرده است؛ ۴۶ بار در پیراهن بارسا و ۶ بار با لباس آرژانتین.

مسی با سه گلی که مقابل سلتاویگو به ثمر رساند، با ۳۴ هت‌تریک در لالیگا از این حیث با رقیب سنتی خود یعنی «کریستیانو رونالدو» برابر شد.

لیونل مسی چه در جریان بازی و چه روی ضربات ایستگاهی یا همان توپ‌های مرده، همیشه و در هر لحظه تهدیدی است که می‌تواند با تکیه بر هوش و مهارت منحصر به فرد خود، جریان بازی را ۱۸۰ درجه تغییر دهد.