تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۳

کرمان - ایرنا - وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تولید فولاد در کشور ایران با اقدامات دولت تدبیر و امید از رتبه ۱۳ دنیا به رتبه دهم رسید.

به گزارش ایرنا، رضا رحمانی روز یکشنبه در حاشیه افتتاح کارخانه فولاد در شهرستان بافت افزود: زنجیره فولاد نامتقارن بود که در سال‌های اخیر در راستای متقارن کردن این زنجیره در کشور گام‌هایی برداشته شده است.

وی ادامه داد: در این موضوع در راستای اقتصاد مقاومتی کار می‌کنیم که خوشبختانه هم اکنون این زنجیره در حال متوازن شدن است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ویژگی دوم پروژه‌های ما بومی‌سازی فولاد است گفت: ۷۰ درصد تجهیزات فولاد شهرستان بافت داخلی است که در این زمینه توسط نیروهای داخلی تولید و صادرات داریم.

رحمانی با بیان اینکه خوشبختانه در حوزه مهندسی، ساخت، نصب و بهره‌برداری از توان داخلی استفاده می‌شود گفت: تولید فولاد در دنیا طی سال گذشته ۳.۵ درصد رشد و در  ایران ۶.۵ درصد رشد داشته و این در حالی است که طی سال‌های گذشته در دنیا رتبه سیزدهم را داشتیم.

رحمانی افزود: ۶۲ درصد فولاد خاورمیانه در جمهوری اسلامی تولید می‌شود و برنامه تفصیلی در این زمینه داریم.

وی با بیان اینکه در حوزه اکتشاف در استان کرمان از ابتدای کار تا امروز ۲۶ هزار کیلومتر مربع اکتشاف شده است خاطرنشان کرد: امسال ماموریت تعریف شده برای سازمان ایمیدرو که۲۰ هزار کیلومتر مربع در برنامه خود گذاشته شود که آینده معادن استان را نوید می‌دهد و سرمایه‌گذاران می‌توانند کار خود را در این حوزه در استان کرمان آغاز کنند.

کارخانه احیای مستقیم شماره یک فولاد بافت در نخستین روز از سفر رئیس جمهوری به استان کرمان با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن سالانه تولید آهن اسفنجی به بهره برداری رسید.

طرح فولاد بافت یکی از پروژه‌های استانی فولاد می باشد که عملیات اجرایی آن در جهت محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال در شهرستان بافت کرمان با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی و ۸۰۰ هزار تن فولاد خام در سال ۸۵ مصوب شورای اقتصاد و در سال ۸۶ در زمینی به مساحت ۶۱۲ هکتار آغاز شد.

این طرح را شرکت گسترش صنایع ماهان و بانک صنعت و معدن و متعاقب آن شرکت احیا استیل بافت تشکیل و عملیات اجرایی طرح را به عنوان کارفرمای جدید به دسشت گرفتند.

فاز نخست آن که توسط ریاست جمهوری افتتاح شد واحد احیاء مستقیم با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن به تولید رسیده این پروزه از سال ۸۶ آغاز و ارزش واحد احداثی ۱۲۰ میلیون یورو بوده که ۲۵۰ نفر اشتغال مستقیم و ۲ هزار و ۵۰۰ نفر غیر مستقیم اشتغالزایی می‌کند.

در  این طرح بیش از ۵۰ هزار متر مکعب بتن ریزی، چهار هزار و  تن۸۹۰ اسکلت فلزی، و هفت هزار و ۶۴۱ تن تجهیزات نصب شده است.