دبیر انجمن علمی علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد دوشنبه شب به خبرنگار ایرنا گفت: از میان ۱۶ تیم حاضر در مناظرات گروه تحلیلگران پویا گزاره "کاهش سن ازدواج باعث کاهش انحرافات جنسی در جامعه خواهد شد" بیشترین آرای هیات داوران را به خود اختصاص داد.
سجاد رحیم زاده افزود: اولین دوره این مناظرهها با شرکت ۱۶ تیم چهار نفره از دانشجویان رشته علوم اجتماعی دانشگاههای استان خراسان رضوی مدت سه روز در دانشگاه فردوسی مشهد پیگیری شد.
وی اظهار داشت: در کنار هر تیم یکی از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد نیز به عنوان مشاور سعی در هدایت گروه را داشت و همچنین داوریها در مراحل اولیه بر عهده دانشجویان مقطع دکتری و در مرحله نهایی توسط اعضای هیات علمی دانشگاه فردوسی صورت گرفت.
وی گفت: با توجه به اینکه موضوع گفت و گو به عنوان یک عنصر تعاملی در میان جامعه و دانشجویان کمرنگ شده است، سعی شد با تعریف گزارههای علمی دانشجویان را به سوی ایجاد گفتمان سوق دهیم.
رحیم زاده افزود: بر همین اساس گزارههایی شامل "شفافیت در انتشار آمار آسیبها و جرایم اجتماعی موجب کاهش آنها در جامعه میشود"، "وجود مدارس سمپاد به ناعدالتی آموزشی دامن میزند" و "ارزشمند انگاری و عمل به فرهنگ باستانی تأخر فرهنگی را موجب خواهد شد" با همفکری جمعی از استادان دانشگاه انتخاب و به قید قرعه به گروههای شرکت کننده در مناظرهها داده شد.
وی اظهار داشت: نوع گفت و گو میان دانشجویان مهم تر از موافق یا مخالف بودن گروهها نسبت به گزاره بود زیرا برای داشتن یک گفتمان منتهی به نتیجه باید چگونه صحبت کردن و تعامل با نظر موافق یا مخالف تمرین شود.
وی گفت: در این مدت شاهد بودیم که تکاپو و تعامل میان دانشجویان شرکت کننده در مناظرهها افزایش یافته است به حدی که فعالیت علمی باعث جذب و حضور دانشجویان دیگر رشتهها در برگزاری مناظرهها شد.
نخستین دوره مسابقه استانی مناظرات دانشجویی میان دانشجویان رشته علوم اجتماعی دانشگاههای خراسان رضوی روز دوشنبه در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد به کار خود پایان داد.